Pages

Sunday, 12 January 2014

TWO THOUSAND FOURTEEN =)



Assalamualaikum

Hai semua, korang semua apa khabar? lama aku tak bukak blog sendiri apatah lagi nak buat blogwalking... Err,tak lah lama sangat kan hampir 1 bulan je... last update pun 12 December 2013... selang setahun aje..wakakaka...okay tak lawak... aku sebenarnya tak tahu nak update apa kat blog ni...its seem aku dah jadi malas giler nak menaip...nak mengomen rajin tapi masa tu takda...rindu dengan style hidup aku yang jenis goyang kaki sebelum ni...sekarang masa nak tido pun kena dicatu untuk segala aktiviti...

Okaylah...kita cita pasal tahun baru korang lah...means tahun baru masihi...bukan nak agung-agungkan tapi pasal aku tak tahu nak taip pasal apa so aku rasa tajuk ni ok kot...hehehe...so guys macam mana dengan tahun ni? mesti ramai yang ada buat azam baru lah,nak achieve azam yang lepas-lepas pun ada kan...aku? biasalah bak kata bapak aku,aku ni orang yang jenis takda wawasan...err,kejam my big boss tu... yelah sebab aku jenis malas nak pikir apa yang aku kena target... aku pun tak tahu apa yang aku nak sebenarnya...yang aku tahu aku nak study betul-betul cukup masa satu tahun then grad dengan 4 flat dan band 4 MUET aku nak terbang... terbang jauh tinggalkan semua yang ada dekat sini... InsyaAllah kalau Allah izinkan...kali ni aku sendiri willingly nak pergi...aku dah tak nak bazirkan masa aku dan buat main tentang masa depan aku... *kelas kau nyah aku taip gaya macam bagus je...hihihihi

2014 banyak yang berubah... kalau dulu aku sweet 18 now aku dah masuk 19...ehrghhhh...tua nye aku! kalau dulu aku duduk bawak ketiak mak bapak sekarang aku dah duduk jauh dari family... kalau dulu aku budak-budak banyak main sekaraing aku kena serius belajar untuk masa depan aku... kalau dulu kerja aku melepek tido je sekarang everytimes terlalu sibuk penuh dengan aktiviti...dan kalau dulu aku cuma budak mentah tapi hari ni dah banyak perkara yang berlaku yang mematangkan aku....(banyak pulak perkataan "kalau" kan?) hihihi....

Kalau kawan-kawan aku banyak yang dah sambung jejauh dah habis berapa sem entah...aku baru part 1 you oulsss...tapi takpa...kita kayuh pelan-pelan bebeyh...cukup masa InsyaAllah masa aku akan tiba jugakkan? doa2 kan aku ye...ehh,2014 ramai kawan aku yang bertunang dan berkahwin...kebanyakkannya sebab masing-masing study abroad dan ada jugak yang memang entahlah...memang nak kawen sangat kot...hihihi..apa pun tahniah korang..semoga kekal ke anak cucu...bahagia dunia dan akhirat...


#so apa kata korang share apa yang jadi kat korang sepanjag 12 hari dalam tahun 2014 ni...





2 comments:

t.a.t.a said...

sepanjang 12 hari tahun 2014 dalam hidup akak masih macam biasa. kecuali dah ada azam baru, which is want to totally forget and totally ignore my feeling towards him. kalau betul he is my Adam, then I just berserah to Him.

and while the rest are still the same old me.

MaMa Rey said...

Good luck ckk..teruskn belajar slagi ingin belajar..

Errmm sebelum ni sibuk uruskn ank2 gi skola..mcm biasa stp swal thn mesti sibuk uruskn ank2 pegi skola..

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P