Pages

Thursday, 7 February 2013

MUSIC IN ME

ASSALAMUALAIKUM

Setiap orang ada taste lagu yang mereka suka...sama macam aku...kalau sesetengah orang suka classical song ,pop song , rock elementary , heavy metal dan sooooo onnnn...terpulanglah..masing-masing punya telinga dan kehendak...kebiasaannya aku dengar lagu mengikut mood...err,kalau mood PMS guane yea? hahaha...ok,abaikan...

aku suka lagu yang sentimental je...maknanya tak buatkan neuron or medulla oblongata aku ni tersumbat bila dengar lelagu itu....just soft and peace...tapi ada masanya aku layan jugak lagu rock..contoh kalau kemas rumah...kot-kot lah kemas rumah nak pakai lagu Anuar Zain..pakat aku tidur lah kan....so waktu macam ni...memang memerlukan lagu yang strong enough untuk bagi semangat...maklum lah..sejak dua menjak ini aku sedang melatih diri menjadi suri rumah yang berjaya...hohoho..INI SEMUA POYO!! ekekekee...

(aku siap edit untuk background twitter aku ni)
My Favourite

Senarai lagu kegemaran aku

ENGLISH SONGS
3)kris allen - falling slowly (paling aku suke)
(dan yang sewaktu dengannya)

NASYEED SONGS
1) september band- taubat (the most)
4)fursan - keinsafan diri (lagu ni boleh buat aku menangis)

LAGU MELAYU
2)amir jahari - penghibur jalanan (lagu mood santai)
4) black ft. malique - teman pengganti (faveret kami adik bradik )
6)drama band - cerita dia (terpengaruh dengan drama Ruby)

okey...sila jangan tanya aku kenapa semuanya lelaki yang nyanyi...sebab aku memang tak berapa minat lagu perempuan nyanyi...ehhh..tapi ada jugak yang aku layan...contoh macam christina aguilera, adele , aku minat ziana zain wei...banyak lagi yang aku tak mention...hohoho...ada juga yang cakap mentaliti aku ni dijajah barat...mentang-mentang bapak aku orang UMNO...di cop nye aku rupa itu...haduyaiii...aku minat lagu ongputih bukan apa...untuk improve bahasa aku wei...aku selera ja lagu barat..mentaliti dan a bit conservative ke arah budaya timur...bukan bahasa inggeris je aku beratkan..bahasa arab pun aku belajar..spanish and banyak lagi...semua ni untuk tambah pengetahuan...bukan duk dengar kosong je...aku sedarlah aku anak orang melayu...anak orang Islam dan beragama Islam...tak salahkan kalau minat music pelbagai..asalkan tidak melalaikan dan tak menyentuh isu agama Islam dan agama  lain...dan tak memesongkan akidah kan..?

#mohon jangan ada yang nak mengomen bab political di sini.. :P jika ada salah mohon diperbetulkan =)

30 comments:

kopi pasta said...

time aku skolah menengah, simple plan, blink182, LP dan sekutunya mmg kegilaan la time tu..skrg err lebih kepada melody lagu yg best. aku sebenarnya ske dgr lagu yg alunan muzik yg rasa sedap halwa telinga aku telan. lepas tu bru ushya lirik. klu lirik pon best jugak, kiranya bonusla

Aku Penghibur said...

wah lagu2 di atas best2 .. tpi acik more pada nasyid

cik kaki ketawe said...

haha,yup..aku pun..sedap telinga hadam..so aku layan je.. kkdg lirik cam tak ada apa..tp melody ok plak an..

cik kaki ketawe said...

hohoho...nasyid pon ada nilai2 acik lg pun bleh buat kita ingat pd Allah selalu dan bg nasihat melalui lagu....ada masa mood swing sy pun lyan nasyid juga..

khairil azam said...

aku suka falling slowly...kris allen memang faveret aku gak...

simple plan memang havoc and the boom la..!!

plain white t's pun aku suke gak..tambah lagu rythm or love..

video yg santa esmerelda tuh aku dah siapkan...just tunggu ur order to publish...kau handle lah blog ko sendiri yg satu lagi nih...tak pasal2 aku jd mangsa...

#haha...kalau bapak ko jadi ADUN mau ko kena copp ***** plak kang...hahaha...opss...isu sensitive kan... :P

cik kaki ketawe said...

hahaha...aku suka bila kau petik gitar nyanyi lagu tuh...ko mang dah sejibik cm kris...

tolong kawan maa...jangan nak berkira sgt....

#hahaha...aku rasa memang dapat pangkat le aku...belum lg bapak aku jd datuk...mau pakat kata aku makan rasuah kot..wakakkaa

misz aisya said...

akak akan jatuh cinta pd lagu yg got a nice lyrics. nice tu mksudnye lirik tu comel, lirik tu bangkitkan semangat, or lirik tu ada mksd trsirat.

suka layan semua lagu yg sedap didengar tp bukan rock. owhh boleh trcabut jntung den!

:)

cik kaki ketawe said...

haha..amacam ni kak? abang sy tuh kalau dapat dengar lagu memang berdentum dentam...bukan stakat jantung je cabut kak..mau nya gugur bulu mata campur kening akk nanti..wakakaka...

ariff al-baqi said...

suare xsedap.. jd xsuke nyanyi..

misz aisya said...

org tua2 kata, brpasangan biar kontra. bru suweet! haha.

dik, MPV tu bsr. mmg wrne itam. akak igt. tp, itu mimpi tdo ptg. syaitonirrajimmm punye keje. arghh frust! huhu

cik kaki ketawe said...

hahaha...kira jadi le nih...haha +P

akak tido petang tak baik...hoho...sygnya xsempat pulak nak tengok orangnye ye?

cik kaki ketawe said...

hahaha...tak apa lah arif...tp sy wlpon suara tak sedap...dok nyanyi untuk diri sendiri..jadi lah...hohoho

Khairul Zamri said...

tak sangka minat jgk Secondhand Serenade haha PMS tu ape?

cik kaki ketawe said...

secondhand serenade best ! mohon google PMS tu...hoho..

misz aisya said...

letih dik non. 5.30 pg dah bgon. blik skolah hdap jem pulak. ptg mmg kne tdo sbb mlm nak kne stay up. dah kawen nak amek bibik lah. boleh? hahhahahahha

cik kaki ketawe said...

tak apa kak...sy faham...sy masa sekolah pon rajin tido gak petang...hoho...akak nak ambik 10 org bibik pun tak apa kak...boleh sy pinjam sorang...keh3

misz aisya said...

ok set. akak amek dua. dua2 kamu bayar. haha

misz aisya said...

pre-menstrual syndrome. *sibuk nak jawab! haha.

cik kaki ketawe said...

hahaha...baguslah akk jwabkan...sy segan nak jwb...hahaa

cik kaki ketawe said...

err,ok sy tetibe tak kenal akk...hahaha

Hatimi Tahirruddin said...

ooh baru aku ingat...kau la peminat setia amir jahari tu kan?

PS: kalau PMS sila dgr lagu Kashmer Stone...:P

cik kaki ketawe said...

haha...ingat juga kau ye...

err,xde lagu lain ke? wakakaka

seribupilihan said...

saya pon ada suka dengar lagu yg awk senarai tu..ada persamaan citarasa skit2..saya pon dengar lagu ikut mood..hehe..:-)

cik kaki ketawe said...

yeke?wohaaa..ada geng la cm ni...hoho =)

cik little star said...

Hahaha.ketensenan melanda..lagu org puteh tu satu apa pun ak x pernah dgr..lagu saranghae saranghae saranghae x minat ke??hahahha.ok ak minat glosss lagu cerita hati by hafiz hamidun dan coretan hati by 3k16..huahuahha

cik kaki ketawe said...

kau layan kpop dengan lee hidung keeee yg ko bajet ensem tu...wakakaka...aku memang minat mat salleh...

kay_are said...

kebanyakan lagu ko mention tu banyak gile aku tak dengar.. ade r 7, 8 yang aku tau.. tapi aku setuju kepelbagaian bahase lagu tu.. lagi pun melayu lagu semedang chenta je.. aku pun bosan..

Ayie Abas said...

salam CKK :)

ayie lama sgt x dengar nyanyian kris allen tu..bila CKK kata paling aku suka..terus ayie terjah..

sib baik CKK sertakan sekali link you tube nya..terbaikk laa :)

cik kaki ketawe said...

yup..aku pun bosan lagu chentaaaaa jee...jemuu

cik kaki ketawe said...

wasalam...

ayie suka kris allen ke?? huarghh..best ada geng...!!

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P