Pages

Friday, 1 March 2013

SISTA

ASSALAMUALAIKUM

HOLAaaaaaa....hari ni dah masuk 01/03/2013 cantikk tarikh ni...ramai pulak yang sambut birthday hari ni kan? so sanah helwa dan selamat hari lahir pada kawan-kawan aku dan semua yg sambut hari lahir pada hari ni...

Tapi sekarang aku perasan somethings...budak-budak batch 95 yang sambut birthday hari ni mesti tak lalu makan...pasal bulan Macrh means result akan keluar...sama ada SPM atau STPM...meriah lah dekat wall aku...sibuk bebudak post macam-macam...risaulah , ngerilah....macam-macam lah... kalau ikutkan semua orang risau...tapi bila risau yang terlebih poyo ni buat aku menyampah pulak...hohoho...mohon jangan hasut minda aku jadi kelam macam korang...

Sebenarnya aku tulis entry ni khas untuk kakak aku...my one and only sister...

                                                                                               

DEAR SIS,

Aku tahu ko mesti risau giler pasal result ko keluar lagi beberapa hari ni...aku tak tahu lah nak cakap apa kat ko kak....tapi since ko dah gabra giler tuh..meh sini adik ko nak bagi kata-kata semangat sikit...aku rasa apa yang ko rasa jugak..pasal kita dua-dua tengah tunggu result yang menentukan masa depan kita...aku doakan ko berjaya kak...kita sama-sama berjaya....ko jangan lah riso sangat kak..aku tau ko dah buat sehabis baik...apa pun ko kena terima lah...aku yakin ko punya result mesti ok!! jangan nak gelabah bagai...lepas tu hasut aku sekali jadi cuak cam ko...hohoho...aku ni positif je...jadi jangan cemarkan pikiran aku...hoho..ok my sista...aja-aja fighting!!! dan mohon lah dua ke tiga hari ni jangan ajak aku bergosip ekk...hahahaa...aku pun tengah meditasi hati aku ni nak terima result lagi 3 minggu...so sama2 lah kita doa..tawakal...

p/s: ko dapat gaji aku nak golden chicken wrap =P (sweetkan adik ko ni kak? )

                                                                                                   

Aku tak tahu lah nak describe feeling aku ni macam mana...risau-risau gak...tapi aku buat rilex ja...pasal pada aku, aku dah buat sehabis baik...whatever pun result keluar sama ada gempak or biasa-biasa aja..insyaAllah aku terima dengan senang hati...

15 comments:

Tinta Lana said...

Salam.

Akak doakan CKK ngn kakak dpt result yang baik..kalau kita dah berusaha sehabis upaya, tiada apa yg perlu kita risaukan..setiap usaha pasti dikira, dan dihujung nanti..ada hasilnya..InsyaAllah.. :)

misz aisya said...

nak dpt result SPM mmg debar. sejak masuk IPG, tiap2 sem akak kne gagahkan diri nak tgok result sem lps.

biasanya, akak doa mintak ditenangkan hati. Kalau dpt result yg mcm kita nak, buat sujud syukur dan mohon supaya nikmat tu xjdikan kita riya' atau rasa bagus. sebaliknya kalau dpt result yg xbest mcm kita nak, istigfar bnyk2 dan percaya pd qadar dan qada' Allah.

everything gonna be ok. :)

cik kaki ketawe said...

wasalam...

terima kasih yek kak Lana...aaminn...harap-harap macam tulah...cuma debar2 sikit lah kan...

cik kaki ketawe said...

hahaa...tahu tak pe kak...memang nervous sikit kan...hai..masa depan sy ni kak...

insyaAllah sy akan cuba praktikkan apa yg akk buat tu...akak doakan sy berjaya yekk...dapat result cantik mohon akak terima pinangan abang sy...opsss.... hahahaha....

Allahumaamin... =)

khairil azam said...

okey sista...all the best...wishing you a very best result nanti...semoga cita-cita ko tercapai...aku doakan yg terbaik untuk ko tau...doa banyak2...kami semua harap ko berjaya...dunia dan akhirat... =)

MaMa Rey said...

Holaa..CKK..
memang debar2 kalau tunggu result kan..
amaboii CKK nak minta belanja kepci pula ya hihihi

AmyZana said...

Apa-apa pun stay positive ! Sebenarnya orang yg positive ni adalah orang-orang yg hebat. Eden tak mampu nak jadi positive especially bab-bab result periksa T.T

Aku Penghibur said...

+ve yer.. sudah usaha dan berdoa selebihnya serahkan pada Allah mungkin ada hikmah semuanya :)

Hatimi Tahirruddin said...

diharap kau tak terpengaruh dengan kecuakan dan kegelabahan diorg....

kay_are said...

rilek2.. dah wat yang terbaik kan..so tunggu dan lihat je ok..semoga ko dengan akak ko dapat result with flying colors.. <-- london weh london.. =P

cik kaki ketawe said...

hahahaa...ini lah yang dikatakan poyo wei...london sangat...hahaaa...thanks =)

cik kaki ketawe said...

hahaha...harap-harap lah....tapi memang lah cuak kan...

cik kaki ketawe said...

InsyaAllah....memang cuba positif ni acik...terima kasih =)

cik kaki ketawe said...

hai mama...
kepci tu tambahan je mama...
hohoho...lama mengidam ni...

cik kaki ketawe said...

hahahaa....haiyooo...memang susah nak positif...tambah lagi tarikhnya makin dekat....

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P