Pages

Sunday, 13 January 2013

complicated



Soal hati dan perasaan sangat kompleks...ibarat E=mc...atau mungkin tahap sains nuclear..atau formula calculus? err...susah nak huraikan..tapi pada aku cinta tu macam chewing gum...mula-mula rasa manis je..lelama ia akan jadi pahit dan tawar sebab asyik dikunyah..so conclusionnya..jangan makan chewing gum..kalau ada..simpan dan jaga baik2 supaya ia tak tawar..

40 comments:

misz aisya said...

pnglman akak, jgn mudah bg hati. kne jual mahal. dan gunakan hak kamu sebagai perempuan utk memilih lelaki terbaik.

ehem, kem slm kat abg sulung yg tgh mncari tu. huhu

cik kaki ketawe said...

ohoho...thanks akak...err...tp sy tulis entry ni untuk kawan sy...hehe..tapi nasihat akk tu memang berguna...=)

#hamboih...hahaa...boleh..nanti sy ckap pd die..=P

Muhammad Hamdi Afandi said...

errr..tp mcm mna plak klau chewing gum 2 xkunyah pn lg...xsmpat nk kunyah sbb tkot xsdap..

cik kaki ketawe said...

err...hidup kena menghadapi risiko..kalau tak kita tak tahulah sedap ke tak sesuatu tuh...

#mohon jangan jadikan ia makin complicated!

Muhammad Hamdi Afandi said...

hmm..2 la yg susah ckit...xbrani nk jlaskan prkara yg bnar...last2 tmbah bnyk2 air dalam kopi smpai melimpah-limpah..saje nk ng tawar sbb tkot manis sgt..

cik kaki ketawe said...

nak tggu sampai kopi tuh banjir ke baru ko nak jelaskan? hailaa..cikgu pun cmplicated jugak..ko lelaki..senang...terus je bancuh kopi..aku ni lain le..ppuan..kena tunggu orang bancuh kan..er..faham ke apa yg aku lalutkan ni? hoho..terus terang jelah..lelaki kena berani =)

Muhammad Hamdi Afandi said...

ko pmpuan kan..mcm mna kau elok elok je nk trus trang tp bleh plak wat x layan..xnk amik kisah dah..2 la yg jd xleh nk trus trang 2..adoi la..hmm

cik kaki ketawe said...

pada aku la kan..ohh...ok mcm ni..aku minat akt senior aku..tp skali pun dia xpenah pandang aku tau..dan aku dgn muka tak tahu malu aku ckp aku suka dia..aku rasa lega..sbb skrg2nya aku dah lepaskan beban kat bahu aku ni..kes kena reject..adatlah...at least aku puas...hoho..

#aku rasa maybe dia nak test ko kot...nk tgok ko ikhlas ke tak..adoi..ppuan ni cmplicated...susah nak jgka apa yg ada dlm kpala dia..

Muhammad Hamdi Afandi said...

aku pn rasa mcm 2...tp tngok post dia lam blog mmbuatkan aku rsa dia cba utk lupakan aku..dia dah xnk pikir ttg aku..2 yg jd serba salah....huhuhu..

cik kaki ketawe said...

emm..ko ada buat dia kecik hati ke wei? tp aku nasihatkan..baiklah ko fight sementara masih ada peluang...nanti takut ko pulak yg kecewa...biar kalah bergaya ok...ni belum berjuang dah nak patah balik...ape cer? aku fhm memang ko yg rasa semua ni..but better ko cuba drpada ko tgok je kan?

Muhammad Hamdi Afandi said...

xpenah plak buat dia kecik hati..yg aku igt dia penah tnya siapa ada dlm hati aku..tp aku ckp rahsia..huhu...clap aku la kot..smpai dlm blog pun duk cerita sal aku, kenangan2 ngn aku..ada jgak ckp yg aku ni suka kat org lain..

cik kaki ketawe said...

wei...kalau aku jadi dia..memang aku totaly give up la...hadoii...lepas tu kenapa ko tak terus terang waktu dia tanya cmtuh? lelaki ni kekadang lembab jugak...mr cikgu perempuan mana lah yg xpikir cmtuh dah ko cakap gitu? aku tak kira...aku nak paksa ko cakap jugak...still ada harapan tuh! bukan senang perempuan nak lupakan org yg dia syg...aku pun 6 tahun xlupa lagi tau!..kalau ko dah rasa dia sesuai dgn jiwa ko..mohon lakukan operasi...! cepat sblum dia jumpa org lain!

Muhammad Hamdi Afandi said...

hohoho..gitu ke..hehe..etceli aku dah mulakan operasi awal..dah 4 kali aku msj..tnya khabar ape sume..tp dia blas mcm xnk blas ja..ringkas abes la..klau mcm ni mcm mna plak?

cik kaki ketawe said...

Alhamdulilah..xdela kayu sgt ko ni..hoho..guatu jek...adus..ppuan kena lah jual mahal..xkan lah nampak sgt dia suke kat ko..hadui..wei ko xpenah kawan dgn ppuan ke sblum ni? haha..pening aku...patutlah ko ni cmplicated tau...lantak lah dia balas ringkas pun...teruskan usaha..aku doakan yg terbaik utk ko =) xsabar nak rasa nasi minyak..

Muhammad Hamdi Afandi said...

aku dah kwn ngn dia hmpir setahun la jgak..duk kongsi kisah suka duka...xpenah lg bls msj seringkas skrg ni...huhu...xpe,aku cba usaha utk amik hati dia blik...tp klau gagal jgak, klau dah tawar jgak..ak pasrah je la...huhuhu..

cik kaki ketawe said...

yeay...itu yang aku nak dengar tu..usaha dulu...insyaAllah boleh...doa selalu..lgpun mungkin dia masih sedih..yelah dah dia anggap ko suke org lain...hati ni kalau sakit susah nak ubat balik..so make sure ko bancuh kopi ko tuh kaw2 ok! xcukup rasa ko tambah je segala perisa..chaiyookkk!

#rupanya mr cikgu pun ada masalah cmunication...aku ingat ucop whelca je gitu...hohoho

Muhammad Hamdi Afandi said...

huhuhu...prmpuan2..knapalah unik sgt ko ni ek..hehe..

#err..mngajar lantang..mai part ni terketaq-ketaq..haha

cik kaki ketawe said...

hahaha..Allah kan syg kaum wanita...mestilah unik...

#haha...hadoi...xpe2..peluang masih ade...sila gunakan semangat anda mengajar biar sama level dengan smngat anda dlm part ni... =)

Muhammad Hamdi Afandi said...

hahaha..baiklah doktor...hehehe..

cik kaki ketawe said...

sila jgn panggil aku doktor..kerana aku takut termakbul pulak kang...hoho..aku xmau jd doktor..haha...wei p tido lah..dah pagi kot..aku xpela..pengganggur setia..

Muhammad Hamdi Afandi said...

haha..okeh2..selamat meneruskan kehidupan..keh3..

cik kaki ketawe said...

orait..ko tu selamat berjaya mission ko =)

khairil azam said...
This comment has been removed by the author.
cik kaki ketawe said...

I though u're someone who can understand my heart..but I was wrong..thanks 4 ur advises..but I'm waiting for someone who's the rite one for me..don't worry ok..

khairil azam said...

I'm sorry k..I didn't mean it on purpose..so sorry girls..I just care about u..ok..after this I'll never talk about this again..I promise...

cik kaki ketawe said...

naaaa...it's ok..aku faham...just forget about it..=)

khairil azam said...

hey...go to sleep la..malaysia skrang dah tgah malam kan? salji kat sini...best...but I really wana say sorry for my bad just now k..=( ko jgn pulak aci tak nak kawan dgn aku lepas ni...

cik kaki ketawe said...

really? hope one day..aku jugak akn ke sana...

#btw..don't treat me like a kiddo..I'm not a kid anymore...bcause diz year I'll be 18...hahaa..mencik la aku dgn ko ni sengal..aku bukan gedik2 manja nak aci tak kawan dgn ko...but tgoklah value yg ko nak tukar dgan aku...hoho

khairil azam said...

dah dpat tawaran gedik xmau p..sape suruh...ciss...aku boleh bau permintaan demanding ko tu ekk..err...tgoklah kalau aku baik hati nak bagi kan...ko pun bukan layan aku bebaik...kalau aku ade kerja ko tak abis2 nak buli aku...nasiblah ko tuh kawan aku...kire bertuahlah awek aku pun aku xbelikan apa2 tau..ko dapat ptut bersyukur..ni tak..demand jugak...

cik kaki ketawe said...

aku kan ank mithali..menurut perinta tuan jeneral lah yg aku tak ambik tawaran tuh...

#wei berapa byk aweks ko ader? huh..nasiblah aku memang xhard up dgan ko...hoho....tu pasallah ko kwn aku paling baik..xpernah berkira..mcm tulah abang dgn adik...saling xkedekut...kah3...geli geleman aku...ok lah..beta nak beradu...ko kat sana siang agy..untung lerr..

khairil azam said...

haha..ok aku phm..

*yelah sapelah aku kan...pasal ko adiklah aku bg chance tahu...dah r..p tido..buruk beno kalau budak ppuan anak dara cm ko tidur lepas subuh..bangun tetengah hari...hekhek...

cik kaki ketawe said...

xpayah nak over dramatic..hish ko ni nak bg satu dunia tahu ker? jatuh saham aku tau...hahaha...ok lah..malam2..

khairil azam said...

ceh..malu ler pulak..mcm lah aku baru kenal ko..hekhek..ok2..malam

Ayie Abas said...

salam CKK :)

hehehe...rugi laa dah beli chewing gum x dimakan...:P

soal hati lebih dalam dari lautan sbb sedlm lautan masih dpt diselami tapi sedlm2 hati manusia hanya Allah jua yg maha mengetahui. :)

cik kaki ketawe said...

wasalam...

hahaa...sy syg nak mkn chewing gum tuh..sy beli mahal...=P


ohhh...ayat ayie lg dramatic ni...hohoho...bab hati ni memang cmplicatedkan ayie...susah nak teka apa yg ada dlm hati orang lain kan.

Ayie Abas said...

betul tu CKK...pandai awk..

spt kata boboibay..terbaekkkkk! haha :D

cik kaki ketawe said...

hahaha..adakah anda sedang memerli sy dengan perkataan boboiboy itu? =P

Hatimi Tahirruddin said...

kalau tak kunyah cewing gum tu mcm mana nak buat belon....hehe

cik kaki ketawe said...

hahaha...buat belon pakai belon lah..jangan buat pakai chewing gum...hoho...

kay_are said...

boleh tahan terbaik gak r ko nuye conclusion tu.. tapi tak dapat aku nak ikut sebab chewing gum memang r sedap.

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P