Pages

Friday, 15 February 2013

BERI AKU PELUANG

Terlalu banyak dugaan yang datang...terlalu ramai manusia yang hipokrit...menipu untuk kepentingan...bercakap soal yang tak penting..pentingkan diri...tak pernah nak fikir pasal hati dan perasaan orang lain....aku bukan budak-budak lagi...boleh tak sesekali tanya aku...apa yang aku mahu...boleh tak sekali dalam hidup aku ni tanya sama ada aku ada cita-cita atau sekali saja..katakan pada aku..."pergilah kejar impian kau"...tapi semua tu angan-angan..dan akan terus jadi angan-angan...

Ya Allah...lancarkanlah hari-hari yang aku lalui...aku redha...limpahkanlah rahmat kepada mereka yang aku sayangi...semoga roh mereka berada diantara orang-orang yang Engkau sayangi....

#aku tak berminat dengan sebarang benda yang berkaitan hati..,jangan paksa sesuatu yang aku tak mahu

22 comments:

Abdullah Shahid said...

awat ni..

cik kaki ketawe said...

hoho =)

Ayie Abas said...

salam CKK :)

roh mereka??? adakah mereka yg CKK maksudkan telah kembali ke alam baqa?

cik kaki ketawe said...

wasalam.mereka yang sy maksudkan masih ada ayie..tapi yang dah pergi tu..mereka yg sy sangat syang...

kay_are said...

bagi aku, kalau impian ko tu satu impian yang baik untuk mase depan ko, tak salah kalau ko nak tegaskan weh.. cube r.. mase depan ko hak ko sendiri, bukan hak orang lain.. jadi someone yang ko nak jadi, bukan someone yang orang lain nak ko jadi.. ok? sekadar pendapat.. sekian.

khairil azam said...

sis..kejarlah impian ko sis...masa depan ko..ko berhak tentukan..explain clearly dekat mereka...insyaAllah mereka faham...nanti ko yg akan blaja..this is ur life..jangan menyesal kemudian hari..sesekali ko buat satu pendirian itu bukan derhaka...kadang2 orang tua juga buat salah..cuma cakap dengan berhemah ok...

#yg dah pergi takkan kembali my dear...as ur brother...I hope you just move on...never turn back...

Hatimi Tahirruddin said...

ok sila pergi kejar impian kau tu....

Payeh Kuced said...

jangan biarkan cita2 kau terlepas jauh... selagi ada peluang, kejar!

at least kalau kau tak dapat capai cita2 tu sekalipun, kau dah cuba... takdelaa menyesal sangat..

ariff al-baqi said...

kenapa ni ? =)

miz ruha said...

follow blog cik kaki ketawe.... ^_^

Aku Penghibur said...

pastikan cita-cita tercapai... isnyaALLAH... jgan pernah putus asa yer .. Allah itu maha mengetahui

seribupilihan said...

biarkan yg dah pergi tu..jgn dikenang nanti merana diri..fikirkan masa depan kita utk kita hidup gembira dgn org yg akn hidup bersama kita...(^-^)

misz aisya said...

calm down. jgn ikut hati. kamu tgh lalui masa remaja yg penuh dgn konflik. insyaAllah ada jln kebahagiaan...

take care dear :)

cik kaki ketawe said...

yup...thanks weh...memang itu yg aku pikirkan sekarang...

cik kaki ketawe said...

thanks abang Khai...aku teringin jadi macam ko...bebas...tp sebagai anak aku tak sampai hati nak buat begitu...
walaupun dia dah pergi aku takkan lupakan dia bro

cik kaki ketawe said...

ok..aku berlari sekarang jugak untuk kejar impian aku tuh =,="

cik kaki ketawe said...

thanks payeh...aku akan cuba kejar cita-cita aku...!

cik kaki ketawe said...

biasalah ariff...masalah dunia

cik kaki ketawe said...

terima kasih ye sebab follow blog sy =)

cik kaki ketawe said...

insyaAllah Acik..saya cuba yang terbaik dan bersungguh-sungguh

cik kaki ketawe said...

betul tuh...insyaAllah sy akan bangkit...cuma mungkin perlukan masa...terima kasih ye

cik kaki ketawe said...

mungkin betul cakap akak...sy tengah usia remaja kan..tp salah ke kalau sy nak kejar cita2 sy kak?

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P