Pages

Friday, 11 May 2012

PESTA PANTUN DAERAH PERAK TENGAH 2012

ALHAMDULILLAH..DARY dpt kekalkan gelaran juara sekali lagi..d'barisi pemantun taun lepas iaitu aku dan mimi dan wawa...serta bebudak fom 4 ain dan syikin...1st battle kami lawan dgn smkSI..dgr nama SI actually dah takut sbb..skola diorg is one of the best skol in our district...tp Alhamdulillah..kami b'jaya kalahkan mereka..then bertemu dgn SMKIS..okey actually aku nak nanges bile d'umum menang...sebab pasukan kami dan diorg seimbang..masung2 dapat jawab dan jual pantun dlm masa yg d'tetapkan..tp dah nama nya rezeki..maka kami menang sekali lagi...perlawanan ketiga kami jumpa sm VOKASIONAL..nk tau kenapa aku bold kan?? sbb aku d'momokkan bahawa mereka terdiri dr mamat2 HENSOM...memang hensem..kebetulan mamat tu lawan aku yg pertama..hahaha..galak le aku jd perempuan miang sekejap atas dorongan ckgu aku...sbb sebelumskola aku lawan diorg..diorg jmpa ngan skolah mana tah..budak tu smpai xdpt jwb pantun sbb tgok muka mamat tu..syg nye aku xdela tergoda..xdela hemsem mana pon...huhuhu...perlawanan ngan diorg  memang best dan sempoi..hahaha...tp salah sorg xdpt jwb pantun yg aku jual..maka automatik kami dah bleh tersenyum lega...akhir sekali..final kami jumpa dgn skola yg memang terbaik pantun..iaitu SARJANA...tp alhamdulillah..sudah dua tahun kami dpt kalahkan mereka..aku memang dah target for sure kalau dpt smpai final we will see them..so datz true..aku dgr diorg memang hebat giler..takut pulakkan..tp kalau taun lepas kami boleh knp x taun nie..jd aku go on je..pasrah habis la mase tu...tp bile soalan yg aku bg sorg 2 xdpt jawab aku rasa nk melompat atas pentas tu..YEAH..dah tau dah sapa menang..tp aku harap sgt pemantun ke 4 dpt jawab..kalau x mangkor(mati) le kiteorg..hahaha....tp ALLAH bg peluang dan rezeki..kami di umumkan buat kali ke dua..dua tahun bertuurut2 sebaggai JUARA PESTA PANTUN DAERAH PERAK TENGAH TAHUN 2012...YEAH..gembira sgt2..thanks to my fellow fren..alia..che pah..fara..wann...dalilah..nnella...nabila boboz..nabila muzafar..aqilah...midah...diorg sggup tggu sampai petang...sokong team panun giler2 lah...then xlupa pd ckgu TEH sbb duk ajar kami..melayan krenah kami yg kdg2 xbrape betul..hahaha...ckgu pon kekadang bertukar jd kanak2 bersama kami...and the best wish for my team sbb dah buat yg terbaik....

SEKIAN =)

2 comments:

Mr. Doctor said...

Wahh.. Rindunya nak masuk pantun.. Zaman MD skolah dulu MD pemantun pertama :)

Tapi 2 tahun berturut-turut no 3 ja peringkat negeri kedah.. xda rezki nak p kbgsaan.. good luck yer :)

cik kaki ketawe said...

yeke?? wahh..mesti hebat nie skola MD..sy stakat pemantun ke 3 ke...baru cuba2 nk ke pertandingan negeri nie...thanks yea..doakan sy yea...

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P