Pages

Thursday, 18 April 2013

MASA ITU IBARAT EMAS


Assalamualaikum...holaaaaaa semua...selamat malam...haiyaaa...aku semakin sibuk sekarang ni...baru terasa betapa penatnya badan ni...penat tapi tetap tak boleh tido...lagi lah bertambah penat...ohh...aku lupa nak ucapkan terima kasih pada kawan aku yang sebenarnya tolong update kan blog ni sejak dua menjak ni...dari blog aku sampai lah ke segala laman tempat aku suka bertapak...hehehe...jadi aku hanya perlu buat lawatan kembali bagi blogger yang datang singgah tu...malam ni baru aku free nak mengupdate...

Malam ni nak story pasal satu benda yang paling aku obses...iaitu JAM TANGAN...aku paling pantang kalau nampak benda ni...mesti aku akan teruja dan keinginan untuk membeli itu membuak-buak tak menahan dah kemudian pastinya terbelah poket aku...haiyaaa...lady boss aku selalu bising sebab aku suka membazir beli jam...padahal jam aku elok lagi masih boleh diguna pakai...

Tapi dah nama nya obses memang tak boleh lah nak melawan nafsu....aku memang suka benda yang blink-blink...jam tangan ni kan macam-macam bentuk dan warna...wewewe...rambang mata aku tengoknya...aku tak suka nak shopping baju ke kasut ke bag ke...biasa kalau aku pergi Mall mesti aku dah set nak beli sesuatu...kalau tidak memang tak kuasa aku nak menapak ke shopping complex...tapi kalau mata aku nampak jam tangan memang automatik kaki aku melangkah masuk kedai jam...dapat tengok pun jadilahh...




ni aku beli untuk hadiah birthday kepada diri sendiri..hehehe :P

ini harta aku yang paling aku sayang :) satu calar pun tak boleh!


ni jam pertama yang aku beli guna duit hasil titik peluh aku sendiri 
yang berharga RM 153.00 kalis air itu yang penting...
time ni aku baru form 2..masih berfungsi sampai hari ni...

Aku paling suka jenama POLO sebab design jenama ni smart and ranggi...lagi satu jenama Angel baby dengan G-Shock...Actually banyak lagi koleksi jam tangan aku tapi aku ni tak lah begitu tabah nak tangkap gambar satu persatu...lagi satu ni aku bukan nak meriak ke apa ehh...saja nak kongsi minat aku pada semua orang....hah,tapi ada gak aku beli dekat pasar malam jep...murah murah je...yang penting cantikkk sangat!! tapi aku tak pakai pun sesetengah jam aku ni...sekadar buat koleksi...kalau abang-abang nak pinjam hah yang tu aku bagilah...

Then aku akan rasa tak selesa kalau tak pakai jam...rasa macam somethings wrong somewhere lahhh...lagipun masa kat sekolah dulu cikgu aku penah pesan...bagi orang yang menghargai masa dia ialah orang yang sentiasa memakai jam...dan menepati masa...kerana masa itu emas....pepatah Arab pun ada berkata "masa itu ibarat pedang,kalau kamu tidak memotong masa maka masa akan memotong kamu"...huhu...so don't waste your time ekk...Okeylah...cukuplah setakat ni...tak larat nak manaip panjang...kang muntah pelangi pulak korang membaca...hehehe...

aku teringin yang ni...tapi sekali tengok harganya mak ngaiii....
pitam gua beb!! doakan gua cepat kaya...
merasalah gua jam ni...ngeee :P

#maaf...kualiti image blurr kerana diambil menggunakan camera 3310....

p/s: korang pulak suka kumpul barangan apa? cuba kongsikan...aku pun nak tahu jugak




21 comments:

Ezad Skytech said...

banyak koleksi jam tangannya...den da lama tak pakai jam tangan...rimas rasanya...sejak jam terakhir rosak...da tak beli jam tangan da..hee~

Ezad Skytech said...

suka kumpul CD album...walaupun lagu2 boleh dengar je kat mana2..tapi tetap nak dapatkan album yg ori...hee~

Hatimi Tahirruddin said...

ooh mak ai form 2 kau dah boleh kumpul duit byk tu....apa2 pun mmg menarik hobi kumpul2 barang ni....aku pulak takde hobi yg camtu...tapi masih memerlukan duit utk nak dapat "barang" keperluan hobi yg aku obses...sampai sekarang pon aku tak mampu nak allocate budget utk hobi aku ni....kehkehkeh

PS: bertukar lg background blog ni...hehe

Aety Hassan said...

wahh... banyaknya jam dia.. kita yg 1 ni pun kadang2 rasa malas nak pakai.. ehehe.. AT suka kumpul key-chain tp xderla obses sangat.. ^_^

cik kaki ketawe said...

hohoho...lain orang lain cita rasanya...aku suka pakai jam...xde jam rasa rimas sebab tak suka nak menanya kat org wakttu pukul brape..

cik kaki ketawe said...

aku suka jugak kumpul album...tp hanya untuk album simple plan and plain WT'S...yg lain aku tak minat..kehkeh...

cik kaki ketawe said...

dari kecil big boss aku ajar simpan duit...ngeee...lepas tu boleh enjoy dengan duit sendiri...hehe...aku teka mesti kereta ko kan Timi...? lelaki mesti pasal kereta aje...


# hehehe...selagi aku tak puas hati selagi tu akan bertukar segala2nya...haha :P

cik kaki ketawe said...

sy tak kumpul key-chain..tp kalau ada kawan2 or sedara mara yang berjalan jejauh...memang sy order key-chain...hehehe...

D'ya D'ana said...

hahah,wah,,jam polo dia pakai,kita pakai jam 10 hinggit je beli kat pasar hahha

cik kaki ketawe said...

mna ade jam polo wehh...sy cakap sy suka jenama polo aje...kita pun pakai jam cap pasar malam gak...wewe....belum mampu nak beli mahal2...

MaMa Rey said...

manyaknya jam..manyak cantik2 jg woo..dulu masa zmn skola sy pn minat kumpul jam..kalau tak pakai mcm tak lengkap..skrg tak pernah pakai jam lg..tengok jam dlm hp je..



misz aisya said...

suka beli brg comels2 pastu simpan. anything yg comels. paper bag yg comels, cincin yg comels, bekas yg comels, note book yg comels, sticker yg comels. pantang tgok bnde comels, eiiii comey nyoooo! pastu xtau nak buat ape ngan brg tu.

jenis yg setia pd jam. jam skrg casio bese je. dah 3 taun pkai. ade plan nak bli DKNY, tggu duit tbung penuh.

currently, collect price tag. setiap kali bli brg yg ade tag, simpan tag tu. saje suke2.

Ayie Abas said...

as salam CKK :)

waah minat yg x rugi sbb boleh pakai bertahun2...:)

cik kaki ketawe said...

yeay ada geng...Mama pakai jam senang terus tengok jam tangan dah tahu waktu...handphone nanti kalau habis battery susah Mama nak tengok waktu....hehe ;P

cik kaki ketawe said...

wasalam Ayie...heheh...Ayie suka kumpul apa pulak? tak menjawab soalan ni...hehe :P

cik kaki ketawe said...

yeay...sama-sama lah kita....geng dengan bakal kakak ipar...weheee....
sy getah rambut comel pun sy suka...beli simpan lah kak...buat koleksi...

# sy tetap jenama polo...ngeee...casio ada satu tapi dah tak berfungsi...so hanya simpan baut kenangan....


price tag? sy jarang shopping...susah nak simpan price tag...ngeee :P

khairil azam said...

ewahhh...lawa jamm...mana dapat ? :P
jaga elok2 tau...penat aku kumpul duit bagi kat ko... :P
hehehe...sama...both of us like jam tangan =)

Hatimi Tahirruddin said...

hehehe bukan kereta....adalah hobi aku rahsia.... :P

cik kaki ketawe said...

erkk...ada ke ko bagi aku bro? ahaha
yeapp...buddy rite...mesti lah sama...

cik kaki ketawe said...

cehh..mengada nak berahsia nye pun...ni yg buat aku nak investigate... ;P

kay_are said...

aku tak minat beli jam.. so jam bese nye akan disedekah kan oleh ayah aku.. sekian.. ^^

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P