Pages

Saturday, 16 March 2013

PERJALANAN HARI INI

Assalamualaikum...Holaaa semua...hari ni aku busy giler sampai lah besok...naik lenguh kaki aku berjalan hari ni...merata-rata aku menapak...dengan baju kurung aje memang rimas nak berjalan weh..aku ni dah la biasa pakai seluar je..senang sikit nak melangkah...haiyooo...memang menguji fizikal dan mental lah!!...

pagi tadi pergi wedding entah anak sapa kawan bapak aku...aku pun tak tahu...dengan kena pakai siap ber dress code bagai....pasal wedding anak-anak VVIP...memang lah over giler wedding dalam taman tepi Padang Polo Ipoh tu...macam-macam ragam manusia yang aku jumpa....yang aku sakit hati pasal tadi ada orang tua ganyut yang menghimpit aku...atau bahasa kasar sikit nak geli-geli pegang aku...sabar jelah aku...padahal ramai orang tuh...kalau dia sentuh aku sikit tu memang nak rasa side-kick aku lah tuh!! memang berterabur lah gigi dia...tak padan kubur dah melambai-lambai...

Dia ingat aku ni perempuan murahan ke yang selamba badak dia nak pegang-pegang? perempuan lain mungkin pandang duit dia...tapi bukan aku....kalau ikut hati aku memang aku dah jerit je kat situ...pasal aku tak nak malukan dia je...kang tak pasal-pasal masuk berita pulak...memang bodoh punya orang tua...aku geramm sangat!! ingat duit dia boleh beli segalanya ke? ada ke raba-raba pegang tangan aku...aku sepak kaki dia bawah meja...tuh umur dah 60...siap cakap kat bapak aku yang kalau umur aku dah 20 boleh lah dia masuk meminang....GILA apa orang tua nih! kalau pangkat Dato pun tak hengin aku...aku tak tahu lah kat mana dia letak minda dia tuh....

Itu lah yang aku paling benci dengan dunia koprat...lelaki yang usia dah standard bapak aku perangai miang tahap 8 ! yang perempuan pulak sibuk duk tayang emas dia lah yang sampai ke siku,laki dia lah yang paling kaya...facial sana facial sini...aku memang benci lah dunia gitu..aku ni orang kampung je...tak biasa majlis orang-orang besar ni...ni semua bapak aku lah paksa aku pergi...macam-macam lah...aku rasa rimas gila....dan memang muka aku hipokrit je tadi...naik kembang aku senyum berapa jam entah!...Aku nak makan pun tak selera...last-last aku main blahhh je dari situ...aku pergi restoran luar...parents aku duduk lagi kat dalam wedding tu...aku tunggu abang aku sampai dari lapangan terbang Ipoh...biar dia ambil aku...LEGA!!

Dah penat-penat berjalan pergi makan dengan abang aku and boss dia...err,sejuk sikit hati aku tengok boss abang aku tu...pasal boss dia hensem...HAHAAH...nampak permainannya kat situ....hoho...then mak aku pulak ajak shopping...aku ni dah la bukan kaki shopping...lepas tu tenung benda nak beli tuh lama-lama...haiyooo...pening aku....lenguh kaki aku....dah melecet pun kaki aku.....now memang tak larat nak jalan pasal kaki aku luka...tak termasuk tangan aku ni yang dah kebas-kebas...haiyoooo.....tensionn giler...aku memang jadi burung belatuk tukang angguk jelah kalau mak aku tanya cantik ke tak...dah tak larat nak jadi pakar perunding...

Okey itu jelah aku nak story...aku nak rehat...pasal badan aku sakit-sakit tambah sengal-sengal...dengan segala luka yang ada ni..memang rasa macam nak pengsan pun ada....haiyooo...ok..adiossss....





p/s : Jika anda adalah kaki shopping mohon jangan pernah ajak aku...sekian

9 comments:

khairil azam said...

hahaa...kau kena jugak ekk?
aku ingat kan melina je kena...
patutlah aku cari kau tak jumpa semalam...
haha...tp memang smart lah kau pijak kaki dia..
tambah parkinson lah orang tua uh...

Hatimi Tahirruddin said...

hehehe patut kau snap je gambar org tua tu...pastu letak kat entri ni...teringin aku nak tgk mukanya yg hensem tu...

cik kaki ketawe said...

tak payah snap...aku mention nama dia..
aku rasa satu malaysia kenal dia...

misz aisya said...

akak kaki shopping. boleh ngam lah ngan ur mom. huhu.

cik kaki ketawe said...

hahaa...aku sakit hati lah dengan org tua tuh!
gatal tambah miang!!

cik kaki ketawe said...

hahaha...
boleh dah tu...nampak dah jalannya
ayah sy cakap kalau next year
abang sulong sy takde calon
dia nak cari kan...
boleh lah sy rekomen kan akk...hoho

misz aisya said...

akak tkot abg kamu merana klu ngan akak. haha

kay_are said...

sabar je r dengan sume tu. tapi thumbs up r sebab ko sempat balas balik.. memang patut r kene macam tu.. dah tua tu buat care tua.. tapi boss abang ko takde lak ko main pijak kaki? =P

cik kaki ketawe said...

hahhaa...pasal boss dia tak gatall
then sangat menyejukkan mata yg memandang
kahkahkah

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P