Pages

Friday, 2 August 2013

TWICE PER UPDATE

Assalamualaikum...salam ramadhan =) hari ni aku nak up 2 entry sekali gus...sebabnya kau mungkin lama tak update lepas ni...so aku akan merindui korang semua...giler punya rindu nanti...once aku dah habis segala benda-benda dunia tu semua baru aku cacth up balik...


                                                                                                                      

SELAMAT HARI PAHLAWAN

31 JULAI hari pahlawan...gua bangga habis tengok celebration kat dataran merdeka tu...ermmm,tapi tengok dalam video je...muahaaaa...idakk kuasa aku nak menapak kat dataran tu tetengah bulan pose ni...aku nak ucap banyak-banyak terima kasih pada anggota pertahanan semua...especially bapak gua kan...walaupun ucapan terima kasih ni tak mampu balas jasa pejuang-pejuang tu semua tapi seriusly..aku appreciate sangat...

Tambah lagi bila bapak aku story mory...huarghh...sadis weh kalau korang jadi anggota keluarga pejuang yang terkorban..(hemm,rasa skema pulak gaya bahasa aku)...aku ingat bapak gua pernah story..waktu abang sulung aku nak dilahirkan...bapak gua kena bertugas...so mem gua bersalin sensorang masu tu...but atlast...Alhamdulillah Allah beri peluang ayah aku dapat hadir saat2 akhir...huhu... satu benda yang aku tabik dengan orang2 pertahanan ni...diorang tahu kerja sebagai tentera,polis dan seangkatannya memang takkan kaya...tapi demia agama,bangsa dan negara...diorang sanggup gadai kan nyawa...so aku sadis jugaklah bila tengok pentomen "lahad datu berdarah"....tengok lah kalau ada video tu kat youtube...err,aku tak check agi...aku dapat video tu dari kawan aku yang pergi time sambutan tu...

Aku bangga gile kot kalau orang tanya bapak aku kerja apa...bangga nak cakap bapak aku tentera...walaupun pencen kecik tapi tak kesah wehh...jasa bapak gua tumpah kat tanah Melayu tau! muahahaha...So.aku nak ucap selamat hari pahlawan kepada semua anggota pertahanan... Jasamu Di kenang... TABIK HORMAT!


                                                                                                             

SELAMAT HARI RAYA!

Kawan-kawan semua...selamat hari raya...actually aku sedih pasal ramadhan dah sampai ke pengakhirannya...rasa sekejap sangat....rasa tak puas...kalau lah ramadhan kali ni yang terakhir..aku cuma harap ramadhan tahun ni lebih baik dari yang sebelum ni...

So, aku nak mintak maaf sekali lagi kat semua,aku sedar kat sini ramai yang tua dari aku tapi aku guna bahasa diri "aku"..sorry sangat-sangat..actually aku macam tak tau nak bahasakan apa...nama aku ke ape ke...tapi kalau aku kenal blogger tu memang tua dari aku tu barulah aku guna kata ganti diri yg agak sopan..so yang aku jenis langgar je aku mintak maaf ehh....aku terbiadap ke waktu komen mengomen kan...maaf ehh...selamat hari raya.....maaf zahir batin.. =)






p/s : ini entry yg terakhir...sampai bila aku stop aku pun tak tahu...tapi bila aku dah ready aku join balik blogger...but aku still akan catch up semua entry korang selagi aku mampu...terima kasih buat semua blogger yg banyak support blog aku selama ni...terima kasih sangat-sangat....



8 comments:

t.a.t.a said...

Minta maaf zahir batin juga. Selamat hari raya.

MaMa Rey said...

ala entry terakhir ke pula..:(
terim kasih juga buat CKK yg support blog sy ya..
selamat hari raya buat CKK dan keluarga..:)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

sedih pula dengar ayat adik tu.. insya-Allah akak sentiasa support adik selagi akak berblog.. selamat hari pahlawan juga.. dan selamat hari raya aidilfitri.. mohon maaf jika terkasar bahasa atau tersalah komen yang menyinggung perasaan adik selama perkenalan kita di alam maya..

Aminin said...

Pinjam tisu leh? melelh lak air mata aq baca story mory ko nie..
terharu giler.. Sapae yang tak bangga ngan bapak sendiri.. Aq datang ni ngan niat baek.. nak ucap Selamat hari Raya maaf zahir dan Batin spanjang pkenalan kita di internet or dalam mimpi sekalipun yer.. kena wish juga kot tak sempat nak wish kan menyesal lak aq..
Rindu entri gile2 ko nie.. nanti update jgn lupa share2 yer...

kay_are said...

haripahlawan? aku serius tak tau..hmm..ok aku cube2 ingat lepas hari ni ye.. =) selamat hari raye gak weh.. maaf zahir batin.. aku tak tau what happen ape pun nanti welcome back ye.. =)

Tinta Lana said...

Assalamualaikum.

Ayah KK tentera ya.. ayah akak pun kerja unit beruniform. Tanpa mereka, payah hidup kita sbg org awam ni.

Macam musim raya, org lain beraya, unit ni bekerja.. :)

Sibuk dengan tugas dunia..takpalah..bila2 free, jenguklah akk juga ya.. Selamat hari raya kk :) akk pun sama..minta maaf ya kalau ada yg kk tak suka.. :)

khairil azam said...

adik selamat hari raya...sedih abang mu ni tak dapat balik tanah melayu!! apa-apa pun be strong..and tahniah ehh...tak bagitau pun kau punya victory tu...kantoiii...aku tahu!!haha

Hatimi Tahirruddin said...

selamat hari raya jugak utk kau...sorilah baru harini aku dapat singgah ke blog kau ni...huhu

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P