Pages

Wednesday, 2 January 2013

JOM jenjalan BW

HARI NI dah 2 haribulan...adik aku dah mula bersekolah...tinggal lah aku sengsorang...memandangkan abang-abang serta kakak aku nan seorang itu dah mula bekerja...bosan gilak... tahun baru ni semua sibuk buat azam...macam-macam lah...ada yang nak cari calon isteri...ada yang nak azam dapat good result...ada yang bercita-cita nak beli kereta baru...ada yang nak blaaa...blaaa....blaaaa.... dan blaaaa....

AKU?? entah takda perancangan hidup langsung....yang ada dalam kepala aku cari kerja sambilan untuk futfill masa senggang aku  sementara tunggu result SPM... tapi jauh di sudut hati aku  sebenarnya..ada sesuatu yang aku nak lakukan...aku nak mengubah diri aku...bukan untuk jadi orang lain..tapi untuk memperbaiki segala kesilapan aku....kesilapan aku sebagai hamba Allah...sebagai seorang anak...dan sebgai seorang manusia...

aku baru habis berblog walking... apa kata korang try lawat blog ni ( http://khazinahqalbu-fatiniismadi.blogspot.com ) (sorry sbb tak bagitau aku rembat link tuan punya blog..hehehe...peace) aku suka bukak blog ni sebab nasyid nye lembut dan mendayu-dayu...sambil baca entry tuan punya blog...anda boleh beristigfhar sekali..dengan lagu-lagu memuju Nabi Muhammad...memuji Allah...

sedih pulak bila dengar lagu-lagu macam ni...aku tak tahu kenapa...tapi memang rasa sebak pulak... sebagai manusia aku banyak buat silap..sambil istighfhar...teringat segala-galanya yang aku buat..banyak silap dan salahnya...so aku rasa...aku pun bukan budak kecil lagi...jom lah kita semua sama-sama berubah...takut setiap kali aku mengingati kematian...janganlah Allah menarik pinjaman nyawa aku ni saat aku dalam kelalaian... tak tertanggung azab seksaan api neraka wei...

p/s: berpesan-pesanlah walaupun cuma satu ayat...semoga hari ini lebih indah dari semalam...dan esok akan jadi lebih baik dari hari ini...segala-galanya milik Allah..saat tiba masa nya kita akan tetap pulang kepada yang maha pencipta...have a nice and a blessfully day guys..=)

4 comments:

kay_are said...

selamat tahun baru weh! lewat satu ari tapi kre time je r ye.. kagum aku ko nye semangat nak berubah ni.. semoga berjaya ubah jadi lebih baik ye =)

cik kaki ketawe said...

insyaAlllah...harap mcm tulah... selamat tahun baru juge...aku pun lambat satu hari...hahhaa...

khairil azam said...

dapat straigt A's one ticket for a sweet holiday to Jepun...but kena pergi dengan raziq...hahaha =P pandai tak aku??kih3.. kau tak?? 1st time abang aku kenalkan ko pada aku...I thought kau ni mesti old school...dgn tudung labuh kau tuh...aku bajet kau tak tau pon anything about fesyen...then dgn backgrund ko dduk kg aku ingat ko jenis yg mesti tahap xtahu apa lah...err...aku terkejot background ko k...dan aku tak sangka ko apen gile...wlpun kau gila2...tapi aku prasan satu je..ko xpernah lupa tggungjwb ko as a muslimah..tuh yg buat aku salute dgn kau...dan ko byk bantu aku berubah...dan ko baik sgt dgn arwah abg aku...aku syukur Allah pertemukan aku dgn ko...harap2 kita same2 istiqomah.. =)

cik kaki ketawe said...

kau lupe ke masa mula2 kita kenal?? ko buat muke menyampah dgn aku kan?? ingat smpai bile2 yek!! hahaa..aku pun manusia biasa kot...aku pun suke dan syukur kenal dgn kau kHAI..ko dgn arwah xpernah khianat aku..korg dua bradik baik sgt dgn aku...tetibe aku rindu sgt dgn ariel...cepat masa berlalu..dah 4 bulan dia pergi kan?? huhu =(

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P