Pages

Friday, 11 January 2013

SWEET !

ALHAMDULILAH...kenyang perut ni weiyh...makan meehoon tomyam...yumieee..sedap hingga menghirup mangkuk...memang superb la...ehhh...lupa pulak.Assalamualaikum...nite peeps..ececehh...poyo pulak aku memalam ni...saat ni aku tengah tonton cerita godzila kat tv3..sementara iklan..aku update dulu...

errr...tadi ada kejadian yang sangat memalukan aku..sungguhlah aku tak tahu nak simpan muka kat mana...bonet pulak penuh dengan barang dapur...baru lepas shopping...kalau tak boleh juga tumpang sorok muke nie weyh..hahaa..disebabkan kekenyangan perut tahap "biasa-biasa"...aku tertido dalam kereta...aku duduk dibahagian kiri pemandu...madam aku tak follow sebab ada kerja yang beliau kena buat...so mr. pencen yang bawak iaitu ayahanda beta yang tercinta...

tetengah sedap aku layan blues aircond yang sejuk dalam merz buruk bapak aku tuh...entah macam mana lah aku boleh terhantuk kat dashboard kereta...yang bapak aku boleh pulak cakap "sori,xsempat tahan" hadoii...rupanya dia break mengejut sebab lampu merah...hailoo...lepas tu duk aku tengah asyik gosok dahi yang dah pening lalat..aku usya la keliling...sekali mamat kat kereta sebelah tengah pandang aku sambil tunjuk muka kera..ada empat orang semua nya...semua duk pandang sambil gelakkan aku...cisss...dah la mamat ensem...jatuh saham derrr...siap tunjuk thumbs up kat aku tuh...hadoii...malu2...nasibla lepas tu lampu hijau..time gerak tuh boleh pulak diorang bagai lambaian pondan kat aku...haishh...geram campur malu...

hah,yang aku nak cerita sebenarnya pasal  loving couple yang aku jumpa tadi...aku rasa mereka baru kawen..sebab dua-dua lelaki dan perempuan tuh tangan nya masih berinai lagi...so sweet naik moto caviga bersama...malam-malam yang dipenuhi lampu yang sangat cantik...mereka berhenti diatas jambatan..sambil tengok sungai perak...wow...jeles tahap 5 pulak wei...koi 2x...tapi yang belum kawen jangan buat yekk...haram...bak kata ustaz azhar idrus..lelaki boleh naik moto dengan perempuan bukan muhrim jika ada bapa nya duduk ditengah...hahaha...harap maklom...aku nanti dah kawen kena buat style korean gak ar..tak dapat caviga...gua naik vespa pun dan cantik dah...



hahhaa..angan-angan je ni


soronok tengok pasangan veteran terutamanya kita biasa jumpa kat luar negara yang memang sangat sweet...masa dulu aku pergi..aku tengok orang tua-tua kalau berjalan sama-sama siap pegang tangan lagi..tapi di malaysia itu bukan satu budaya kita...sebab tak manis pulak nak bermesraan jiwang-jiwangan tetengah jalan...hohoho...tapi kalau dah kawen apa salahnya...yang belum kawen ni yang aku tengok hard up sangat buat cam gitu...hailoo...bila yang dah kawen malu pulak...dah nak terbalik dunia ni...haila..macam-macam orang zaman sekarang ni...


#kalau rasa nak pegang tangan awek or pakwe korang...sila shake hand tangan pak kadi dulu...then korang nak berjimba ke haper ke..takde sape kesah wei...ehhh...tapi jangan shake hand kosong je...akad nikah ye...kang kalau aku buat ayat camtuh kot-kot lah orang salah faham...dah senget pulak belah kiri aku ni.. =p

14 comments:

Ayie Abas said...

salam ckk :)

memang hati rasa sweet sgt tgok pasangan yg wlu dah lama kawin tapi masih romantis byk urusan mereka buat bersama...:)

cik kaki ketawe said...

wasalam...

yup...nanti dah tua ayie buat macam tuh dgn isteri ayie..baru sweet yek...ahaha =P

Ayie Abas said...

insya Allah CKK...ayie try

CKK pun macam tu jugak tau...sweet hingga hujung nyawa...weeee :D

Muhammad Hamdi Afandi said...

aku rase mcm nk kawen cepat je ni..hahahahaha..

cik kaki ketawe said...

hahahaha.....tak habis2 hingga hujung nyawa dia tuh....hadoii..

cik kaki ketawe said...

hahaha...tulah aku dah suruh ko pinang je orang yg ko suke...tapi kata complicated pulak....

Muhammad Hamdi Afandi said...

bukan ape..ade bbrapa msalah yg still blum slesai..air yg manis jd mkin pahit sbb buh kopi bnyk sgt..nk kne bancuh balik....huhuhuhu...

cik kaki ketawe said...

hahaha...ayat hyperbola giler...siap guna istilah bancuh kopi...hahaha....

Muhammad Hamdi Afandi said...

yela..takkan la nk sebut terang2 je kan..huk2..

cik kaki ketawe said...

haha..takpelah..kalau kopi yang ko bancuh balik tu dah siap..dan sedap unttuk diminum...sila jemput aku makan nasi minyak ok.. =P

Muhammad Hamdi Afandi said...

haha..2 yg susah 2..smpai skrg xreti2 lg nk bncuh bg sedap...takpa..aku cuba.....huhu..

cik kaki ketawe said...

susah2 sgt..pakai 3 in 1 lah...hehe...dah cukup rasa dah tu

Muhammad Hamdi Afandi said...

haha..tngoklah cm mna..:P

kay_are said...

malu2.. nanti aku bagi kotak so leh ko tutup muka ngan kotak tu ye.. ish ish.. =P memang suka tengok pasangan yang macam tu.. nampak bahagia sangat dorang kan?

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P