Pages

Wednesday, 7 May 2014

STUCK OFF



              
            Assalamualaikum...hai korang... aktiviti berblogging dah nampak ke arah kepenghujungannya...aku stuck lama giler sebelum menaip entry ni... aku direct jelah taip semua...aku malas nak pikir ayat apa yang sesuai... Secara jujurnya aku bukanlah seorang yang serius dalam pembelajaran... dulu aku jenis banyak main...tapi syukur Allah tu Maha penyayang Dia tetap bagi rezeki yang banyak pada aku... aku ni jenis easy going...suka amik ringan... as long as aku happy I dont care... nilah trenmark aku... tu yang SPM hancuss sikit tu...aku jenis yang takde hala tuju..sebab aku lebih suka go with the flow...





aku takde cita-cita...aku tak tahu apa yang
aku nak jadi...bila aku dah terlepas semua baru aku sedar..
aku dah buang banyak masa dalam hidup aku...terlalu banyak main dan tak pernah nak terfikir masa depan aku...bila sekali aku diuji..aku terus kalah... aku "terjatuh"... bapaklah orang cakap macam-macam... mungkin Allah uji untuk menyedarkan aku atas semua kekhilafan aku... aku bongkak dulu... aku tak pernah nak pandang siapa di bawah aku...
dan akhirnya bila aku terjatuh baru aku kenal dunia ni...


        Sekarang dalam kepala aku ni dah macam ada minion yang menari-nari lagu banaannaa potato... siap nyanyi lagu Happy tu...tapi  hati aku still rasa risau nak mati... Jumaat ni result sem 1 aku keluar..  nampak tak aku skema result aku? hehe... aku risau bukan apa.. aku ada 2 sem aje... kalau kantoi 2 sem ni aku tak dapat sambung degree... dengan MUET nak band 4 memang mati lah aku nak pulun kan..dah tu aku amik kos yang under UITM bukan under KPTM..so memang kena struggle habis-habisan... kalau gagal sambung degree kos ni aku rasa aku memang kuciwaa gilerr... aku nak kongsi kegusaran hati aku ni tak tau nak luah kat sape... nak cakap kat mak aku segala kepayahan aku ni tak boleh..sebab aku tau mak aku tak suka aku amik kos ni... sebab tulah aku nak buktikan pada mak aku...aku layak jadi seorang peguam...tapi mak tak penah nak paham minat aku... semua mak tak suka..mak nak aku jadi cikgu macam kakak... masalah nya aku dah apply tapi tak dapat... lagipun aku suka dengan kos aku ni... kalau mak tak bagi semangat dan tak yakin dengan aku... macam mana aku nak teruskan... tapi nasib big boss still suport aku...sebab aku tau big boss nak aku teruskan legasi dia..*ewah...legasi sangat... 

             Aku suka apa yang aku buat dan aku tak nafi kan kekadang aku sendiri tak yakin aku boleh... sebab seriusly undang-undang bukan kos yang mudah...dan aku ni lembab pulak tu kekadang..hailaaa... aku letih kot nak pikir apa orang nak cakap kan... tapi aku lagi kuciwa bila orang yang aku sayang tak yakin dengan aku... sebab tu aku tak pernah cerita apa aje yang jadi sepanjang aku belajar...susah payah ke sakit ke aku diam aje... sikit pun aku tak pernah cerita pada sesiapa...dalam hati aku ni macam ada garuda melanda.. Allah je tahu apa yang aku rasa... dekat atas bahu aku ni terlalu banyak harapan yang orang sandarkan...sampai aku takut kalau aku failed... 

            Aku serius sekarang dah tak boleh nak buat perangai easy going aku tu... maybe pasal aku ni banyak sangat pikir kan..supposely aku kena enjoy study sebab ini minat aku...Allah bagi peluang pada aku untuk capai sesuatu yang aku minat...ini jalan aku... walaupun aku tak pernah terpikirkan sebelum ni... apa pun mohon doakan aku tak gila sebelum masa nya... dan doakan ketabahan pada aku...




p/s : panjang ehh entry kali ni? inilah hasil bila aku banyak sangat 
        membebel dalam hati...


4 comments:

t.a.t.a said...

MUET? If you asked me, MUET senang la. Tapi part speaking itu amat menggerunkan. It's okay if you don't think you can't excel in speaking, then you have to score in writing and listening. So that those parts could cover your overall marks.

Good luck!

Tinta Lana said...

Assalamualaikum.

CKK..bukan masalah panjang, terasa 'beban' (tak sure perkataan tu sesuai ke tidak) yg CKK bawak skrg ni,hahaha

Hampir setiap ayat ada '...' Urm..if u feel pressure, stress..cepat2 la share dgn org terdekat. Based on my own experience, ia banyak mendatangkan kelegaan..walaupun belum tntu apa yg kita runsing dan risaukan tu selesai. Just, jangan simpan semuanya sorg2..let it out.

Muhammad Hamdi Afandi said...

lama rasanye x berinteraksi dengan cik kaki ketawa ni..xtau la still remember me or not..kih3..
nk respon skit psal entry ni, lumrahlah insan yg normal ni ada problem..some goes to me..i think we have some similarities..aku pun ade prangan easy going ni.smpai skrg pun x hilang..tp sbb dah bnyk ujian yg aku lalui smpai aku sedar siapa yg bsama aku selama ni..Allah..Dia yg selalu bsama kita..n aku tau ko pun mmpu utk tangani..serahkan smua pd Dia..Dia lebih tahu mana yg terbaik utk kita..bermunajatlah..mudah2an Allah bg jalan kat kita..ingat satu perkara, hidup bertauhid tiada berbimbang, hidup bertauhid tiada bersedih..smile always..:)

Aminin said...

Just ketawa je la..

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P