Pages

Wednesday, 27 November 2013

THE CONTINUES



Assalamualaikum…apa khabar semua..? korang sihat ke? Actually aku nak mintak maaf walaupun dah berkali-kali aku tetap buat jugak kesalahan ni…Aku mintak maaf sebab tak buat ttour dekat blog korang semua yang singgah sini…so serius ni aku mintak maaf dekat bro2 and kakak2 semua…Aku dekat kolej ni mengalami masalah wifi connection yang terlalu terhad even tak sampai pun connection nya dekat kolej aku…the worst is aku takda broadband sendiri…nak pinjam sharing dengan orang segan pulak…bukan semua jenis yang willing nak sharing kan…lagipun aku tak suke nak mintak kat orang…I hate in the upcoming days orang akan bercakap2 dan mengungkit…lepas ni nak mintak abang aku belikan broadband…susah takde intenet ni..now everythings use online services..nak daftar kolej pun online aje…hailaaa…sabar jelah…

Baiklah sambung cerita aku last entry…Lepas habis kemas barang dalam almari (itupun mak aku yang susun kan)… aku jadi macam blurr tau..semua benda aku jadi tak tahu nak buat…dan sebenarnya aku tengah cover perasaan aku…aku tak nak stay sini…tapi apa boleh buat..aku sediri yang decide kan… nobody force me to be here…abang pulak duk usik2 aku…lagi lah aku tak tahan… 

Next,sementara tunggu pukul 3.30 petang untuk semua pendaftaran selesai dan start nye pulak mds family aku ajak pegi tanjung dawai nak makan tengah hari…tetibe aku dapat mesej dari roomates aku… 2.30 petang dah kena berkumpul…jadi pukul 12.30 family aku hantar aku balik ke kolej..sebab mom suruh aku rehat dulu…aku dah mula berdebar-debar..I keep trying not to cry…tapi memang tak boleh lah…Cuma air mata je tak menitik…aku kan cool…

Lepas sampai balik kolej then salam dengan bapak aku dulu…bapak aku pun lepas tu masuk kereta terus…I know how he felt masa tu…then salam my mom…I didn’t hug my mom…even abang aku pun kata aku keras hati..i’m not crying and aku tak peluk mak aku…korang tahu kenapa? Sebab aku kena bertahan kat sini…I’m afraid kalau aku menangis mak aku pun akan menangis dan susah hati…aku nak duduk sini dengan tenang…aku dah besar…I want to prove to my family yang aku boleh stand alone..bukan macam dulu…aku akui aku banyak melarikan diri dari setiap benda yang aku kena face…but not now…aku dah bersedia nak berdiri atas kaki aku sendiri…

Disebabkan aku dah jenuh nak cover macho sampai satu tahap aku tak boleh nak cakap pape aku terus walk on…tak pandang pun belakang bila abang aku panggil…aku berjalan ke depan tapi tagan aku melambai family aku kat blakang…dah jauh baru aku pusing dan lambai…masa tu aku harap air mata aku takka menitik sebab ramai sangat orang kat situ… even masa aku taip entry ni pun aku tak boleh nak tahan…. I’m crying… I miss my house… aku rindu mak bapak.. .adik aku… abang… rindu semua…rindu sangat… baru semalam aku call mak aku… selama ni bila mak call aku selalu busy…semalam aku rindu mak…tu yang aku call…mak cakap bapak tak sihat…patutlah aku rasa sakit perut semalam…buat apa pun tak kena…rupanya bapak sakit…aku kalau bapak aku sakit sure aku pun sakit sama…
selama I aku rasa aku dah cukup kuat…but aku still a typical girl… aku dah tahan dari hari pertama aku sampai sini…tapi hari ni aku dah tak boleh tahan…


p/s : aku sambung next time…

3 comments:

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

semoga adik terus tabah mengahadapi hari yang akan datang.. berjauhan dengan family memang membuatkan kita rasa sedih.. lama-kelamaan pasti adik akan terbiasa.. kalau rindukan mak dan ayah call saja mereka..

t.a.t.a said...

alahai CKK, akak pun jadi sedih baca entry kau ni. akak tahu perasaan tu. dulu masa duduk asrama first week tak rasa apa. excited giler sebab dapat duduk luar. nah kau lepas 2 minggu tetiba homesick giler. teruk giler.

tapi nasihat akak, man man la. perlahan-lahan dan ambil masa. benda baru biasa la kan. ambil masa dulu then nanti lama-lama okay la dah.

so kalau nak hilang rindu, buat something yang boleh occupy your mind. nanti dapat assignment banyak, haa tak la terfikir sangat pasal rumah.

so keep us update about yourself okay?

khairil azam said...

hahahahahaha...ni sumpah lawak dik!
kemain masa hantar macho habis...
cehh...jiwang karat sih kau nie!

p/s: haha,aku tak sabar tunggu kau cuti...memang kena bahan habis!

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P