Pages

Saturday, 12 January 2013

BAYI ITU SANGAT COMEL

Assalamualaikum...guys before korang salah faham dengan tajuk entry aku...baik aku terangkan....tujuan entry aku hari ni ialah nak cerita pasal baby orang lain ehh...bukan kerana aku gatal nak kawen atau sebagai nye...hehee =p


           

-> To witness the birth of a baby is our oppoturnity to experience the meaning of the world miracle

Kelahiran adalah satu keajaiban...dan antara sakit yang paling sakit ialah sakit untuk bersalin...so guys...sayangilah ibu korang sebab dah bersusah payah melahirkan korang sama ada secara normal ataupun melalui pembedahan...kedua-duanya sangat menyakitkan tapi ibu kita tetap berjuang dan bertarung dengan maut demi untuk melahirkan kita...ohh...rasa sedih pula...sebab aku memang sayangkan mak aku sesangat...wanita yang sangat aku sanjungi..kerana syurga aku berada ditapak kaki nya...

Yang aku sakit jiwa ni sebenarnya pasal kes pembuangan bayi...ada ke patut bayi yang tak berdosa dibuang ibarat sampah? aku faham mana ada ibu yang tak sayang anak...tapi dalam kes ni...mereka nak menyelamatkan diri tanpa fikir keburukan yang mereka lalukan...khususnya golongan wanita yang hamil sebelum bernikah...

aku tak tahulah macam mana nak susun ayat kasi cantik sikit bahasanya...tapi aku mohon sesangat janganlah korang mudah sangat terpedaya dengan cinta palsu lelaki dan akhirnya korang jual body korang...dan jangan taksub sangat dengan lelaki...yang jadi kes macam ni sesetengahnya memang salah wanita sendiri..pasal lelaki tuh lantak depa lah..dah memang fitrah depa jarang nak tolak ikan segar kan...err..tapi bukan semua lelaki lah..kang tak pasal-pasal ada yang attack aku...hohoho...cuba tengok balik diri kita ni macam mana..jangan sebab pemikiran singkat dan kebodohan diri kita menyebabkan nyawa yang tak berdosa jadi macam bangkai...ada faham ka?

pada aku memang kita tak boleh salahkan kaum lelaki sangat...sebab apa aku cakap cam ni? sebab korang tengok balik pakaian korang? cukup ikut hukum agama kita? kalau tak cukup mohon tambah meter dan bidang pakaian anda...sebab lelaki memang suka perempuan yang buka sana buka sini...maka mereka pun taburkanlah jnji manis...yang korang kurang cerdik percaya sangat..padahal diorang nak ratah korang je pun...lepas dapat hye-bye2 la babes...so yang merana sape wei? korang gak kan? lelaki takpe..bukan nampak pun kesan ke haper ke...jangan bagi malu mak bapak...paling penting berzina itu merupakan satu dosa besar...sentiasa lah ingat Allah...supaya korang dan aku sendiri tak terjebak dalam kes-kes sebegini..

Aku heran lah...diorang tak kesian ke dok buang baby-baby ni...aku tengok yang diorang buang tuh semuanya normal dan comel..sayang sangat...kalau dah tak nak at least hantarlah kat rumah kebajikan...bukan dengan membunuh nyawa yang tak berdosa yang lahir dari kesilapan korang sendiri? jangan! tahu tak sesetengah mereka yang dah berkahwin..punya susah nak dapat anak...bertahun-tahun menunggu untuk dapat anak..malah ada yang sanggup berhabis beribu ringgit untuk dapatkan anak...tapi korang dapat korang buat apa? buang merata macam baby tuh sampah...aku cukup sedih tengok hal ni...banyak yang buat kes ni orang melayu yang beragama Islam...malulah wei...kalau tak malu kat diri sendiri dan orang lain malulah pada Allah...takutkan lah azab Allah...

Aku menyeru pada wanita-wanita,remaja perempuan kat luar..jagalah diri korang k..jangan gadai maruah...jangan kerana cinta yang tak berfaedah tuh korang jadi bodoh sampai tak nampak apa...jangan terlalu ikutkan nafsu...maruah tuh sekali dah diragut...YOU'RE NOTHING! ingat tuh...dan aku nak pesan...jangan mudah terpedaya dengan janji lelaki yang hidung belang...sekali sekala juallah mahal demi menjaga diri...tak rugi kalau korang jual mahal..so tolong jangan jadi macam kerak nasi...pujuk sikit dah lembut...ada paham?

perempuan yang baik hanya untuk lelaki yang baik maka sebaliknya...

p/s:kalau dah tersilap langkah..tak apa..masih punya peluang untuk bertaubat dan berubah...sekarang banyak pusat pemulihan akhlak...jangan risau..pasti Allah akan bantu kalau betul nak berubah k...dan aku harap masyarakat tak pandang serong pada mereka2 sebegini..mereka jugak berhak hidup..beri mereka peluang untuk berubah..jangan menghukum...kadang2 kerana mulut masyarakat kita ni yang buat mereka tidak mahu berubah sebab merasakan mereka takda tempat di mata masyarakat...kita perlu sokong mereka untuk berubah =) aku pesan sebab aku sayang remaja perempuan Islam dan wanita-wanita Islam kat luar sana..dan aku tak sanggup tengok mayat bayi yang tak berdosa dilempar di tempat2 kotor...

#baby comel sangat..aku suka baby...kalau tak nak anak tuh hantarlah kerumah kebajikan supaya anak tuh ada masa depan daripada korang bunuh dia...aku suka pergi rumah anak-anak yatim yang ada baby...hoho..sebab cumil-cumil dan buat aku rasa nak gigit pipi tembam mereka...apa nak buat aku ni anak kedua bongsu...lahir-lahir dan membesar tengok-tengok adik aku dah tinggi dari aku...so tak merasa jaga adik aku time baby...hohoho...tolong ya semua wanita...jangan lakukan zina =)



“To witness the birth of a child is our best opportunity to experience the meaning of the word miracle.”

8 comments:

Muhammad Hamdi Afandi said...

manusia akhir zaman..bdoalah sntiasa agr ditetapkan hati spya tdak tgolong dlm klngan org yg rugi...

#best dpt men ngn baby neh...hehe

cik kaki ketawe said...

yup..harap2nye mcm tulah..nauzubillah...minta dijauhkan...

#haha..dalam maknanya tuh....keh3 =P

Muhammad Hamdi Afandi said...

#takde mkna pape pun...haha..

cik kaki ketawe said...

haha...yela 2...haila..dah bau nasi minyak dah ni...hehe =p

Muhammad Hamdi Afandi said...

erk...lmbat lagi kot..haha

Aku Penghibur said...

baby sangat chumelllllll .. love baby ...bau mereka best

cik kaki ketawe said...

yup...bau baby wangi...xpayah bubuh bedak johnson pun xpe...hoho..

kay_are said...

aku ingat ko nak cite pasal baby r tadi.. rupenye pasal masalah buang anak.. hmm.. aku pun pelik.. bayi yang comel macam tu pun orang sanggup buat macam sampah kan.. tak tau r nak cakap cane dah.. ish ish

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P