Pages

Thursday, 11 April 2013

SEDETIK CINTA



Assalamualaikum...mohon jangan tertipu dengan tajuk entry itu..ini bukan kisah cinta aku tapi cerita hal ehwal sebuah drama ok...sedetik cinta ni gua rembat dari cerita yang tengah duk tayang kat TV3...best pulak aku tengok cerita tu...jalan cerita drama tu sebijik sejambak macam novel yang pernah aku baca...tapi aku lupa pulak apa tajuk novel tu...




Permulaan drama ni mengisahkan Elisya ( Tengku Hanis) melarikan diri dari perkahwinan hanya sebab dia mendapat tawaran memperagakan fesyen di luar negara...so untuk menutup malu ayah nya Taufiq memujuk adik kepada Elisya iaitu Amylia ( Hanez Suraya) untuk menggantikan kakaknya di hari perkahwinan bersama Hakimi (Awal Ashaari)...selepas ditawarkan 50 % harta milik Taufiq,Hakimi bersetuju degan rancangan Taufiq dan mengahwini Amylia unuk membalas dendam...di pendekkan cerita...lepas satu kejadian Hakimi menjadi lumpuh tetapi Amylia tetap sudi menjaganya dengan ikhlas...so mula lah jatuh cinta satu sama lain...then bila dah jatuh cinta tiba-tiba Elisya pulang ke Malaysia dan menyibuk antara mereka...






Read more: http://djdanchef.blogspot.com/2013/04/sinopsis-drama-sedetik-cinta-slot.html#ixzz2QA14YgDT

--------------------------------------------------------------------------------

Ok,aku memang tak reti nak create cerita..kalau orang tak berapa faham entry aku ni...korang boleh google or just tengok cerita ni setiap hari isnin hingga khamis...jam 7.00 petang...TV3....paling aku suka sebenarnya lagu tema untuk drama ni...nyanyian Judika...aku susah nak layan lagu Indon ni...wewewewe....tapi lagu ni best pulak...


kalau video tak boleh play boleh klik ---> SINI

--------------------------------------------------------------------


aku tunggu cerita ni...so sweet...


okey, adiossss....

# kesian sepupu aku...tarikh perkahwinan dia 5 Mei dan jatuh pada hari mengundi...err, ada ke orang nak datang wedding dia? big boss gua dah lah sibuk pilihanraya ni....kena plan betul-betul nampaknya...



5 comments:

Hatimi Tahirruddin said...

aku haruslah tak layan drama2 camni...huhu

ps: aduh nasib tak baik betul sepupu kau tu...

El Hardy said...

bro tertengok crita ni td..tp serius x fhm...haha.mungkin sbb x minat tgk crta camni,cintan cintun ni..sdgkn movie ombak rindu yg org ckp best bagai tu pn bro x prnah tgk,inikn lg drama bersiri melayu camni...mmg failed la..haha :)

cik kaki ketawe said...

wehh....sekali2 mohon buka tV tengok cerita yg sebegini...hahaha...

#memang sadis betul dia tu..apa boleh buat...

cik kaki ketawe said...

bro...cerita ni best lahhh...tengoklah dulu fahamkan...hemm...ombak rindu tu sy pon tah pheeling tengoknya bro...nasib ada aoron aziz je...kalau tidak tak laku filem tu...

khairil azam said...

hehe...jiwang habis kot! tengok bola lagi best tau

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P