Pages

Monday, 18 February 2013

MATA AIR

ASSALAMUALAIKUM..

Holaaaa...hari ni tak tahu nak buat apa...rasa macam kaki aku ni nak menyukat tanah merayap...tapi melihatkan cuaca yang mendung...terus cancel niat tu..nak tengok movie macam dah tak ada yang menarik...last-last bergusti dengan abang aku pasal nak tentukan siapa yang kena buat kerja dapur hari ni...hohoho..aku tak payah buat apa-apa..pasal abang aku yang kalah..yeahh...heaven...bila lagi lah aku nak tengok anak teruna tuh jengah dapur...tu pasal dah kebulur yang dia sanggup buat tu...hahaa..comel je abang aku buat kerja dapur...dah siap lepas tu perli-perli aku...memang berwawasan sungguhlah abang aku nan seorang itu..

Hem,,rasanya kan hari ni aku nak perkenalkan semua dengan buah hati aku laa...mula-mula aku tak suka kehadiran dia..tapi bila dah lama kenal dia...rasa sayang tu muncul dengan sendiri nye..(yuksss...gelieee pulak bahasa bunga-bunga ni)...mohon jangan ada yang frust bila tengok ye... :P

jeng

jeng

jeng.....
                                       
               HAI AWAKKK...


                   jeng-jeng....ini lah dia...buah hati aku...

HAhahahaa...comelkan sayang aku ni? muka brutal habiss...dia tak ada nama lah...sebab aku tak tahu nak bagi nama apa...sebelum ni aku tak ada pun bela pet...ini kali pertama..sebab aku sebelum ni phobia dengan kucing...tapi sejak kucing ni datang aku kira boleh dekat dengan kucing...tapi aku tetap rasa ngeri bila kucing gesel-gesel pada kaki aku...err,rasa gelii...

Tapi aku panggil kucing ni adik...kira macam adik angkat aku..cuma dia ni haiwan aja...dia panggil aku kakak...mulut dia mesti bising bila dia lapar..so pagi-pagi memang dia yang kejut aku bangun...nyaring bunyi dia...adik paling tak suka bila aku angkat dia tinggi-tinggi...mesti dia buat muka dengan keluarkan bunyi tak puas hati dengan aku...haishh...paling betuah punya adik pasal bila dia dah kenyang tidur je keja dia...mak aku cakap dia ikut perangai aku...hemm..aku jugak yang kena tuh...

umur kucing ni aku tak tahu lah..pasal dia datang memang dah besar ni...dumped cat...kesian dia masa mula-mula datang kurus kering...hailaa..habis musim mengawan tu dia...pregnant kucing aku ni...betina ok..tapi tetap aku panggil pakwe aku...hohoho...aku ajar dia speaking...memang bijak...dia kalau nak buang najis mesti kat laman orang...bagus-bagus...hahaha..sebab selamat rumah aku tak ada bau kucing langsung..

dia ni kuat makan...berdasarkan kajian aku...bila dia makan whiskas dia memang cepat lapar...tapi kalau bagi makan nasi dengan lauk...tak adalah dia merengek lapar...satu tabiat dia..memang pantang lepa kalau pintu terbukak aja,...sure dia msuk rumah then cari mana makanan dia..pandai pulak tu sekarang ni main tolak-tolak pintu..hailaa...sabar jelah aku...

okey,itu ajalah yang aku nak story pasal mata air aku ni...



#berbelas ihsan dengan binatang perkara yang baik..apatah lagi dengan manusia =)


24 comments:

kay_are said...

kucing ke.. aku ingat sape r tadi.. tapi memang nampak brutal kucing ko tu walaupun ia nye betina..

cik kaki ketawe said...

hahahaa...kucing aje... ;P tengok tuan lah...hahaa...aku kasi dia latihan tentera..tu yang ganas tu...

El Hardy said...

ingatkn mata air btul2, ropenya tingau...ala tomey2 hehehe :)

cik kaki ketawe said...

err..bro tingau tu bahasa sabah ke? hoho...

misz aisya said...

aaaaaaaaaaaa giler tajam mata ur mata air! mmg xlah akak nak dkt. akak ni dah lah penakut kucing. lagi2 yg muka brutal...owh tidakkkk

boleh rakam x bunyi dia pggil akak tu? nak dgr gak. hahah

cik kaki ketawe said...

hahahaha...dia masa tu tengah marah sbb sy lambat bg dia makan...tu yg jeling manja tuh...hahhaa...akak ni elok sgt dgn abang sy...dia penakut segala binatang...bukan kucing aje..hailaaa...

#kakak ni biar betul...hahhaa..xpee...nanti sy raam kasi akk dengar...

seribupilihan said...

cute..mata dia tuu..renung kat saya ke..hehe:-)

cik kaki ketawe said...

hahaha...dia siap kim salam kat awk lah.. ;P

نورعيم said...

sy bkn tak suka kucing tp geli bila dia main gesel2 tu. tu psl tak minat kucing. hihi.

misz aisya said...

mohon pncerahan. adekah abg yg tkot binatang ni ialah org yg sme kite bncg slme ni? haha. cute lah laki tkot bntg! haha tetibe :P

#nak dgr. cpt rkm. huhu

khairil azam said...

cunn kucing ko ni..huhu...aku ingatkan ko dah jumpa someone yg boleh mencairkan ko..hahhaa..well u're still the same..the old sister that i ever known..never change..wlpun dah dekat 4 bulan aku tak jmpa ko..haha..make sure I'll be the first who know ur crush...hahaha

#jokingggg

MaMa Rey said...

miau pula..ingatkan boypren...hehe
pandai la kucing CKK ni..ada kucing buang najis merata2 dalam rumah..

El Hardy said...

a'ah.tingau = meow hehehe :)

cik kaki ketawe said...

hhahaha..tahu xpeee...my eldest brother...hahaa...bukan kucing..semua benda dia takut..cover macho je lebih...kah3...

#err,kucing sy pengsan..xdapat nak rakam...hahahaa

cik kaki ketawe said...

hahahaa...ok bro..sy dapat perkataan dlm bahasa sabah yg baru...thanks =)

cik kaki ketawe said...

hahaha...memang geli sikit bila dia dah gesel...naik bulu roma

cik kaki ketawe said...

banyak ar ko punya jjjooooookkkkinggggg...hahaha...nobody...aku belum jumpaa....

cik kaki ketawe said...

hahaha..saya mana ada boypren mama...hohoho...tulahh..sy pon tak sangka kucing ni pandai...tak buang najis merata2...

Iffah Afeefah said...

ceh mata air

ingtkan mate air y air mutlak tu

adeiii

cik kaki ketawe said...

hahahha...tajuk je gempak sikit kak...hahahhaa

Engku Muzahadin said...

Part membuang kat laman org yg tak bleh belah tu..hehe

cik kaki ketawe said...

hahahaha.....tak kesahh lah...yg penting laman orang...bukan laman rumah sy... ;P

Hatimi Tahirruddin said...

tak baik kau galakkan dia buang kat laman org...hihi sian kat jiran....

cik kaki ketawe said...

hahaha...dia buat sendiri lah...aku tak suruh tau..

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P