Pages

Saturday, 6 April 2013

SKETSA MERAPU

Assalamualaikum...

Aku dan Abang...

Abang  : Adik kejut abang lagi sejam kita pergi jenjalan...
Aku     : ok abang sayang :P

Lima minit kemudian...

Aku     : Abang ooo abang...
Abang  : hemmm..
Aku     : mengantuk sangat ke pun...hehe...ini lah masanya...
             Abang oooo abang...
Abang  : HEmmmmm....
Aku     : Abang oooo abang...
Abang  : dik ko nak apa? abang nak tidur ni...
Aku     : abang dah makan?
Abang  : ko nak tanya tuh aje? hemm...dah...
Aku     : oh,okey...

Lima minit kemudian....

Aku    : abang ooo abang...
Abang : apa lagi ni dik ?
Aku    : hari nak hujan...
Abang : habis tu ko nak abang tadah air hujan untuk ko ke?
              cuba jangan kacau abang...
Aku    : yela2...orang tak kacau... (hehee,suka nye)

Lima minit kemudian...

Aku     : abang oooo abang!!
Abang  : ko pehal dik? dah meroyan ke dari tadi panggil abang!
Aku     : hem,cuba abang tengok kat luar...
Abang  : apa nye? abang nak tidur lah...
Aku     : cepat lah tengok...
Abang  : bangun dan keluar dari rumah...
              Apa nye dik? tak ada apa pun!
Aku     : memang lah tak ada apa...orang saje kacau abang! hehehe..
Abang  : hishhh...bongek lah ko ni...

Lima minit kemudian....

aku duduk menonton TV...abang baring sebelah aku...

Aku     : abang....
Abang  : apa?
Aku     : tak ada apa-apa...hehehe..
Abang  : adik ooo adik...
Aku     : haha,abang nak kenekan adik balik ek?
Abang  : adik ooo adik...
Aku     : lalalalala....orang tak dengar...
Abang  : adik tolong abang jap...
Aku     : pehal bang ?
Abang  : mamat ni ambil bantal hempuk aku...dush kedebak kena sebijik kat muka
Aku      :ko pehal bang ?
Abang  :ni makan dia...sekali lagi ko kacau abang siap ko!
Aku     : ciss aku kena balik! mencik!!


# Hari ni abang aku ajak berjalan-jalan bersama...tengah tunggu dia sampai dari KL then nak pergi ke pengkalan TLDM...err,yang aku malasnya bila mak aku nak pergi shopping...haiyooo...I hate shopping!

10 comments:

Alyn Roslan said...

wah.awesome nyer ckk ada abang..hehe..teman mak shopping sekali sekala apa salahhnya..:)

Mr. Doctor said...

SAMA! sangaaaat la x suka shopping.. tmbah2 bila teman masuk sogo ka.. Ya Allah.. berjam-jam.. apsal yang pegi kacau abang tu.. haha

cik kaki ketawe said...

kak Alyn kalau teman sekali-sekala tak apa...ni setiap kali shopping...and kalau sejam dua boleh tahan lagi...ni selagi tak cukup mall tu mak sy jejak...memang pengsan lahhh....

cik kaki ketawe said...

yes! ada geng...sogo kalau sale memang berjam-jam lah kat sana weh....tak larat den! hehe...selalu abang sy kacau...hari ni kasi chance la sy kacau dia pulak...keh keh....

baby comel said...

g Hari terbuka TLDM Lumut? Bestnya.. nanti up la entri. nak pergi jugak tp xde kawan, lama dh tak pergi.. heheh

khairil azam said...

hahahha...

1) padan muka,sekali-sekala memang patut pun kau kena

2) bestnya berjalan-jalan...sampai hati tinggal gua!

3) kat TLDM ada apa weyhh?

4) k,bye :P

cik kaki ketawe said...

pergi kak...InsyaAllah nanti ada masa sy try lah buat entry ni...sebab takda gambar pun kat situ...hohoho

cik kaki ketawe said...

hahahhaha....cisss kejam ko budak!! ko kalau bab menyokong abang2 aku memang no 1...kipas susah mati....

Hatimi Tahirruddin said...

ayoyo setiap 5 minit kau kacau abg kau...patut la kena balik....hahah :P

cik kaki ketawe said...

aku kacau pakai mulut dia balas pakai bantal...adil ke??

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P