Pages

Sunday, 13 January 2013

AKTIVITI: MOOD BOSAN

Assalamualaikum...hai semua...korang tengah buat apa? mesti having fun sebab hari ni hari ahad kan..mesti ada yang keluar dengan keluarga...dating or lepaking dengan kengkawan...hemm..bestnya kan? hailaa...aku jugak lah yang bertapa dalam rumah menghadap lappy ni...

I'm totally bored! my mom busy dengan kerja nya sebab kena buat audit for tomorow..dah lah week days kerja...then holidays pun kena kerja jugak...bapak aku jangan cakap lah...hari-hari kerja...sibuk mesyuarat sana sini,,,projek sana projek sini...abang abang aku? walaupun ada 4 orang abang...semua jauh..semua bekerja...kakak aku? pun baru bertolak balik ke tempat rumah sewa dia...adik aku? kerjanya melayan PS yang aku tak tahulah boleh bagi dia kenyang ke tak..kengkawan pulak sibuk kerja..dan aku malas nak kacau...haillaaa...bosannya hidup aku...nak keluar tak boleh pulak...

cuti sekolah yang lepas pun kami sekeluarga tak pergi holiday memana pon..at least dapat pergi pulau tioman pun heaven jugak...bukannya aku mintak bawak aku pergi new york ke haper...ehh...tapi kalau dapat shopping kat Bali pun best jugak...hehehe..tapi tulah...tak tahulah bila parents aku ni free..nak ajak pergi mandi laut yang sejengkal je pun payah teramat...inikan nak ajak jauh dari perak...

ehh...tapi aku tak sabar tunggu family day office bapak aku...buat dekat kem renjer...best...tapi dengar-dengar buat kat hottel seri malaysia...tak best la pulak kalau buat kat situ..dah la kolam dia asyik tak boleh guna..kalau tidak boleh juga aku follow dan main kat situ...tapi satu yang aku suka dengan kerja bapak aku sebab aku dapat masuk kem tentera...seronok gila kot...tambah lagi kalau sambutan hari pahlwan...upacara istiadat pemberian pingat..memang best..

Tapi tulah...yang aku tak suke nye..semedangnya bapak aku ke sana ke sini...buat report...haish...bosan hidup cam ni...lain kali kalau mereka nak bekerja hujung minggu tinggalkanlah kereta ke..tak pun suruhlah sesiapa hantar aku ke tempat yang aku nak pergi...bosan duduk kat rumah ni...dah lah result lambat agi keluar..mahu muntah hijau aku menghadap bebenda ni je hari-hari..

guys..ce citer kat aku..ape aktiviti korang hari ni?

14 comments:

khairil azam said...

bukan semua org having a sweet holiday..aku pulak kena kerja kat ceruk ni weyh! lagi lah sakit jiwa...

btw,nanti mesyuarat agung tu ko follow bapak ko ke? aku datang kot...tengoklah klau dpat permission..

cik kaki ketawe said...

haha..lg ksian dr aku...tgokla klau bpak aku bg follow..tp wei bsan sbb diorg msyuarat dlm dewan..yg kita kena tggu...itu yg aku mls..last year beria aku follow sbb nk join adik aku...last2 kolam ttup..benci aku

Aku Penghibur said...

aktiviti adalah membce buku sbbb tghh mood exam

misz aisya said...

so totally kamu 7 beradik ye? abang ade yg single x? bak mai sorg! hahaha :P

siapa kata ahad boleh have fun?? akak kat sini dah start kelas dah pun..huhu

cik kaki ketawe said...

hahaha...bagus2 acik...teruskan...chaiyookk...all the best utk exam anda...keh3

cik kaki ketawe said...

cewahh..akak siap kira ehh...semua single...cakap je akk nak yg mana...tp yg memang sdang mencari abg sulung sy...hoho...


yeke? kelas pun kira ok lah..ade juga aktiviti yg nak dibuat..sy ni dduk terperap dlm rumah nanti lelama senget jd nye...haha

Muhammad Hamdi Afandi said...

hari ni aku keletihan sebab drive kete dr slim river ke penang..letih woo..so, smpai2 tidor je la..keh3..

cik kaki ketawe said...

err jauh sgt ke slim river ke penang tuh? =,= "

Muhammad Hamdi Afandi said...

jauh gak..beribu-ribu batu...wakakakaka..

محمد رازيق said...

pe dik. jgn boring2 sgt. hehe. sy kalu boring makanya tdo je keja. hehe. btw tq dik doakan haritu n wish gudluck :). alhamdulillah semua ok :)

cik kaki ketawe said...

cehhh..banyak la ko punye beribu-ribu batu..nampak beno nipu nye =p

cik kaki ketawe said...

haha...sy ni dah xboleh tido..dah jd insomnia plak..sbb terlebih tido..hoho..Alhamdulillahlah klau semuanya berjalan lancar =)

Muhammad Hamdi Afandi said...

hehe..gurou2 je...:P

kay_are said...

sementara leh cuti tu cuti r puas puas weh.. dok je kat umah diam diam macam2 boleh wat.. aku sekarang boleh kata tiap hari nak macam weekend.. dok umah tido rilek tak yah kuar gi mane2.. baru r betul2 best! tapi harapan r nak rase sume tu dah.. keje maa..

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P