Pages

Thursday, 27 December 2012

HANCUSSSS

Assalamualaikum ouls...hye guys.. sekarang dah pukul 12.10 a.m saat aku menulis entry ni... aku sebenarnya takda mood nak menulis...tapi aku takda kawan nak bersembang untuk luahkan apa yang terpendam... nampak cam tak boleh blaaa pulak bila aku tulis ayat sadis cam ni kan?? hahaha... pape jelah...janji gua hepy derr...

sebenarnya aku macam sedih sikit...erm terkilan jugak lah... member-member aku semua dah pergi interview...dan ada yang dapat keja...tapi aku still tak dapat...or lebih tepat...aku sebenarnya tak boleh bekerja...sedih jugak..nak merasa hidup berdikari...tapi sebagai anak...ada tanggungjawab yang aku tak boleh nak lari...belum lagi nanti aku masuk U...insyaAllah kalau dapat... memang parents aku bagi...tapi sama macam tak bagi...hermm...nampaknye punah lah segala harapan aku...

so...gengs...korang dah dapat kerja kan? aku doakan yang terbaik untuk korang k...aku tak dapat join orang...erm..rasa nak nagis pulak...kakak aku pun dah menyewa kat tempat dia keje...tapi aku?? huhu...mungkin ada hikmahnya,...takda rezeki aku mungkin...huhu...tapi mak cakap...ada hikmahnya...kalau tolong mak sendiri mesti Allah bagi lebih kan?? Allahumaaminn...

#aku tak sampai hati nak tinggalkan mak bapak aku...jadi terpaksa batalkan hasrat aku...huhu


6 comments:

baby comel said...

mungkin belum tiba masanya lagi awak berpisah dgn mak. baby ni dh umur 25thn pun masih lg di bawah ketiak mak.. tp dah bekerja dan puya duit sendiri la. Alhamdulillah,

InsyaAllah, perancangan Allah tu lebih hebat dari kita. Mungkin dia nak bagi sesuatu yg lebih baik dihadapan. bersabarlah..

cik kaki ketawe said...

erm...mungkin juga....huhu...mesti baby nie anak manja kan?? =P huhu...
thanks baby...kata2 semangat tuh sgt di hargai... =)

kay_are said...

keje je kat umah.. kat umah pun banyak keje kan.. standard r tu kan baru habis form five kan.. mesti mak still risau lagi nak bagi keje dengan orang. tambah lak perempuan, 2x risaunye..

cik kaki ketawe said...

keje kat umah ni cnfirm on9 100% jelah...huhu..betul jugak kata ko tu...tapi kakak aku pun ppuan juga...mak aku bg je...aku je yg kena beralah...huhu...thanks kay_are

misz aisya said...

cuba bincang elok2 ngan parents. klau keje tu ok, boleh bg pengalaman, berbaloi, n yg penting selamat utk awak, akak rse mungkin ur parents akan izinkan.

akak fhm, bosan giler kan duk umah. kalau xleh gak, try to do something yg boleh isi masa. try something new lah. :)

cik kaki ketawe said...

thanks akak...sy nak ekja dgn kakak sy satu tempat..sama2..tp parents tak bagi sy keja..kakak sy boleh pulak...sy dah guling2 kaki hentak2 badan...tapi nota layang sy tak di layan..huhu..sadis...

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P