Pages

Wednesday, 24 April 2013

AKU?



Aku hanya aku... disebabkan kehidupan aku sangat lenggang kangkung sekarang ni...aku memang suka ambil part time job...dari sebagai cashier, then patrol pum , sukarelawan and the funniest part is aku jadi cikgu...heheh...Okey memang rare lah kalau aku jadi seorang guru...aku bukan kutuk profesion guru ek..tidak sama sekali..sebab pekrejaan seorang guru memang satu pekerjaan yang mulia...ini cuma aku yang terlibat dengan profession ni tanpa pentauliahan...

Last month aku jadi cikgu Biology untuk pelajar tingkatan 4..haha...ok memang nazak habislah aku menjawab soalan bebudak tu...korang bayangkanlah..bebudak ni tanya aku bab yang memang aku paling menyampah dalam subject bio... memang agak malang bila aku kena mengajar bab-bab tulang... *haiyooo...masa SPM dulu aku tak baca pun tajuk tu sebab kalau keluar memang aku takkan jawab! susah giler! giler...memang giler...cukup lah 2 minggu aku take that job...then aku berhenti..haha...part paling kelakar diorang panggil aku teacher...padahal beza umur cuma 1 tahun...!

Next,Entah macam mana lah aku boleh setuju dengan tawaran kawan aku...besok aku start mengajar sekolah agama...ok aku ulangi sekolah agama...erk,cuba bayangkan aku...AKU yang kena...hesyhh...macam tak yakin pulak...dah lah kena ajar bab Al-Quran dengan Ibadat dan feqah...menyesal pulak aku time belajar KKQ kat sekolah dulu aku buat bodoh je...tulahhh...dah ketar lutut aku nak bukak sylibus tu balik...hem,persoalannya mampu ke aku? aku ni pun senget gak...nanti jadi macam ibu ketam mengajar anaknya berjalan lurus..ermm,betul ke peribahasa aku? bedal jelahh...



p/s : dah lama aku tak rasa perasaan cuak macam ni...


30 comments:

Aminin said...

Salam cekgu yg suke ketawa...
first aq nak kasi cekgu 5 star.. aq suka gaya penulisan ni..rasa macam indi punya gaya. Gempak siot..btw..cekgu selamat mngajar pelajar mu yg nakal ini. =)

misz aisya said...

akak dulu suke jd anak murid je..sbb xberapa nak pndai pon..kihkihkih :P

nadia farahida said...

selamat mengajar cikgu aka ustazah :)

Mizz Aiza said...

selamat mengajar cikgu.. :D

cik kaki ketawe said...

wasalam..hampehh...memang suka usik nama aku ekk...haha...ok2 thanks...
ko kalau nakal dalam kelas siap ko...aku piat telinga tahu!

cik kaki ketawe said...

Lols...sekarang akak kan bakal jadi cikguuu =)

cik kaki ketawe said...

kih kih...terima kasih kak...LoLs...takde pentauliahan ni... :P

cik kaki ketawe said...

terima kasih kak...bukan cikgu betul pun...hehe :P

airis aries said...

Salam..itu perkara biasa bagi seorang cikgu.

Aminin said...

Cekgu piat telinga saya.. saya akan buat "aduan rakyat"
haha...

cik kaki ketawe said...

haha...sengal punya anak murid! sebarang aduan tidak dilayan..pengetua cuti seminggu... :P

Aminin said...

eh! cekgu pengetua tu ayah saya la... :)

Mizz Aiza said...

sama2.. camna mengajar harini? ok tak?

Nizam.Ariff said...

salam... aku seronok bercerita. tapi nak mengajar nih aku kurang sabar orgnya... ada je karang yg kena lesing...

D'ya D'ana said...

pergh,, giler ar,, brani ye,, :) pape pon good job kawan!

Tinta Lana said...

Salam.

Macamana la kan jadi cikgu.. :) CKK cuba jela buat yg terbaik. Tambah lagi mengajar agama, besar pahalanya.. ^_^

Hatimi Tahirruddin said...

wah tetiba jadi cikgu pulak kau ni...hehehehe apa2 pun selamat mengajar....yg penting ikhlas.... :)

nini said...

haha...gud luck...suka jadi cikgu...rasa cam best je....tapi sampai la tak pernah jadi cikgu...so sad =(

MaMa Rey said...

CKK jadi cikgu..good luck CKK..boleh punya lah CKK..belum cuba belum tau..yakinkan diri boleh..

cik kaki ketawe said...

haha..ada je jawab ko ni...

cik kaki ketawe said...

hahha..pening kak oiii

cik kaki ketawe said...

wasalan...hehe..tp luar biasa bg budak baru belajar mcm sy kak...

cik kaki ketawe said...

wasalam..aku pulak xreti nak bercerita macam ko...hehe

cik kaki ketawe said...

hahaha..thanks kawan...sy buat2 berani je...

cik kaki ketawe said...

wasalam kak lana...rasannya sape yg jadi cikgu memerlukan kesabaran yg tinggi

cik kaki ketawe said...

haha..aku cari duit bro..nak bagi makan diri sendiri..hehe

cik kaki ketawe said...

erkk..best bagi yg betul2 minat...huhu

cik kaki ketawe said...

thanks Mama...hehe..sy risau bebudak tak faham apa yg saye ajar je

Alyn Roslan said...

haiya, tadi kak alyn komen entri baru tanya umur..kih3..sekarang dah tau dah umur ckk berapa..lol :D

kay_are said...

kalau bab tulang aku ingat skapula je kot.. ke takde pun name tulang camtu?? @.@ ok r tu.. menimba pengalaman kan.. =)

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P