Pages

Saturday, 16 February 2013

TEDUHAN KASIH

ASSALAMUALAIKUM

aku tak ada kerja lain..melainkan online facebook,twitter,blog dan tengok horror movie...itulah keja aku sepanjang hari bila aku tak ada aktiviti luar...lepas tu ditambah pula dengan kuliah masakan dari lady boss iaitu emak aku yang terchentaa..



elok-elok bukak facebook gambar ini yang disajikan..memang kena batang telinga...panas jeee...hahaaa

sebenarnya hari ini aku nak kenalkan sebuah novel...


novel ni best! aku suka...

sinopsis:

"Kau ingat dengan anak ni kau boleh paksa aku ubah keputusan aku? Kau nak ugut aku dengan anak kau ni? Eh! Kau jangan haraplah aku akan ikut kehendak kau. Aku tetap ceraikan kau!" -RYZAL.
Sampainya hati Ryzal, hanya kasihnya sudah tertumpah buat Ayu teman baikku sendiri, tergamak dia menyingkirkan aku dalam keadaan begini. Ketika aku mengandungkan anaknya, dia melafazkan talak.
Dan ketika aku merasakan aku sudah tiada siapa-siapa lagi di dunia ini dan jalan yang bakal aku lalui sangat gelap, dia hadir menyuluh kegelapan itu. Sekali gus meletakkan aku di tengah-tengah persimpangan di antara keikhlasan dan kenangan semalam.
"Sebab kita ada Adam. Kita nikah sebab Adam. Apapun yang berlaku, kita hanya fikirkan tentang Adam. Lagipun abang dah bosan hidup begini. Hidup abang benar-benar kosong. Tapi sejak abang kenal Adam, seperti hidup abang terisi dengan sesuatu. Abang mahu kita hidup sebagai sebuah keluarga. Abang tahu pintu hari Iffa tidak akan terbuka untuk mana-mana lelaki lagi, tapi tolong fikirkan cadangan abang ini." -EHSAN.
Aku benar-benar terperangkap. Sedangkan lelaki yang aku cintai separuh nyawa juga dengan mudah berlaku curang. Inikan pula dia, lelaki yang aku sendiri sedia maklum akan masa lampaunya yang kotor. Kelak akan adakah bahagia untuk aku dan anakku? Namun aku tahu hanya dengan Ehsan saja kami menumpang teduh.
Lepas ni novel di akan di drama kan...huarghhh...mesti best...tengah buat shooting...
hailaa...hero dengan heroin nya pulak tak sesuai dengan watak...

sebab apa aku cakap tak sesuai? sebab watak lelaki dalam novel tu digambarkan lelaki yang berkulit putih,handsome , kuat menangis,,,cuba bayangkan kalau adi putra yang bawa watak tu? tak ke mamat ni sikit punya gagah...it's obvious rite? hailaaa...then watak perempuan dalam novel tu lemah-lembut...si sherry ni tengok air muka pun macam tegasss...hohoho...sapa baca novel ni faham lah apa yang aku maksudkan...

nak cari novel lainn pulak lepas ni...twilight saga satu set mai aiii...boleh beli 4 bijik novel...hoho..



#lupakan kesedihan yang berlalu..bangkit mencari hala tuju...

32 comments:

Aku Penghibur said...

wahh mcm best novel nie ... yang masak2 tu adik acik selalu buat cm tu hahaha

cik kaki ketawe said...

novel ni best acik...

acik kekadang bagi orang yg belum mahir memasak mcm sy memerlukan precaution step...hahaha

Hatimi Tahirruddin said...

mcm nak berperang dah kat dapur tu...haha

yg novel tu nak buat drama jugak ke...adeh....

Haryz Khairuddin said...

kadang2 buat gak camtu. tapi yang tu kira ok lagi.. ada yang siap pakai 'baju perang', baru la betul2 nak pegi 'perang' dekat dapur.. hoho. ;P

bunyik macam best je novel tu. buleh bagi hadiah kat kakak.. dorang minat baca novel. hero & heroin x sesuai? nape? lain sangat ke dari watak yang digambarkan..??

cik kaki ketawe said...

memang perang betul tu timi...

#trend sekarang buat drama adaptasi dari novel je

cik kaki ketawe said...

hahahaha...sy tak pernah la lg buat cm gitu..setakat mcm dlm gambar jelahh...hahaha...

#novel ni kira sy bg 4 bintang..best and sweet....dlm novel ni watak lelakinya putih,hensem dan lembut...adi putra ni gagah semacam....hahaha...lepas tu sherry ni pulak air muka dia tegas...watak ppuan dlm novel tu lemah lembut...

MaMa Rey said...

sy pernah hahaha..

sy jarang dah baca novel..camner nak baca asyik berperang di dapur haha..

Tinta Lana said...

Salam.

Gambar tu jgn ckp la, memang salu buat,hahahaha.

Ada sampai satu thp, lana pakai spek mata time tumbuk guna lesung batu,hahahah.

Ini kali kedua baca review blogger pasal novel ni. Ramai juga peminatnya.

cik kaki ketawe said...

yeay..ada geng..

#tak apa mama...sy memahami mama kena berperang kat dapur...hahhaa

cik kaki ketawe said...

wasalam...

hahaha...tumbuk sambal memang wajib pakai specc...pernah sekali kena mata...hailaa...pedih jangan ckap la...

#mungkin sebab novel ni best kot...

kay_are said...

bace sinopsis memang nampak lain jalan cite dekat situ. tapi memang setuju tak kena langsung jalan cite dengan pelakon untuk drama adaptasi novel ni nanti..

Ayie Abas said...

salam CKK :)

ayie rasa pelakon lelaki yg sesuai bawak watak tu..shah jazle dan watak pompuan pulak wawa zainal... :)

cik kaki ketawe said...

memang lain..sbb biasa cerita novel kahwin gaduh2 lpas tu suka...yang ni berbeza sikit...yup..pelakon memang tak sesuai...

cik kaki ketawe said...

wasalam ayie..

amboihhh...sah ni mesti suka tengok cerita cinta kasih ni? hahaa..wawa zainal muka tak berapa mature..huhu...

misz aisya said...

lady boss kamu pndai buat kek coklat x? nnti kamu bljr pastu hantar kat akak eh. plizzzzzzzzzz. ops gedik pulak. haha.

majalah pon akak xde mase nak baca, ini kan pulak novelnye. tgok drama dia jela.. :)

cik kaki ketawe said...

hahahaa...lady boss jarang buat kek..kalo beliau ajar pun belum tentu sy nak bagi akk...baik bagi sy makan sengsorang...hahaha...

#hailaaa....ingatkan akk suka baca novel jugakkk...tak jadi nak buat geng...hahaha

seribupilihan said...

macam best jugak novel nie..nanti boleh cari..:-)

cik kaki ketawe said...

memang best novel ni , cuba baca dulu k =)

misz aisya said...

of kos lah suka baca novel sbb akak pon suka menulis kan. tp xde mse dik. :)

نورعيم said...

seriuosly, sy tak suka novel jadi drama. arghh! tak suka la. dah la novel ni best, buat plak drama ni yg nak ngamuk ni. hihi.

#a'ah la sama header kita. baru je perasan. hihi.

nadia said...

waahhhh macma best jee novel ni! :)

cik kaki ketawe said...

hahahaha....tp sy suka setia hujung nyawa punya drama...ermm..tp rasanya novel ni tak sesuai buat drama...sebab ada part2 nye kan...hoho

#sama cuma berbeza bahasa aja =)

cik kaki ketawe said...

best!!..sy promote akk kena baca...hahaha

نورعيم said...

setia hujung nyawa pn sy tak layan. hihi.

betul3, sbb bila kaji blk novel ni mcm xpatut pn ade. kalo buat drama nnti mcm xelok org tgk. huhu.

Engku Muzahadin said...

Novel ni best jugak. Beli masa PBAKL dpt bergmbar dgn penulis dia skali ;)

cik kaki ketawe said...

hohoho...rugi2...sweeet la cerita tuh...tapi sy suka baca novel dari tengok drama tu...

cik kaki ketawe said...

yup...sebab ada part2 nye kan...tak sesuai...takut bila penonton tengok terikut2...kalau yg dah kawen no hal la...

cik kaki ketawe said...

huarghhhhh....jelesssss melandaaa....hari tu tak jumpa pun penulis ni...nak ambil signature dia pun tak dapat!!

nini said...

hahaha....masuk kelas memasak dulu wajib macam tu...hahahah...=p

nadia said...

tang masak tu, sebijik macam nadia :p

cik kaki ketawe said...

hahaha...sama lah kita kak

cik kaki ketawe said...

hahahhaa....mula-mula belajar memasak memang cam gitu

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P