Pages

Thursday, 3 January 2013

MY MR. PERFECT 10

Assalamualaikum...hai guys...my head still spinning....tapi dah okey sikit...aku baru lepas habis BW blog acik @Aku Penghibur ....aku suka baca entry-entry acik ni...btw..hari ni tajuk acik ni punye entry memang best...20 perkara yang buat wanita benci pada lelaki...

ohhh...tapi aku bukan nak bercerita tentang tajuk yang sama...ehh...tapi lari sikit jela... lepas baca entry acik ni kan..aku dah considered macam mana orang yang aku nak cari... semua sifat yang ada dalam entry acik tuh semua memang kalau boleh perempuan nak elak cari lelaki yang macam tuh...mohon lawat blog acik jika mahu tahu hal yang selanjutnya tentang ciri-ciri itu ye... tak boleh kopi pasta entry org sesuka hati..ehh?? silap pulak...tak boleh copy paste entry orang tanpa kebenaran...tapi aku dah mohon share okey...

CIRI2 YANG AKU CARI (err..mcm nak buat uji bakat pulak)

1) mesti kuat pegangan agamanya...yang ni WAJIB!!.tak payahlah sejibik sejambak macam ustaz...cukup lah dia solat 5 waktu sehari semalam...dan dia mengamalkan cara hidup Islam yang sewajarnya...dan boleh jadi khalifah keluarga yang baik...aku boleh terima..tapi kalau dapat ustaz bonus tuh...hehehe...ustaz don daniyal faveret aku...huhu...

2)humble- hah...yang ni memang di tuntut sesangat...aku paling tak suke orang lelaki yang belagak...lantak lah duit kau berkoyan-koyan...sikit pun aku tak pandang kalau doa qunut pun kau tak lepas...aku dia yang jenis actions more than words..ehh..layan jela peribahasa aku ni yek...sebab banyak cakap tapi sesen habuk pun takda...nothing pada aku...

3)simple- yang ni memang aku cari..sebab lifestyle aku tak suke sarat2..simple means dia boleh lepak gerai mamak macam aku...tak kesah makan restoran biasa walaupun duit dia berjuta-juta dalam bank...dan dia tak perlu nak berkemeja skema sangat k..just simple but nice...pemikiran kena open but tak berlanggar dengan akidah Islam..

4) sopan santun_ ni kalau perangai tahap kera dapat bunga..memang aku reject...dia tak perlu pura-pura...cukuplah dia pandai ambik hati parents aku...then hormat orang tua...tuh dah okey dah..

5) penyabar...ni memang kena ada...aku tak kesah kalau dia nak tegur aku...but please tegur secara baik..aku tak nak orang yang panas baran..sebab nanti macam mana dia nak handle aku ni?? huhu...err..dah la aku jenis tak makan saman...hehehe

6) pendiam tapi friendly...hah macam mana ni eh?? dia pendiam dan lebih banyak mendengar...but dia friendly dan boleh di bawa bersembang...so takda lah dia mengorat orang lain nanti...hhahaa.. =) err..macam bestfriend aku...pendiam...tapi dia ceria orang nya...cuma dengan orang yang betul2 kenal je dia friendly..tapi dia tak sombong...

7) TINGGI- mesti tinggi dari aku...huhuhu....ciri ini amat penting...sebab aku tak nak nanti coming soon warga2 keturunan aku jadi pendek...lebih baik mencegah daripada merawat yek...hahaha...

8) penyayang- I love kids...so mesti lah lelaki tuh kena penyayang...sometimes orang lelaki cakap budak2 ni menyusahkan...tapi kalau aku nak cari lelaki yang ada style seperti bapa mithali...okey..

9)kelakar- di sebabkan aku ni jenis yang penuh dengan sense of humour...(ini orang kata) so aku tak nak lah someone yang tak boleh di ajak bergurau...lebih-lebih lagi yang kuat sentap...please lah...aku yang perempuan pun takda nak gedik-gedik...aku suka suasan yang ceria...so make sure dia kena kelakar...kalau tak reti bergurau nanti rasa janggal la...

10) bertimbang rasa & ringan tulang...lelaki banyak yang malas-malas...at least bantulah isteri sikit..memanglah kerja rumah tangga tuh kerja perempuan iaitu isteri..sesekali apa salahnya tolong...Nabi pun bantu isteri baginda ok...

manusia takda yang sempurna...tak semestinya si dia bakal patner aku tuh kena cukup semua syarat ni... yang penting dia boleh suit dengan aku...dan boleh considerable untuk belajar memahami aku...tu dah cukup bagus lah...aku tak pandnag rupa..sebab aku pun bukan nya cantik pun...aku tak pandang harta sebab duit tak bawa aku ke mana even segala-galanya perlukan duit...ini soal hati...biarlah Allah yang menentukan segalanya...

#so,korang pulak cam mana guys??

10 comments:

ArulchelseA said...

uik banyknya...semoga berjaya brtemu...

cik kaki ketawe said...

haha..ini cuma angan2 dan harapan..kalau dapat mcm ni syukur Alhamdulillah...

Ayie Abas said...

salam CKK :)

bab tinggi tu boleh diatasi dgn pemakanan yg betul..sbb sy tgok ada mak bapaknya rendah tapi anak2nya tinggi...kerana keluarga tu amalkan pemakanan yg cukup semua zatnya. :)

ShahfiqSharuddin's said...

jika tidak 10 5 terbaik pun juga jodohkan .. apa yang penting kebahagiaan di dunia dan akhirat .hingga kekal sampai kehayat ... :)

cik kaki ketawe said...

wasalam...or faktor pemakanan mungkin membantu..tp mngikut kajian...ketinggian diwarisi melalui enviromental factors dan juga keturunan gene parents..hehehe...

cik kaki ketawe said...

yup..itu paling penting...bahagia dunia akhirat..

kay_are said...

no 1 - memang banyak lagi aku kne perbaiki dalam bab ni.. sebab sedar diri ni memang banyak wat silap pun..

no 2 - aku memang sejak dari kecik2 lagi dah riak, tu hakikat yang tak dapat nak dielakkan.. tak caye tengok kat blog betapa riaknye aku =P

no 3 - yang ni memang masuk ngan diri aku.. takde keje nye aku na pakai kemeja seluar slack ari ari. rimas ok, t-shirt, sweater, jeans dah leh gerak g jenjalan.. makan janji kenyang sudah kan?

no 4 - macam selalu aku mention dalam blog, aku memang sorang yang sopan santun =P

no 5 - yang ni depend r pada situasi.. leh sabar, sabar.. tak leh meletup

no 6 - titeww memang pendiam pun.. lol!

no 7 - confirm sebab mase aku pergi kenduri kawin blogger, ayat first die kuarkan mase jumpe aku "tingginye ko ni!"

no 8 - aku suka budak sebab budak comel!! boleh?

no 9 - kelakar.. hmm.. ade r sikit2 kelakar kot..

no 10 - timbang rase boleh tapi kalau bab masak, aku tolek tepi dulu..

aku tambah no 11, orang tu kne single r betul tak? so automatik aku dah out of list =P

cik kaki ketawe said...

ko bukan kat blog sendiri je nak meriak eh..kat blog aku pun boleh jugak tuh...haha...ko kalau kelakar and sempoi serta simple memang ada...yg lain tuh no komen...hehehe =P nasiblah ko dah out of list...kalo x sure dah aku ngorat kau...kah3 =P ohhh...aku rasa no 11 ko ni aku patut tambah kat entry ni...kang xpasal2 laki org pulak yg isi borang nanti...huahuahua

khairil azam said...

dengan yakin dan bangga nye aku nak bagitahu yg aku cukup semua benda yg di atas..melainkan yg no 1..manusia biasa mcm aku..byk lagi nak blajar..hehehe

#boleh aku isi borang?? :P

cik kaki ketawe said...

kai...tolong jgn gedik..ko kalau bg aku hantara bmw z4 ko tuh pon...belum tentu aku terime ko ekk..hahaha

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P