Pages

Saturday, 2 February 2013

TERIMA KASIH KAWAN

ASSALAMUALAIKUM

HOLLLAAA!!! aku baru balik dari masjid..ada ceramah untuk maulidur rasul...err,sebelum tuh mohon jangan fikir aku nak poyo-poyoan bercerita aku rajin pergi masjid ye...tidak sama sekali...

Aku tertarik dengan tema ceramah pada malam ni...tentang "dugaan itu datangnya dari Allah"....dalam ceramah tuh ustaz tuh cakap...bila Allah bagi dugaan..maknanya..Allah sayang pada kita..Allah nak tengok sejauh mana kita taqwa pada Nya...tambah ustaz tuh lagik...Nabi Muhammad SAW dulu macam-macam dugaan yang baginda lalui...setiap hari baginda berdoa pada Allah...bayangkan baginda yang dah dijanjikan syurga oleh Allah...tapi baginda tetap beribadat bersungguh-sungguh pada Allah..Baginda seorang yang rendah diri...peribadi baginda sangat mulia...tiada satu umat pun mampu menandingi rasulullah...semua yang kita ada hari ini..datangnya dari Allah..sebab kita dibawah kekuasaan Allah...rasa ada sikit terkena batang telinga...sebab kekadang...aku rasa aku ni memang lah manusia yang kurang sikit bersyukurnya...moga-moga Allah terima taubat aku...

Aku jadi teringat pada kawan baik aku...petang tadi dia datang umah aku...ingat lagi tak member baik aku yang aku cerita sebelum ni? ala,yang suka pulas telinga aku tuh? masih ingat? harap-harap kalau ada yang baca entry hari tuh..mohon ingat lah ye...macam biasa...bila lepak sesama...macam-macam cerita keluar...aku sedih dengar cerita dia pasal keluarga dia tadi...

SO,malam ni aku nak tulis satu ucapan...kata-kata yang aku tak mampu nak cakap depan dia...aku harap dia dapat baca entry ni...

Derr,aku tak tahu nak mula macam mana....first aku nak mintak maaf kalau sikap aku sebelum ni buat ko kecik hati...tak terlintas pun aku nak putuskan persahabatan kita...kalau ko rasa aku abaikan ko..dan lupakan ko sebelum ni,..aku mintak maaf sekali lagi...lepas ni kalau aku lupa kat ko..tak pun perangai sengal aku datang...mohon kau pulas telinga aku sampai lebam...ko nak babab aku pun aku redha derr...sebab kau penting dalam hidup aku derr, tadi masa ko story kat aku pasal family ko..aku sebak derr,,sebagai kawan ko aku rasa lemah giler sebab tak mampu nak tolong kau derr...aku mintak maaf giler...then aku tak ada waktu ko perlukan aku sebelum ni...pun aku mintak maaf gak...aku nak cakap selama ni...tapi aku malu la nak face dengan kau derr,,kau pun kenal aku kan...aku sayang giler kat ko der,,,kau lah kawan aku...kau banyak ajar aku derr,,kau lah satu-satunya kawan aku yang tak demand derr...kalau aku datang umah ko tak pun gerai ko..mesti perut aku tak pernah kosong..sampai aku naik segan derr,,ko berniaga...patutnya aku beli bukan makan free....hehe...thanks untuk laksa hari tu...aku gurau je...tak sangka ko tapau...kenyang aku makan derr..walaupun aku tahu laksa tuh bukan ko yang masak sebab ko pun a.k.a. aku jugak..fail bab-bab masak ni...hehe...then thanks derr,,kalau ko tak pulas telinga aku...mungkin sampai hari ni aku bengap lagi untuk subjet kimia...hohoho...mungkin sampai hari ni aku jadi orang yang belagak kut derr...bila tengok ko...aku rasa kagum dengan semangat ko derr..ko buat aku insaf...aku ni banyak membazir..dan kuat mengeluh...thanks a lot pasal ko selalu ingatkan aku...aku harap dugaan ko buat ko lebih kuat derr...tolong jangan mengalah...aku yakin ko boleh berjaya dan ko akan berjaya jugak satu hari nanti..doa aku selalu ada untuk ko derr...terima kasih sebab terima kesengalan aku dengan rela  hati...aku mintak maaf sebab sepanjang kita berkawan..tak ada apa yang mampu aku bagi pada kau...tapi satu je aku nak cakap...aku bersyukur Allah hantar ko sebagai sahabat aku...ok la..tu je aku nak cakap..

P/S: nak cari kawan yang boleh bimbing kita dunia dan akhirat memang susah...nak cari member yang boleh lepak and support kita time susah senang memang payah...tapi tak mustahil ada dalam dunia ni...selagi dia bernama sahabat...jangan sesekali kita khianati dia...dan namanya sahabat..apabila dia boleh menegur kita dan boleh kita tegur...serta saling ingat-mengingati antara satu sama lain...


12 comments:

Que Achmad said...

same same :P

tetibe :P

cik kaki ketawe said...

sesame..

ok,memang tetibe

Ayie Abas said...

salam CKK :)

kenapa dengan famili kawan CKK tu....? apa masalah yg dia hadapi? masalah berat sgt ker?

kawan CKK tu ada blog tak?

cik kaki ketawe said...

wasalam ayie..

dia xder blog ayie...masalah peribadi jugaklah ayie...huhu..

Ayie Abas said...

masalah peribadi sgt ker CKK? sian jugak kan..sbb dia kawan rapat dgn CKK...menolong org ada masalah mcm tu memang rasa lega sgt klu kita dapat selesaikan masalah dia...

cik kaki ketawe said...

masalah kewangan ayie...apalah yg boleh sy bantu...sy sendiri pun mengharapkan duit dr parents lagi ayie...sedih sbb tak dapat bantu dia...sedangkan sy hidup selesa...dia pulak mcm tuh...rasa mcm useless sbb xdpat bantu kawan sendiri...

Aku Penghibur said...

semoga ALLAH meringankan segala masalah kamu ..setuju ..carilah kawan yg mampu bimbing kita

kay_are said...

kalau kawan tu bace, confirm r die terharu punye.. memang susah nak cari yang betul2 kawan ni kan.. kawan nak ajak lepak memang berlambak tapi yang betul2 ade bile kite susah boleh bilang dengan jari je kan? ape pun, hope hubungan persahabatan ko ngan member tu kekal.. =)

El Hardy said...

hmm betul tu..kawan yg boleh lekat dgn kita dunia akhirat mmg susah nk dapat..yg paling senang nak dapat , kwn makan kwn..haa yg ni byk...bro pn ada raaaaamai kwn yg mcm tu...

apapn, semoga kwn CKK tu tabah dlm menghadapi mslh dia.xda penyakit/mslh yg x boleh diselesaikn dlm dunia ni, kecuali mati.....

cik kaki ketawe said...

aaaminn...terima kasih acik =)

cik kaki ketawe said...

yup..susah nak cari member yg boleh dipercayai skrg ni..dan boleh setia dgn kita... aaminn...thanks bro =)

cik kaki ketawe said...

betul bro..susah nak jmpa kawan yg bleh sehidup semati tanpa khianat dgn kita...thanks gak bro... =)

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P