Pages

Saturday, 23 February 2013

TERJATUH

ASSALAMUALAIKUM

HOLAAaaa...hari ni sesubuh pagi lagi aku dah online....siap kena perli dari lady boss...

"cuba order nasi lemak online,mak lapar lah,malas masak"

err...terasa sentap di situ....hohoho...hailaa...pepagi lagi dah kena perli...tapi macam biasa...anak mithali cam aku...confirm tadah telinga aja...bertuah lah emak dapat anak macam aku...mak membebel pun aku still senyum...huhuhu...(padahal aku sumbat earphone,nasib mak tak nampak)...tadi aku sempat berblogwalking dekat blog lama aku...oooo,sudah ada ramai follower...tak sangka...tapi aku lupalah pulak password blog aku tu..sebab memang dah lama tak bukak...bila tengok balik apa yang aku tulis kat blog lama tu memang totally berbeza lah...kat sini mungkin pasal bubuh nick name entah pape...so apa yang di taip pun carca marba...ohhh..aku tahu kenapa...zaman blog tu zaman aku sedang mengalami satu simtom yang dipanggil ******* hahhaaa...ok abaikan...

                                                                                               

"Najihah"
"Najihah"
"Najihah"

"siapa pulak yang seru nama aku ni?" aku terbangun dari lena...hailaa...masih disekolah rupanya...boleh pula aku tertidur di dalam kelas.

"Najihah" namaku diseru sekali lagi.

aku memandang kehadapan.Terkejut.DIA?

"Kau nak apa? " aku berdengus.Menyampah pulak aku tengok muka mamat ni.

"Aku nak bagi benda ni,ambil tau." mamat cekeding itu pun berlalu keluar dari kelas.

Entah apa ke mimpi mamat ni...selama hari ni tak pernah nak tegur.Boleh pulak tetiba bagi hadiah.Pembalut hadiah rakus aku buka sehingga terkoyak.Maklumlah,lama tak dapat hadiah.

Hem,,buku nota dengan gambar beruang? Hailaa...muka aku ada nampak macam pencinta beruang ke? ok,layan jelah mamat ni.

Aku buka buku itu,lalu aku belek sebeleknya.

Najihah,

the sweet lullaby comes from the bottom of my heart after seeing you,May Allah protects you and your heart for me..If not, It's okey,because Allah knows what is the best for His creatures...

p/s: If you can wait for 6 years,can you wait for me for another 5 years to have you as my wife?

Hailaa mamat ni,pengsan aku baca ayat cannot go dia..tapi senyuman itu.Sudah 6 tahun aku tak melihatnya.Kenapa hati aku rasa sesuatu. Ya,sesuatu yang sukar untuk aku gambarkan.

Aku mencari kelibat manusia itu.Di mana dia,dan yang penting di mana aku? Tempat apakah ini? Seperti biasa aku lihat pemandangannya...Itu dia!!

"Najmannn"
"Najmann"

Dia berpaling,menghadiahkan aku sebuah senyuman.

Tiba-tiba datang suatu suara. Aku terasa bumi yang aku pijak bergegar-gegar. Suasana menjadi kabur.

BUK....

Rupanya aku terjatuh katil. Sebuah senyuman terukir di bibir. Mimpi rupanya.

mimpi yang aku rasa tidak mahu bangun-bangun lagi. Kalau di izinkan,aku mahu berada di dunia mimpi itu kerana dunia itu sangat indah..

                                                                                                 

Aku rembat story member aku..lepas tu aku type kat sini...semua di atas hasil dari mimpi seseorang...


p/s : watak-watak di atas tiada kena mengena dengan sesiapa....hanya rekaan semata-mata

#untuk kawan-kawan aku kat dunia luar yang kenal dengan aku,sila abaikan cerita ini,sekian =)

20 comments:

misz aisya said...

seronoknyeeeeeeee mimpi camtu!

ok, mlm ni kne set nak mimpi apa. ade lelaki hensem pkai lancer suh akak tggu dia agi setahun. wahhhh ohsem! :P

cik kaki ketawe said...

amboihhhh....siap demand nak lancer yang tak faham tu kak...hahahaha

nini said...

hahaha...tu dia aih....sampai jatuh katillll...hehe

cik kaki ketawe said...

hahahhaa...jatuh itu sedapp kot...

Aku Penghibur said...

hehehehe alamak jatuh katill.. nak mimpi cm gini lah ...kepada sesiapa saje sila masuk ke dalam mimpi saya.. heheehe

cik kaki ketawe said...

hahahhaa....acik kalau sesiapa je susah la acik..jangan sampai mamak corner jual roti canai pun boleh masuk mimpi acik...parah tuhh...hahaa

seribupilihan said...

nice story..amboi dpt dr mimpi lak tu..payah nak dpt idea camnie..suka baca..hehe..:-)

kechikkechikpuntakpe said...

wahh..sweetnye mmpi :) lau saye pun taknak bangun2 dah nie..heheee :)

Hatimi Tahirruddin said...

hihihi ni mesti mimpi kau kan...? sape la mamat tu ye...? budak satu kelas ke kelas sebelah?

cik kaki ketawe said...

hahah..tulahh...sy dah jenuh berzikir mintak mimpi best...xdapat jugakk

cik kaki ketawe said...

hahahaha...bukan aku le...ni aku copy paste aje....

cik kaki ketawe said...

hahaha..idea orang lain lah...it's not totally mine...hoho

Engku Muzahadin said...

Baru nak suggest sruh tulis novel. Rupanya kopi pasta. :P

insanSMART said...

hahaha... cerita yang bagus... lucu :D

Tinta Lana said...

Salam.

Ya ke ko copy paste ni..ke mimpi ko ni ckk?hahaha

Aku salu dpt mimpi yang sedih..hehehe.

cik kaki ketawe said...

hahahaha...tulahh..copy aje..sy takde bakat nak menulis novel ni

cik kaki ketawe said...

hohoho..makasih ya =)

cik kaki ketawe said...

wasalam...

err,memang sy copy la cerita ni..cuma sy taip sendiri je...ideal asal bukan sy punya...hohoho...

#amalkanlah doa untuk mendapat mimpi yg baik...insyaAllah boleh join orang yg punya story ni...huhu

kay_are said...

mimpi ke? macam betul je.. tapi memang sweet mimpi tu kan.. ayat laki tu memang tak leh blah.. macam novel je.. eh jap, ko ade blog lain? url url.. aku nak compare!

cik kaki ketawe said...

hahaha...aku rasa pasal budak yg mimpi ni kaki baca novel lah..tu yg termimpi2 tuh

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P