Pages

Monday, 11 February 2013

FRIEND

KAWAN? dalam hidup aku cuma boleh dikira berapa orang kawan baik aku...kawan memang ramai tapi yang boleh dipercayai dan memahami hanya boleh dikira dengan jari itu pun sebelah tangan aja...aku memang boleh berkawan dengan sesiapa...tapi bukan semua boleh jadi kawan aku....aku cuma nak cari kawan yang boleh berikan aku keikhlasan dalam persahabatan...itu saja...aku harap bila aku ikhlas dia bayar dengan keikhlasan juga...aku tak memilih siapa yang boleh jadi kawan aku...cuma aku berhati-hati untuk jadikan seseorang itu kawan aku...meskipun aku mungkin tak matang atau jahat dimata orang lain...aku tetap manusia biasa yang memerlukan kawan...yang mengharapkan persahabatan yang ikhlas...

Hari ini rasanya aku mungkin tersinggungkan seseorang...kau baca? aku mohon maaf... sometimes only one word can be a killer gun...honestly aku susah nak percayakan orang...ye aku nampak je friendly...tapi kalau tengok aku mungkin kau akan cakap aku minah kerek dan sombong...maaf sekali lagi...sebab aku memang begini...kesilapan masa lalu menghukum aku menjadi begini..trauma..bukan mudah nak hilangkan...tapi aku sentiasa cuba bersangka baik...mungkin aku yang terlebih poyo...aku tak tahu nak cakap apa...mungkin tersentap dengan kata-kata kau baru-baru ni..ini ke yang dipanggil sensitif? aku pun tak tahu...

Aku tak suka bila dikatakan sombong tapi kadang-kadang aku sedar perangai aku macam tu...aku cuba jadi friendly but people keep saying the same...aku tak ambik port kalau orang lain cakap...tapi bila kau yang cakap entah kenapa aku tersentap...hairan juga...mungkin sebab aku mengharapkan kau memahami...

Haila..malam ni tetiba emosi tak menentu...need my besties tapi aku rasa ini masalah yang kecil...masih boleh dihandle...aku sedar kadang-kadang mulut aku ni tak ada insurans kan...but I always try my best to be the better one...aku sentiasa jadi diri sendiri...tapi kenapa ada yang tak boleh terima? tapi aku faham...aku tak boleh puaskan hati semua orang...people will keep saying even I'm doing good...yeahh...tak apalah...yang penting Allah ada dan Allah tahu segala-galanya...

#aku minta maaf kalau aku berkasar...aku tak ada niat nak berkurang ajar dengan sesiapa...tolong memahami...dan aku cuma harap satu persahabatan yang ikhlas...bukan ada agenda...salah ke kalau aku cuba mengemis sikit kasih sayang seorang kawan tu jika aku tak boleh dapatkan dengan orang terdekat aku?

love me when I least deserve it , because that when I really need it

-maaf sebab hari ni aku rasa sedih aku tak tertanggung...terima kasih sebab sudi baca luahan hati aku-

18 comments:

Iffah Afeefah said...

hurm sedih lak... saba la

kdng kwn ni ujian

ade mse dia terlalu la baik

dan ade mse die terlalu kejam

dan kite kene hadapinye wlpon sukar

khairil azam said...

adik if u need a shoulder..here ur brother coming up for u..hailaa...bila aku dah jauh baru aku perasan kau ni ngengada juga...haha..chill...

appreciate someone who loves you and leave the person who doesn't want ur presence..

#tapi as I know and I would like to stress here...you're the best person that I ever known

cik kaki ketawe said...

insyaAllah kak..terima kasih byk2..
nak hadap tu yg susah tu kak...

cik kaki ketawe said...

thanks bro...having u as my brother also the best thing ever happened to me...

#bila nak jejak tanah melayu?

misz aisya said...

ok, mcm ni ye syg.

dlm diri kita ni ada lebih ada kurang. dlm ramai2 org, hanya ada bbrpe je yg mampu jd sahabat, slbhnya kawan biasa. sbb? hanya shbt je yg boleh trima diri kita seadanya. biar ape je bnde kesilapan kita, mrka ttp ikhlas menerima.

kamu xboleh expect dia trima klmhn kamu sdgkan kamu pun blom tntu boleh trima klmhn dia kan?

akak pnh ada dlm situasi kamu. tp, bila muhasabah diri, kdg2 diri kita yg xkena mnyebabkan org lain lyn kita cmtu.

calm down. bila emosi dah stabil, i think u can handle this rationally. :) take care.

cik kaki ketawe said...

sy akui sy juga punya kelemahan kak...entah tak tahulah apasal lak sy poyo nak sentap2 ni kak..biasa tak kesah..tp hari pulak rasa sedih...

akak...bilalah akak nak jadi kakak ipar sy...? huhu...

terima kasih kak aisya...I love you =)

Hatimi Tahirruddin said...

hmm...mmg pelik kawan kau ni...taktau la apa definisi sombong menurut fahaman dia...tapi kalau dah jadi kawan dah takde istilah sombong lg dah...yg ada mungkin berlagak...yg tu logik sikit kot...

cik kaki ketawe said...

mungkin salah aku juga timi...kadang2 aku pun buat silap...ada sikap aku kot yg buat aku nampak sombong....

misz aisya said...

PMS kot. xpe, pompuan ni habit dia mmg emo. akak pon.

akak ipar? huarghhh xtau xtau xtau.

ur welcome. love u too. :)

cik kaki ketawe said...

hahaa...ok..PMS mungkin...tp mcm lmbat agi je rasanya...hoho =)

#gaya mcm reject je risikkan sy ni? haiyaaa...hahaa

SYAH'IZZAT said...

i x rmai kawan, tp i ada kawan yg sgt baik.
biar x rmai kawan asalkan kita x kena tikam.
zaman srng ni x smua leh caya :)

misz aisya said...

#xreject. yellow light. lek luuuuu. haha

cik kaki ketawe said...

hahaha...okey2...nampak masih ada harapan di situ

cik kaki ketawe said...

yup..kena tikam yg rasa sakit tuh

cik little star said...

Ak minta maaf le sgt2 kalo ak pernah buat ko terasa kwan..inikah yg dikatakan norma kehidupan..kawan waktu gembira mmg x pusu2 dtg..tapi bila waktu kita betul2 memerlukan mereka hanya yg benar2 ikhlas baru ad..ak sentiasa perhatikan kwn2 ak..thats why ak tahu yg mana betul2 permata dan yg mana hanya sekadar peneman suka je..be strong kawan..x perlu sush2 nak pening kepala pkirkan pasal org yg x pernah hargai kita..and ak nk ckp..ak tau le ak ni mmg x kan ada kredit nk balas msj ko..tapi ko kan org kaya kredit..call je la ak..insyaallah konform ak jwb kalo masa tu ak mengolorh le..huahuahua..itulah gunanya ko ad ak..x igt ke Masa2 awal kegedikan menjelma dulu..hahahaha..

cik kaki ketawe said...

sudah la aleeya....aku tak pernah simpan apa2 dalam hati...aku juga minta maaf pasal ko pun faham aku kan...hoho...bila datang monsun tropika kawan pun aku dah tak nampak...kitta masing2 ada kelemahan...tak apa..aku tak kesah..sebab aku tahu ko kawan yg ada wakttu kau susah senang..thanks for everything sleeya..I do owe you forever...ye...kita kawan pun pasal "kejadian itu"..dan kita sama2 bangun kan leeya? inilah sahabat..walaupun beribu yg khianat..tetap ada satu...eh silap...aku ada enam lagi membership yg lain... 7PIB4

kay_are said...

kawan yang betul2 kawan memang susah nak cari.. same je aku dengan ko.. kawan betul2 kawan boleh bilang dengan jari.. dan memang setuju... kite tak mampu nak puaskan hati sume orang.. so kalau aku, just wat ape aku rase terbaik buat aku.. habis cite..

cik kaki ketawe said...

yup...susahkan nak cari orang boleh kita percayai? aku pun suka buat hal aku je...yg penting aku tak kacau org dan aku bahagia...

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P