Pages

Sunday, 30 December 2012

LEPAKING TIME

HAI SEMUA...Assalamualaikum...selamat malam =)

seronok sangat hari ni sebab dapat juga lepak dengan kengkawan satu sekolah dan geng yang dah pindah sekolah lepas PMR dulu...bayangkan enam orang naik kereta kancil...dah macam sardin dalam tin... sardin pun tak padat cam kami...aku dah semestinya duduk di kerusi depan...hehehe... =P yang belakang la kesian...nasib lah diorang kurus-kurus belaka...

sebenarnya kalau boleh nak gerak pepagi buta...tapi biasa...janji keling macam diorang tuh! janji pukul 9 pagi pukul 10 lebih baru gerak...nampak tak?? hahaha... tapi yang aku tak tahan tuh...boleh pulak member aku yang bawak kereta lupa nak tarik handbreak...dah la kereta tuh berat...mengaum je bila pergi...yang aku bluurr tak tahu apa-apa...nasib la dia sedar...

hah...tempat pertama yang kami lepak kat teluk batik,lumut... mandi manda tak hengat! tapi yang aku bengang boleh pulak ada mamat tuh dengar aku cakap benda "hal wanita" ye...dapat gak la aku pangkat dari dia...ciss...aku rasa dah cukup perlahan aku cakap...tapi biasalah...aku je selalu rasa aku cakap perlahan...kata member aku...tune suara aku volume nye tinggi...huhu...aku rasa  biasa jep... =P

lepas tuhtetengah syok berjimba tuh boleh pulak ada lah budak kecil yang sengal..berenang lepas tuh percik air dekat aku...terbelahak aku tadi...di sebab kan dia dah mula mengacu...aku pun terpikir nak usik dia...cadangnya nak aku rendam je budak kecik tuh! sekali abang dia datang daaaaa....errr...muka abang dia ganas...tak jadi aku nak selam budak tuh....huhuhu...tapi belakang abang dia...aku dengan member aku cuak air sampai lebam kat dia...tu lah...memain lagi dengan kakak2 macam kiteorang ni...

Then,naik pulak banana boat tuh...susah giler nak naik...dah la lelaki yang tolong jaga part tuh....sori adik..akak tak pegang tangan lelaki...aku berusaha naik juga...budak tuh punya la bagus... sentiasa bagi kata2 semangat saat aku gigih memanjat banana tuh..siap jerit... "tarik kuat2 kak...akak boleh naik..." dia ingat senang ke nak naik..??.dah la bergerak2...segan aku tau! tapi aku buat muka slumber je...

kemudian....(tanda wacana yang skema,,,hehehe) kami pergi main bowling...sakit jiwa aku..satu frame KOSONG je aku dapat...nampak tak kat situ betapa ngekk nye aku!! ciss...jadi bahan pulak aku tadi...saba jelah...nanti aku ajak family aku pergi then baru lawan dengan member-member aku...

ok lah...aku tahu mesti korang bosan dengan cerita aku...so have a nice day...hahaha.. =)

# lepas ni nak main futsal..yang ni gua gerenti gua boleh main!!

12 comments:

ASYRAF LAZIM said...

seronok kan dapat jumpa rakan - rakan ..

cik kaki ketawe said...

yup..memeang best =)

Payeh Kuced said...

bila tah last time aku lepak ngan membe aku.. slalu kot.. sampai tak ingat.. biasanya kitorang jalan2 je, pastu makan.. nak buat aktiviti mcm hang, tak cukup umor lagi :(

Zahrenn said...

wah best nya dapat jumpa kengkawan....kalau saya hmm...masa sekolah je la dapat jumpa kengkawan hahaha

cik kaki ketawe said...

hahahha...nanti dah cukup umur...berjalan le pepuas beb..

cik kaki ketawe said...

boleh je jumpa...buat la reunion...huhu =)

Yasmin Aris said...

untung ler dpt jumpe kengkawan.
kengkawan sekolah kite dulu ni kate na buat reunion laa.
Tapi bile due date nye masing2 ade hal.
hahah sabo jeler...

cik kaki ketawe said...

hahahaa..
biasalah..makin dewasa makin
banyak komitmen kan...
insyaAllah..nanti mesti boleh je buat reunion tuh..
lgpun manusia kan hnya merancang...
huhu =)

kopi pasta said...

ehh sekejap. umur ko ni berapa tahun? ttiba ak jadi konfius =.='

cik kaki ketawe said...

aku baru umur 17 tahun 2 bulan 1 hari...memandangkan dah masuk 2013..so nanti time bufday aku tahun ni aku masuk umur 18...kenapa wei??

kay_are said...

aku dah lame tak pergi teluk batik.. kalau ko boleh pergi sane dengan naik kancil dalam ade 6 orang dengan rileknye.. means ko dok area perak r? owh.. member satu negeri r ni.. baru tau.. ni pakar longkang r ni sampai bownling dapat KOSONG 1 frame.. =P

cik kaki ketawe said...

hahaha...sengal ko ye...mengata aku...aku baru belajar main...memey la mcm tuh...hahaha...ohhh...ko pon duduk perak rupe nye?? aku baru tahu...banyak la ko punye rilek pergi naik kancil...berhimpit dah mcm sardin...

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P