Pages

Tuesday, 12 February 2013

PICTURES

Aku sukakan camera...aku suka tangkap gambar...tapi aku sangat tidak suka bila orang ambil gambar aku...kecuali bila mood aku tetiba nak bergambar..memang sure muka aku je dalam camera korang...pada aku setiap gambar ada view dan cerita yang tersendiri...dan kadang-kadang disebalik gambar kita tak nampak perkara yang sebenar...sebab? sebab sekarang banyak photo edited...

aku tak suka edit gambar...dan aku tak suka gambar aku di edit...sebab gambar yang original menceritakan perkara dan suasana yang sebenar...bila dah diedit...dan macam fake...dan aku paling suka "candit pictures" sebab for sure aksi orang dalam gambar tuh datang dengan sendiri dan tak berlakon..



tapi yang ini sudah di edit oleh kawan aku...dekat tepi port Lumut...sempoi ja..

Aku tetibe rasa macam nak kumpul gadget pulak...hohoho...


camera samsung galaxy

bagi aku samsung ni memang advanced gilerr sebab boleh connect dengan 3G and wifi...zooming dia pun jauh dan application memang superbb...function dah macam laptop..(okey macam laptop? itu terlalu hyperbola la pulak)....boleh on9 and upload gambar..edit pun boleh dari camera saja...kalau tetibe lost connection pun still korang boleh back up photo...



Iphone 5..walahwei...smart nyeeee....

ada sesape nak bagi? gua nak beli tak mampu...sob..sob... hohoho...




20 comments:

misz aisya said...

dlu, akak xsuka amek gmbr sbb mse zmn skolah muka teruk. sunburn n bnyk parut jerawat. bese lah budak2. so, skunk ni bile kengkwan upload gmbr lame, rse nyesal sbb xbnyk gmbr ade muka akak. sobs sobs..

skunk, akak giler gmbr. g mne2 nak amek gmbr. suka smpn tu sbgai kngn. sbb, every year muka kite akan nmpk lain dr sblumnye.

akak pon pkai sony T99 je. tp still in good condition. berbaloi!

khairil azam said...

err..kau ingat semua orang cop duit macam bapak ko ke? hahaa...duit berkoyan tak payah nak kedekut sgt la kan...

p/s: tak payah la beli...membazir..

El Hardy said...

bro suka ngan gamba paling atas tu..nmpk innocent jer...cam kumpulan nasyid pn ada..hehe :)

cik kaki ketawe said...

akak sy ni pemalu kak...tu yg tak suke bergambar..hoho..

#sy pakai 3310 je kak..lagi sadis

cik kaki ketawe said...

hahaha...bile masa bapak aku cop duit? aku memang tak mampu la nak beli pon menatang tu wei..

#apa kata ko belikan? toing2..kata abang aku kan??

cik kaki ketawe said...

hahaha..bro nampak je innocent bro..belum kenal lagi..semua kat atas ada rekod jenayah kat sekolah dulu...hahaha

Hatimi Tahirruddin said...

yup kamera samsung tu mmg menggiurkan...hehe

#yg mana satu kau dalam gambar kat port tu?

cik kaki ketawe said...

yee...ko tak nak tolong bagi free pada aku? hoho

#cuba ko teka mana aku...hoho

khairil azam said...

#kalau bandingkan dengan aku,,aku rasa kau lagi mampu beli benda tu 10 kan..aku ni yg sengkek.. ;P

#ko kan tak minat gadjet..sejak bila??

baby comel said...

mohon belikan satu.. tp xmau iphone tu. xminat. NoteII sudah cukup =) hehehehe,

cik kaki ketawe said...

ko yela anak orang kaya...huhuhu..

#aku jeles tengok abnag aku...tu yg aku nak beli tu..

cik kaki ketawe said...

hahha..baby sy pon tak mampu..macam mana nak bagi tu ye? hohoho..err,,demand jugak kat ujung tu nampaknya...hahaha

Hatimi Tahirruddin said...

nanti aku try search kat youtube kot2 ada cara nak buat DIY kamera tu...aritu pernah nampah org buat iphone pakai kadbod...hahah

#haishh...malu2 pulak nak kasitau...

cik kaki ketawe said...

err...tak apalah...aku bukan demand...tp kalau pakai kadbod tak jadi..cancel request aku...hohoho...

#ko baru tahu ke aku ni pemalu timi? hoho

cik little star said...

Encik kaki ketawa..saya ada idea..awak kahwin je dgn mana2 secret admire awak yg kaya raya..then ape lagi..kikis kasi kering..huahuahuahua
.bagus x idea saya??bagus x??

#sejak bila pulak kawan2 hang yg comel dan innocent2 ni ada rekord jenayah kat sekolah??x de la jenayah sgt kot belasah org sampai trauma..sekian..hahahahah

cik kaki ketawe said...

leeeyaaaaaaa!!!!!!!!! ko memang suka menggantikan jantina aku kan... CIK la gedikkkkk....

first: aku xde secrect admire
second : aku bukan kaki kikis..kekadang je...wakakaka... (kau yg selalu POW duit aku kan?????????

#leeya itu lah yg aku cuba bagitahu...kau lupa ke record jenayah kita? jangan perasan innocent leeya...wakakakaka...nak aku buka hikayat satu2 ke pon?

kay_are said...

zaman blaja dulu memang suka inteprem kat mane2 gambar yang ade.. tapi sekarang ni tak minat sangat dah.. hmm.. pasal gadget tu pun sejak keje ni hilang minat nak follow..

cik kaki ketawe said...

haha..gaya pun dah tahu memang kaki enteprem ko ni...hohoho...gadget ni aku minat je...belum tentu aku beli...

Ayie Abas said...

salam CKK :)

dalam gambar CKK yg mana satu? :D

cik kaki ketawe said...

wasalam...hahaha...tak tahu le yg mana ayie...

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P