Pages

Monday, 8 December 2014

KERNA AKU CKK



LETS START A NEW THING. Assalamualaikum... hmm a very nice day. Alhamdulillah..  hari ni takde benda aku nak share dekat sini. No worry aku tahu betapa menyampah nye membaca cerita-cerita pelik kat blog aku ni. Steady ok aku ni amatur bukan blogger profesional pun.

Lately ni aku banyak betul berfikir sampai kepala aku stuck. tapi titik pertemuan solusinya aku dah jumpa. Apa guna merintihkan kalau sebenarnya setiap apa yang berlaku ni hadiah dari Tuhan.  tak paham apa yang cuba aku sampaikan? hahaha, sokay guys.. sebenarnya banyak yang aku nak update, tapi tahu nanti orang bosan pulak, dah kenapa CKK ni cerita yang bukan2 je selalu kan... so lets start to be more serious.

Tetiba rasa nak menulis secara serius tapi takde benda yang menarik. Ada cuma aku tak reti nak mengolah supaya orang nak baca. Tapi back to the main point, aku rasa ini bukan aku dah. Malu pulak nak baca balik apa yang aku post kan sebelum ni. Aarghh, habis reputasi aku sebagai CKK. Hilang macho betul. btw, takpe... aku memang suka syok sendiri pun gaya macam banyak readers, hahaha..

Menafikan sesuatu lagi sakit dari menerima kebenaran. Aku lega. Rasa lapang. Alhamdulilah. Syukur, aku harap moga ketenangan ini Tuhan hadiahkan kepada aku selamanya. Mungkin aku giler barangkali, tapi aku merasai sesuatu itu semula.

Kerna aku CKK, maka aku harus kembalikan CKK!






15 comments:

Nizam.Ariff said...

Bagaimana kamu yakin itu adalah hadiah? Apa mungkin itu hanyalah kata2 motivasi bertujuan utk sentiasa positif (dan elakkan dari jadi meroyan).

Hah...cepat fikir semula...setiap yg positif ada yg negatif. Jgn menidakkan kewujudan negatif. Ada syurga, ada neraka. Ada jantan, ada betina. Ada proton, ada positron. Ada matter, ada anti matter...

(Huih...jahat giler aku hari ni...hahaha..)

cik kaki ketawe said...

Bro, yakin sebab setiap sesuatu tu pasti Allah dah susun, cuma kita yg perlu kaji korek dan manfaatkan.
mungkin ye bunyi ayat untuk positifkan diri, tp okay lah tu at least kita berlapang dada menerima dugaan ujian.. mesti ada sesuatu yang kita akan belajar.

p/s : memang jahat sebab bro bagi personal attack ok! hahahaa

Aminin DotMy said...

Maaf hari ni mud aq baik skit... jadi aku komen 'nerd' sedikit. First aq rasa ko patut kumpul balik post2 yang lama dan jadikan sebagai novel. Kalau ko cakap ko tak pandai mengolah sekurang-kurangnya ko berjaya hasilkan artikel 120 patah perkataan (UPSR)..... Paling penting berjaya buat aku baca sampai habis.

Tenang pula rasanya angin malam ni.....fusssss

cik kaki ketawe said...

hahahahaaa dan kerana mood aku juga sedang elok baik nye maka aku reply komen ko dengam hati yg terbukaaa.... kannn weh? eloknya aku kumpul then buat novel...wah ayat ko time skema ni sejuk sikit hati aku baca Am.... biasa kalau tak cukup sengal nye bukan ko lah Am....terimaa kasih baca sampai habis... syahdu kita rasa! hahahaha....


hahaaa,angin malam ni memang tenang tp gaya mcm nak hujan!

! Arjunakirana ! said...

wah... merapu ye... gagagaga tak ape itu lah diri CKK yang sebenar... nak berubah bukannye senang... slow2 la kalau nak berubah... tak gitu... gagagaga pettakkk :P

Muhammad Hamdi Afandi said...

aku rasa la kan..berdasarkan pengamatan aku la, tulisan ko dah ckup baik ler..hihihi..
biar apa org kata, biar kita jd diri sndiri..ade kkurangan, baiki..ade kelebihan, kekalkan utk hikmah org lain..peace yo..hihihi..

Aminin DotMy said...

Memang CKK betul... ade je nak tambah ayat kat belakang... Esok tolong 'update' cerita aku rasa nak meroyan tak baca kisah ko satu hari... eh baca kisah ni hari2... ;)

CKK = Cik Kaki Ketawa ke Cik Kuat Ketawa.. hehe gurau je

cik kaki ketawe said...

hahahaa...merapu tu memang biasa juna...sekarang ni hobi lah plak..
kihkihkih.... takpe juna, gua kayuh pelan2...no worry... mekasihh...
kalau arjuna petak, guaaa koyakk habis...hahajaaa

cik kaki ketawe said...

yeke weh? hukhuk...ni terharu lagiik... kau lah antara hamba Allah yg komen gini
tapi takpe...asal gaya mcm nak jaga hati je komen ko ni? hikuik
mekasih cikgu atas nasihat nye... :-)

Hamdi Afandi said...

nasihat utk diri aku jgak weh..hahaha..tingin gak nk tngok ko post citer lawak2..keh3..

Aku Penghibur said...

CKKC itu apa..masih bluurrr

ambil kemanisan nasihat ,baiki mana yang kurang

MaMa Rey said...

mcm sy lah ni CKK..x pandai sgt mengolah2 ayat ni..tulis je apa yg terlintas di otak hehe..

cik kaki ketawe said...

hahaaaa aku baru perasan aku ni bukan kelakar orgnya
cuma aku jenis mudah ketawe dan suka ketawe kot...hahaa

cik kaki ketawe said...

hehehee..CKK tu singkatan Cik Kakiketawe

cik kaki ketawe said...

hahahaa, tp mama tulis ok lah mama... ramai readers suka mama tau... kan mama, apa yg terlintas aje yg CKK tulis pun... sebab tak tahu mcm mana nak kasi menarik dah...huhuhu

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P