Pages

Tuesday, 11 December 2012

DIA

assalamualaikum...

mulakan hari dengan sesuatu yang baik agar ia berakhir juga dengan sesuatu yang baik...

memalam ni aku tak nak cerita panjang...cuma aku nak kongsi rasa hati aku yang dah kucar kacir tambah tunggang langgang... bercerita kat blog ni lagi senang untuk aku luahkan... bersujud di hadapan yang Maha Esa juga menenangkan... aku susah nak kongsi dengan orang yang aku kenal...
di sini takda sapa yang mengenali aku,.jadi takdalah aku malu sangat...

sejak dua tiga hari ni... aku berasa kurang tenang...ye.. sebab "dia" dah balik... aku tak mampu nak bersemuka walaupun aku pernah jadi kawan baik dengan dia... aku pernah dengar.. yang lelaki dan perempuan tak boleh jadi sahabat.. sebab bila timbul satu perasaan lain... nanti persahabatan akan putus...mungkin dia tak rasa apa-apa...tapi aku...aku rasa aku belum mampu nak bertegur sapa dengan dia...selagi aku tak mampu nak buang perasaan ni..selagi tuh aku tak boleh nak duduk satu meja untuk bersembang...

maafkan aku...tunggulah bila hati aku dah tak merasakan apa-apa..masa tuh aku sendiri akan cari dia...buat masa ni aku berharap dia buat-buat tak kenal aku...itu lagi baik... aku bukan nak putuskan silaturahim... tapi seriusly...aku tak tahu macam mana nak face dia...aku buat keputusan block FB..twitter..and phone number dia...walaupun agak childish dan no point...but aku rasa itu je yang aku mampu...tapi aku janji..suatu hari nanti bila aku dah bersedia..kami akan jadi kawan baik macam dulu lagi..insyaAllah...

terpandang je muka dia... aku rasa sayu...sayu sangat..tak tahu kenapa...entah sejak bila aku sensitif aku pun tak tahu lah kan..mungkin banyak sangat benda yang aku fikir...dia dah berbeza macam dulu... sekali tengok makin hensome lah pulakkan..hehe..dia dah matang! dah berkarisma beb! erkk..aku tengok pun adalah sikit goyang kan...tak pelah..sebab dia bukan kawan aku yang aku kenal 6 tahun lepas...pada aku he just a stranger... segala2nya aku dah lupakan..aku tak nak ingat apa-apa lagi...this time...aku nak jadi orang yang baru..hidup dalam kenangan tak memberi apa-apa pada aku...

saat ni..yang ada..hanyalah tekad untuk aku lupakan dia...wasalam...

6 comments:

Wak Gelas™ said...

chinta X semestinyer bersatu tuuu..., uhhHhu

misz aisya said...

dik, take ur time. kadang2 masa boleh jdi sebaik-baik penawar duka. :)

cik kaki ketawe said...

hahaha..yup...betul tu wak...

cik kaki ketawe said...

thanks kak...harap2 macam tu lah...=)

kay_are said...

aku agak tak faham situasi ko sebenarnye.. tapi yang aku tau, kalau die tu memang untuk ko, suatu ari nanti ko akan bersama dia gak dan begitu r gak sebalik nye.. so for now, aku rase act macam bese je sudah.. susah tapi boleh try kan?

cik kaki ketawe said...

he's my best friend..satu masa dulu...biasalah suka sama suka..then ada org rosakkan friendship kami and masa tu bleh panggil monkey love kot..hehe..dan kami terus lost cntact..dan baru nie jumpa balik...
thanks atas nasihat ko ye..susah tu memang ar..but aku insyaAllah ok..kalo dah bukan jodoh aku..aku terima redha je..

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P