Pages

Saturday, 29 December 2012

muhasabah diri

guys...aku nak ajak korang bermuhasabah diri...aku sedar kadang2 aku nilagho je memanjang...but hari ni aku nak kongsi surah AT-TAWBAH..


"Then Allah will accept repentance after that for whom He wills; and Allah is Forgiving and Merciful."

"Kemudian Allah menerima taubat orang-orang yang dikehendaki (dengan memberi taufiq untuk memeluk Islam), sesudah (orang-orang kafir itu ditimpakan dengan azab); dan (ingatlah) Allah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani."

surah At-tawbah

9:27

#so,, bertaubatlah...hidup kita tak lama...dan tak tahu bila kita akn mati...

2 comments:

khairil azam said...

cuba kau usya surah an-nisa'...meaningful...and thanks untuk terjemahan yg ko bg pd aku tuh...really appreciate it damn much... =)


#ko ni nak jd calon bini aku dah sesuai dah...cuma mungkin ko patut kurus kan badan...baru aku masuk meminang ko..ahakzz.. :P

cik kaki ketawe said...

khai...kalao aku kurus pon belum tentu aku pilih mamat senget mcm kamoo...hahahaha... =P takpe..kita sama2 belajarkan...

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P