Pages

Tuesday, 18 June 2013

SELAMAT HARI BAPA

Assalamualaikum...SELAMAT HARI BAPA kepada semua jejaka-jejaka yang sudah bergelar suami dan mempunyai anak...aku lambat update entry sebab tengah melakukan konfrontasi dengan ayahanda tercinta...gara-gara aku memangkah keputusan ke ditaktoran beliau...

Aku pun still tak tahu ke mana nak bergerak ni...nak stay dekat form 6 or nak blahhh je....ramai suh aku blahhh..tapi tulahh aku ni macam dalam dilema beb! Tulah big boss aku nak aku blahh je...tapi aku macam tak ready lahh nak keluar dari rumah aku... semua cakap aku macam budak-budak...tapi orang tak faham...aku tak pernah hidup sendiri...lepas tu semua suruh aku belajar hidup berdikari...ingat senang ke nak ubah tabiat kegedikan aku ni? aku ni dah la homesick you alls... tapi aku BUKAN anak manja...cuma dah terbiasa orang ururskan kehidupan aku...hehe...

Then aku ni dah lah tak reti nak approach orang...tak reti nak berkawan....hemmm,,, lepas tu aku ni pemalu tau...macam mana nak survive? nanti sakit nak call sape?? big boss aku steady je cakap " apa guna bas dengan teksi"... ewahhh...lazat dan enak je beliau kan...dah la aku kena marah pasal lambat bagitahu...aku rasa kalau aku bagitahu yang aku simpan surat tawaran  dan tak bagitahu dia agaknya dia lagi mengamuk...jadi nak tak nak memang aku rahsia kan jelah...heheee...nanti kena mintak maaf ni...huhuhu...

Okey baru perasan...dari entry hari bapa terus jadi entry luahan perasaan....hehehe...ok lahh...tak tahu nak taip apa dah....as someone said to me..."just go with the flow" because life must go on...lama-lama aku jugak akan tinggalkan parents aku sebab makin lama aku makin dewasa...huarghhh... tak suka nya...!!

6 comments:

Nizam.Ariff said...

Aku seorang bapa.....seorang anak..
thanks

Hatimi Tahirruddin said...

LOL...mmg tajuk lain isi lain entri kau ni...haha....apa2 pun mmg elok juga kau terima tawaran tu...alah kau mmg kena belajar duduk berjauhan dgn keluarga pon...abistu esok bila habis form6 kau nak buat apa kalau taknak keluar dari rumah?

fikir positif...setiap perkara pasti ada permulaan....mula2 mmg rasa tak konfiden...tapi percayalah cakap kak ton....sekejap je nanti kau mesra la dgn persekitaran baru....homesick mmg la ada...tu sebab ada cuti2 umum utk kau balik ke kampung...haha

Mizz Aiza said...

mencuba sesuatu yang baik itu tidak salah.. permulaannya memang susah, lama-kelamaan pasti akan terbiasa.. selamat hari bapa juga kepada ayah adik dan semua bapa di seluruh dunia.. :D

Aminin said...

Ehem2.. masalah ko ni serius lau tak dirawat segera mmg parah. Takpe nasib baek aq ade jln pnyelesain.. Ape nak peneng kepala? Ko kahwen senang kah..kah.. so ada org uruskan khidupan ko.. ade yg jage time sakit or ape2 je..nak balik kampung? laki ko kan ada haha suh laa antar.. amacam wokey tak? selesai suda...kahkahkah

czueka zulaikha said...

pengalaman mematangkan kita.. berdiri atas kaki sendiri itu lebih indah :)

kay_are said...

laa..kne pikir positif r weh..sampai bile nak kat umah je.. aku dulu pun kne pakse masuk asrama.. time form 1..nangis2 aku tak nak pergi tapi terpakse pergi gak.. hasil nye, sekarang ni hidup sorang2 kat kl pun takde masalah untuk aku. So, cube r.. yang penting jangan culture shock pandai jage diri.. ok? =)

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P