Pages

Tuesday, 16 July 2013

"LELAKI LEMBUT"

Assalamualaikum... "lelaki lembut " ! muahaaaa...aku taip lelaki lembut bukan lelaki gay mahupun pondan...lemah lembut bermaksud berjiwa penyayang dan jenis yang boleh bertoleransi...tak ego...sekarang aku tengok memang tahap berjembik bak kata orang perak la kan....berjembik golongan-golongan lembut ni...mostly orang akan double standard dengan golongan-golongan macam ni...to me...its okay kalau dia lembut selagi dia tak melangggar fitrah alam dan hukum agama Islam contohnya homoseksualkan...

aku yakin perempuan-perempuan semua agreed dengan aku yang kami lebih selesa berkawan dengan lelaki lembut sebab rasanya mereka tak merbahaya kepada golongan wanita....but kalau terlebih lembut aku pun tahap naik menyampah....mana tak nya...lelaki tu lembih ayu dari aku sendiri...muahahahaan...

Pada aku lah...aku suka jugak lelaki lembut...mereka penuh kasih sayang dan agak berdiplomasi...tapi ada jugak yang lelaki lembut ni mulutnya kalah Kiah propa...hahh...yang ni memang aku tak tahan...laser mengalahkan perempuan...mak jemahh pun tak begitu...but seriusly aku suka lelaki yang lemah lembut dan penyayang but at the same time dia tahu kat mana dia kena bertegas...lelaki lemah lembut pada aku ada santunnya dan dari segi agamanya...yang mencontohi akhlak Rasulullah...

Aku tak suka pada lelaki yang poyo,bajet and always right aje...aku suka lelaki yang sentiasa mahu belajar dari kesilapan dan mengakui kesilapan dia...its okay kalau dia tak ada ciri-ciri wanita idaman malaya...tapi pada aku cukuplah orang yang sentiasa cuba memperbaiki diri sendiri dan melaksanakan tanggungjawab pada agama....tak kaya tak mengapa...atau mungkin nanti taraf pendidikan berbeza atau keturunan...asalkan dia yang boleh menerima aku seadanya dan menghormati hak aku sebagai wanita...hohoho...gaya macam dah besar sangat je aku tulis pasal hal ni kan...but aku ingat pesan ustazah aku...bermula dari sekaranglah kamu perlu berdoa untuk mendapatkan jodoh yang baik dan memperbaiki diri aku bagi persediaan hidup berumah tangga meskipun lambat lagi kamu akan menitinya"...

Peratusan lelaki lembut sangat setia lebih tinggi dari lelaki gentlement kononnya tu...why I hate lelaki biasa? because mereka terlalu ego dan megah dengan diri sendiri...tapi jangan salah faham...aku yakin masih ada lelaki melayu tulen yang baik dari segi akhlaknya....tapi memang sejuta dalam semillion lah kan... so,aku rasa setakat ni jelahh...sebab aku dah tak tahu nak sambung apa kan...ok adiosss...




p/s : sumber pengalaman sendiri...muahaaa....

8 comments:

Kisah Si Dairy said...

setuju tu..dari guys yang budget tapi 0..

Nizam.Ariff said...

Katakanlah tetiba berkenan dgn lelaki ganteng tapi jantan keras nak mampos, cemana?

Perlu ada kerasnya tapi keras tegas kepada org lain demi membela bini tapi dgn bini dia lemah lembut dan manja... amacam?

t.a.t.a said...

Yup, setuju. Kawan dengan lelaki lembut ni yang best nya depa tak mudah terasa. Lagi pun gue ni kasar sket orang nya, so depa pun no hal la.

Tapi kalau depa ambil hati, tak tau la gue, sebab depa tak cakap pun depa terasa.

t.a.t.a said...

Ala la la la la... dalam hati ada taman.

Nizam, kau camtu eh.


Sweet la kau.

He he he.

Alyn Roslan said...

kak alyn pernah kawan dengan seorang lelaki lembut masa sekolah rendah dulu, baik gile, tak macam setengah lelaki yang bajet dan poyo tu semua..:)

kay_are said...

aku memang ego pun.. terase.. k bai.. =P

Hatimi Tahirruddin said...

lol "lelaki lembut" dgn "lelaki bersifat lemah lembut" adalah dua istilah yg berbeza....aku yakin kau minat dgn "lelaki bersifat lemah lembut" kan?

Mizz Aiza said...

setuju sangat dengan entri adik.. sepupu akak pun kategori lelaki lembut.. sekarang dia dah jadi cikgu dan dah kahwin dapat 4 orang anak..

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P