Pages

Wednesday, 23 October 2013

LAW OR ENGLISH?



Assalamualaikum...rindu korang semua...rasa lama giler tak bukak blog sendiri... aku mintak maaf sekali lagi...lepas ni aku kena tawaf semua blog korang....banyak entry korang yang aku dah terlepas...tapi aku rasa bangga lah jugak ada jugak pelangan tetap yang setia datang blog aku hari-hari...wewewe...mekasih awak-awak... muehehee...gedik habis...

Aku ni sebenarnya tengah dalam dilema ni...tak tahu le nak cakap macam mana...err,silap...tak tahu nak taip macam mana..emmm,ada sesiapa kat sini ambik udang-undang tak weh? aku dengar macam susah sangat...so hari ni aku nak mintak pandangan korang yang lebih berpengalaman kan...

"apa pendapat korang antara asasi undang-undang dengan english communication?"


9 comments:

Ayie Abas said...

salam CKK :)
ambil mana yg CKK rasa2 boleh bawak..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

akak takde pengalaman bab tu.. tak dapat membantu adik..

Nizam.Ariff said...

err.... ambik engineering la..

t.a.t.a said...

depends on yourself la. suka yang mana?

akak suka both of them, but as a minor la, sebab boleh cedok sana sikit, sini sikit. law for me if you are the kind of person who loves to do research, loves playing with words, know how to manipulate the data, also loves history and the little details. kalau law tak semestinya end up jadi lawyer. you could always be the person in the law sector, handling the legal matters.

English communication, well, I don't know the exact major of it. but my advice is, do a research on both of them, see the market demand of workforce later on. ask for those who involves in the respective field.

for any final decision, it will up to you and you only. because you are the one who will chew them all, for the rest of your life.

El Hardy said...

klu bg bro, follow ur instinct..ikut minat.jgn jd cam bro, salah bidang study.tup2 da abis blaja, kja lain.sodehhhh huhu..apapun all the best bro ucapkn to CKK.make a right decission... :)

wanariahamiza said...

Salam ziarah.
Saya pelajar asasi undang-undang. Bagi saya, tidak susahpun untuk belajar undang-undang. Hanya kefahaman yang diperlukan.
Dalam undang-undang pun berkait rapat dengan komunikasi Bahasa Inggeris.
Setiap pembentangan, silibus, semuanya dalam bahasa Inggeris sepenuhnya.

Jadi, apa-apapun, ikut sahaja kata hati. Kalau perlukan apa-apa bantuan,

Jemput bertandang ke Inspirasi Wanariahamiza.

http://wanariahamiza.blogspot.com/

Aminin said...

Soklan ni aq takde jawapan coz bukan dalam bidang aq.. ikut citarasa mana yang boleh ko bawa..paling penting 'minat". Amek engineering la ...blh lawat sites sekali ngan aku lepak2 ngan 'JKR'.. kalau bosan leh mengumpat sana sini..hahaha

wanariahamiza said...

Berhubung soalan saudari: Yang saya tahu, di UiTM memang mengamalkan etika pemakaian hitam putih untuk pelajar jurusan undang-undang pada hari rabu sahaja. Hari lain bebas seperti biasa. Bukan kewajipan, tetapi sekadar etika pemakaian.

Kalau asasi undang-undang di UIAM, saya tak tahu.

Alyn Roslan said...

gud luck ckk...pilih la yang terbaik buat ckk...hokeyh..

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P