Pages

Thursday, 10 January 2013

KEINDAHAN CIPTAAN ALLAH

    ASSALAMUALAIKUM

huahuaaa...laparnya  perut teman...where the fire?? koi2x..aku tak makan lagi ni...tunggu sesiapa yang baik hati yang peduli bahawasanya dalam rumah ni masih ada seorang manusia yang hidup dan memerlukan makanan...haishh...ni yang aku tak suke kalau week days..parents aku kerja..adik aku pergi sekolah...dan aku menghabiskan sisa-sisa kehidupan sementara tunggu tawaran sambung belajar di dalam rumah ni...keseorangan..alone!hukhuk...tadi bukan main bapak aku bagi green light siap nak hantar aku pergi mana yang aku nak..tahukah anda wahai ayahanda..anakanda ni takda kawan kat sini...kawan-kawan semua kerja...cuma tinggal anakanda yang terkontang-kating...huarghhhh...

lupakan pasal kelaparan aku nih dan drama dongengan aku...aku nak tanya korang...dalam hidup korang...apa yang korang paling suka buat bila korang alami jiwa kacau?? selain kita bersujud pada yang maha esa...mesti korang ada style tersendiri untuk released tension tu kan?? kalau aku? aku suka buat tiga benda bila aku resah or aku having a big problem...or tengah marah...ada 3 je benda..

1) aku akan melukis...menconteng apa saja...kekadang habis kertas-kertas kerja mak aku aku conteng..lantak la..ade aku kesah?? hehee..mak pun kekadang layan je giler anak beliau ni..

2)dengar sentimental music sambil bukak tingkap bilik aku..dan pandang langit...

3) pergi tengok laut

sometimes we have to sit alone to appreciate the beauty of nature created by ALLAH SWT

aku suka kan pantai...laut...bunyi ombak...melodi yang sangat indah...menenangkan...aku rasa selamat...rasa Allah dekat sangat dengan aku...ustazah aku cakap...dengan banyak berzikir kita akan selalu ingat Allah...tapi selain dari tuh..kita jugak boleh menghayati keindahan khazanah Allah...melihat tanda-tanda kebesaran Allah pun boleh mendekatkan kita kepada Allah...bila aku ada problem ke..aku suka lepak dengan geng aku...kat tepi sawah...dekat dengan rumah member aku...lagipun sawah padi tu atuk aku punya..so feel free untuk akmi berkelah kat tepi sungai...duduk situ sambil sembang-sembang...putarkan kenangan kami bersama...sangat indah...thanked Allah for His creatures...sebab dengan nya aku rasa sangat tenang....bila tengok laut...ia buat aku banyak berfikir...tentang macam-macam...about life..future..and so on..dan juga pasal kematian...memikirkan diri yang masih jauh dalam amal ibadat..rasa kerdil sangat dengan Allah...

#so korang macam mana?? apa yang korang suke?? =)

21 comments:

khairil azam said...

aku tahu ko mmang suka laut...sbb ko aklau dpat lepak kat tepi laut kat lumut..mmang ko feeling sengsorang...ko ni nampak je ganas...tp jiwa jiwang doe...hahaha..

cipta Allah memang semua nya indah

cik kaki ketawe said...

tp kan aku dah lama tak pegi lumut sbb bapak aku busy je memanjang..nak pergi pasar malam pun xde masa...ko pulak xde kat sini...kalau tak boleh jugak aku merewang...hukhuk..cepat la balik...aku xde kawan... =(

khairil azam said...

lah..kan ayah ko keje sbb nak bg kau mkn...nak bg kau hdup selesa..nnti once u get ur license i'll lend u my GT,ok? and i'm sorry...aku tahu dlm entry ko tu perli aku kan? papa hantar aku kerja kat sini for 3 months..so TC my fren..raziq dgn razif kan ada? even nell pun ada..sory sbb xbgtau awal..nanti aku bg hadiah..okey?? chill...

p/s"tulah masa aku ade duk menghanjing aku je...bila dah jauh baru tahu kwan ko ni penting... =P

cik kaki ketawe said...

yela..ko ni membebel kalah mak nenek..memang aku bengkek...ko ckap PJJ...sengal je tahu! even kenduri pun ko xde..raziq belum sehat sgt...razif plak ko pepaham ler mamat senget tu..nell busy study..pameran fesyen dia dah nak dkat...so aku mls nk kacau dia..

btw:again mr. casanova..aku bosan je ngat ko..lain waktu memang tak..hahahaa =P

Muhammad Hamdi Afandi said...

kerja menconteng pun kerja aku jgak time boring..kah3..
tp klau yg dgr lagu buka tingkap tgok langit 2, nnti org kta aku buang tebiat...bek ak nyanyi sorang2 dlm bilik lg syok..hehehehe...
klau kat pntai aku suka melalak..bleh test vokal...keh3..

cik kaki ketawe said...

hahaha..sama pulak...ohh,,aku kalo bukak tingkap tuh tanda kebosanan tahap dah smpai infiniti dah tu...haha...btw..suara aku xsedap..tu yg aku xsuke melalak..jd aku tmpang dgar org malalak pun jadi la..haha

Muhammad Hamdi Afandi said...

klau ak la, klau dah bosan giler2 dah, aku akn start enjin kete p pusing-pusing bandar...jumpa kdai air tepi jalan singgah..n air yg akn aku selalu beli ialah air jambu asam..syok btoi...mmg hilang betul bosannya...hahahaha..

cik kaki ketawe said...

haha..untung la ko bleh bawak kete..aku ni pegang stering pun xlepas..macam mana nak merayap mcm kamu? hahaa..sorang lg peminat jambu asam yg aku tahu...sedap sgt ke air tuh?? member aku ckup giler kan air tu..

Muhammad Hamdi Afandi said...

buat la lesen kete..sonok ckit..hehe
syok kot jambu asam...dia rasa buah jambu hancur 2 yg sdap 2...campuq plak ngn asam boi...fuhhh..terbaik la..haha

Aku Penghibur said...

cantik jgk lukisan :) enty nie best :)

cik kaki ketawe said...

aku xpernah rasa air jambu yg tu..tengok org minum je biasanya..klau air pink guava aku pernah minum...yang tuh memang superb..

cik kaki ketawe said...

thanks acik..lukisan bebudak je tuh...keh =)

Muhammad Hamdi Afandi said...

so, try la..pasti xkn mnyesal...:D

cik kaki ketawe said...

tapi aku tak boleh minum benda2 yg ade asam...huhu...perut sensitive sikit...tapi klau dah gian aku rembat jugak...koi2x..haha..ade masa nanti aku try beli yg blender punye..haha...nak rasa jugak..sedap ke tidak smpai kwn aku dgn ko pun giler kan air ni...

Muhammad Hamdi Afandi said...

haha..aku ni jenis suka yg masam2..so, mmg aku suke la air 2..hik2..

cik kaki ketawe said...

aku pun..tp tulah...keadaan membuat kan aku menjadi pencinta susu pulak...tp aku paling suka pineapple dgn kiwi...sedapppp =P

Muhammad Hamdi Afandi said...

hua3...pineapple n kiwi sgt jarang sekali mnjadi pilihan..tp klau dah ade minum je..bantai je..:P

cik kaki ketawe said...

rezeki jgn ditolak...tambah lagi kalau benda itu freee...toing 2x =P
haha

Muhammad Hamdi Afandi said...

hahaha..tepat sekali..rezeki jgn ditolak, maut jgn dicari..:D

cik kaki ketawe said...

tahu xpee... hahaa...=P

kay_are said...

aku kalau tak reti nak watpe kat umah, aku suka tengok kamen rider.. confirm tak boring.. boleh?

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P