Pages

Wednesday, 10 April 2013

USE IT WISELY !



memaafkan memang mudah tapi nak lupakan sesuatu tu memang payah...jangan selalu meminta maaf sebab takut nanti kau kena bayar dengan harga yang mahal untuk dapatkan sebuah kemaafan...so I think the word 'sorry' should be banned till people know how to use it properly...memang manusia tak lari dari melakukan kesilapan...tapi kenapa manusia tak pernah nak belajar dari kesilapan? gunakan peluang yang ada sebaiknya...walaupun ada peluang ke dua ia takkan sama seperti yang pertama...









# takpe aku ok....aku dah besar....aku dah biasa macam ni... =)


7 comments:

khairil azam said...

tak apa lah sis...biar lah manusia lain buat kat kita...jangan kita buat kat orang sudah....sabar ek...manusia yg sabar ni org yg berjaya tahu... sampai masanya nanti kau akan dapat apa yg kau cari...just jangan pernah mengaku kalah...dalam dunia kena jangan terlalu baik nanti orang pijak kepala...aku rasa kau faham maksud aku kan... nak beralah tak salah...tp jangan sampai makan diri sendiri...

Mr. Doctor said...

I know that i should learn from mistake.. But i keep repeating it just to make sure.. Haha.. Ok memang x lawak.. Curik quote dari twitter

El Hardy said...

klu perkataan 'sorry' tu kena banned, gunalah perkataan 'maaf'...ngeeeee.chill yo,jgn la muka ketat sgt.hidup ni kena brutal skit dik,baru org x pijak kita (^__^)V

nadia said...

nadia lagi suka dengar perkataan saya minta maaf dari im sorryyyy. sorry tu rasa tak feel sangat. :p

Hatimi Tahirruddin said...

huishhh...kalau org dah mintak maaf...kita maafkan je lah...bukan senang seseorg tu nak mintak maaf....tapi mcm biasalah, jgn senang2 nak bg second chance kat dia...ahaks

MaMa Rey said...

123 kali ok lagi..boleh maafkan.. tapi kalau berkali-kali susah juga..

Sally Samsaiman said...

sorry :)

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P