Pages

Monday, 4 March 2013

PERSONALITY QUIZ

ASSALAMUALAIKUM..Holaa everyone...start our day with smile =)

Aku rasa lepas terapi minda ni...otak aku rasa lapang giler...rasa ringan and fresh...migrain aku pun dah ok dari semalam...legaaaa...Alhamdulillah...hari ni aku sempat buat personality test untuk career...masa sekolah dulu biasanya cikgu kaunselor aku tuh suka sangat buat personality test...naik bosan aku jawab soalan yang pelik-pelik...tapi hari ni...aku sendiri buat...err,jwapannya agak kelakar la jugak...macam ada yang kena then ada yang tak kena juga...hoho..aku sendiri pun kadang-kadang tak faham dengan diri sendiri...tapi main benda ni best pulak...

"One of your greatest assets is your ability to instruct others and to organize everything so that the long-term goals are achieved. This makes you a natural manager. You are good at developing strategies and plans. At times, your attitude towards inefficiency is slightly too blunt."

career yang sesuai dengan aku ialah "manager"...HAHAHA...aku gelak guling-guling...ni kalau kawan aku baca ni confirm mereka sokong 100 peratus...pasal masa sekolah memang lah mereka panggil aku ditaktor...kerja aku memang mengarah orang je kerjanya...hoho...itulah nikmat bila pegang jawatan ketua...tapi tanggungjawabnya besar walaupun persekitarannya hanya sekolah....lagipun aku rasa perangai suka ditaktor dan tegas ni turunnya dari big boss aku...hohoho...


Your view on yourself:

You are down-to-earth and people like you because you are so straightforward. You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties.
(yang ni memang tepat,hohoho)


The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:

You like serious, smart and determined people. You don't judge a book by its cover, so good-looking people aren't necessarily your style. This makes you an attractive person in many people's eyes.
(yang ni kureng tepat..aku lebih suka yang sempoi dari too serius..nak serius pun biar bertempat)


How do you view success:

You are confident that you will be successful in your chosen career and nothing will stop you from trying.
(ni aku setuju )


Who is your true self:

You are full of energy and confidence. You are unpredictable, with moods changing as quickly as an ocean. You might occasionally be calm and still, but never for long.
(yang ni aku macam setuju sikit je, hoho...)

Hailaa...macam-macam jawapan aku dapat...tak kesah lah..aku just nak have fun...sambil kaji-kaji sikit diri sendiri...pasal aku rasa kekadang aku ni pelik sikit....hoho..entahlah...aku pun tak tahu nak terangkan macam mana kan...yang penting aku jadi diri aku...kira dah okey la tu...



8 comments:

ariff al-baqi said...

dulu penah gak amek test2 cam gitu, tgk2 dpt career cikgu plak.. alhamdulillah la ni pun tenga duk blaja nak jd cikgu.. haha.. biasa personality quiz ni utk budak skoloh je.. hehe

Hatimi Tahirruddin said...

hehe tahniah...lepas ni kau boleh target utk jadi pihak pengurusan la...

MaMa Rey said...

ada bakat jadi ketua..tabik sama CKK..
teruskan bakat yg diwarisi tu..:)

kay_are said...

part ko manager tu memang aku pun nak gelak.. nampak sangat keje suka arah orang dari dulu lagi ni.. huu

cik kaki ketawe said...

hehe..memang untuk budak sekolah pun...tp kekadang seronok juga buat test ni...

cik kaki ketawe said...

hoho...boleh tak aku nak target jadi boss j? wehuuuu

cik kaki ketawe said...

haha...Mama saya apa pun tak reti buat...kehkeh...
macam mana nak pimpin org lain...huhu

cik kaki ketawe said...

ciss betullah budak ni...mana ada aku kuat mengarah weh...aku minta tolong aje...kehkeh

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P