Pages

Sunday, 21 April 2013

LAKSA BANJIR


Assalamualaikum...laksa membanjir..mohon jangan ingat aku nak bagi resipi masakan di sini...hehehe.... aku teringat kenangan masa aku sekolah dulu sebenarnya...masa sekolah dulu aku akui lah walaupun aku girl yang belajar dari kelas aliran agama...aku tetap ada nakal sikit lah...wewewe.... nakal yang sekadar suka mengusik...itu aje...erk,adalah sikit ponteng kelas kan...padahal budak kelas sains tulen...konon-konon harapan sekolah...kehkeh...plastik semata-mata. :P

Cerita berkenaan laksa banjir ni bermula bergini...ewahhh... :P Masa aku form 3...setiap kali perhimpunan barisan pelajar kelas aku iaitu kelas 3KAA sure kena beratur sebelah kelas budak tingkatan 2...dan for sure juga ia ialah kelas yang terakhir...kalau korang tengok bebudaknya memang nampak rare lah gaya-gaya mereka...macam-macam gaya ada...nak dijadikan cerita budak kelas hujung tu memang panas je dengan aku and the geng...memandangkan member-member aku banyak pengawas jadi ketidak puasan hati tu terkena tempiasnya dengan aku sekali...err,lagipun sesekali ada gak aku meleser kat bebudak sengal tu...hehehe...aku memang suka jugak buat kerja tak berfaedah tu...huhu :P

Nak dijadikan cerita one day tu aku rehat lambat gak lah baru habis kelas bahasa Arab...biase lah kalau ustazah dah mengajar memang sakit jiwa lah tunggu dia dismiss kelas...so dengar je loceng terus berduyun-duyun orang pergi kantin...kebetulan lepas aku beli makanan aku terus duduk dekat satu meja...dan kebetulan jugak minah kerek tuh duduk dekat meja yang sama...hohoho..maka mulalah sesi perli memperli mereka itu...gua diam je...saja buat bodoh biar bebudak tu sakit hati...mungkin sebab dia tak boleh terima bila aku mematungkan dia...so dengan kurang hajarrrr nye dia simbah aku dengan mangkuk laksa...what daaaaaa betullah...aku pun berasap habis...

Kat situ pulak ada pengetua aku tengah makan...so aku terus mengadu dekat pengetua tuh...then pengetua bawa aku dengan minah tu ke guru disiplin..wewewe....gua dalam hati cuak gak...kantoi lah kalau big boss aku tahu... *big boss gua dah bagi amaran jangan burukkan nama dia kat sekolah! wewewe...dalam minda ni memang dah merangka strategi nak melarikan diri...hewhew...hah,nasib memang menyebelahi aku...sebab? sebab cikgu disiplin merupakan ustazah aku yang mengajar aku KKQ...sah-sah aku anak murid kesayangan dia...memang dia tak percaya aku buat jahat...ehh,tapikan memang budak tu yang mulakan dulu...bukan aku tau...aku tak buat jahat...maklom lah...tahun tu tobat sikit pasal dah nak PMR...kehkeh... :P

So,dengar ceritanya lepas tu budak tu digantung sekolah...sebab pengetua mengadu pada big boss aku...lagipun budak tu memang bermasalah...erkk,jangan memain dengan big boss aku...dia pantang kalau orang usik anak dia... *dan faktor ni lah menyebabkan aku susah nak dapat kawan sebab awal-awal aku dah kena copp budak bajet! then,bila aku naik form 4 aku dengar cerita dia dah dibuang sekolah...sebab markah dimerit kesalahan dia sudah tahap limited...kesian pun ada...tapi memang dah peraturannya sebegitu...aku doakan terbaik aje untuk dia...

Maka itulah antara peristiwa yang tak dapat aku lupakan time zaman persekolahan aku...zaman kenakalan aku dan kawan-kawan...hehe...dan peristiwa laksa banjir ni akan aku kenang sampai bila-bila...

xoxo - the memories always and forever =)


p/s : kepada abang aku yang no 3...abang kalau abang baca mohon jangan ketawe guling-guling dan jangan nak membahankan adik ko...PAHAMMM!!

17 comments:

----- ----- said...

amboi...^.^

nini said...

senyum sendiri bila teringat kenangan lalu kan...=D

Hatimi Tahirruddin said...

ooh mak ai...habis berbau belacan la kau....haha

MaMa Rey said...

grrrr..simbah org dgn laksa..adeh..siapa pn yg kena mcm tu kompem berasap huhu..
tapi tabik la dgn CKK diam je wlau dperli..

Sally Samsaiman said...

lorhh...tak kena layan dia pulak yg sawan..? hihihi...tapi tape...memory tu! :D

D'ya D'ana said...

hahha gempak la,, :) siap ada kenangan cam uh ea,,

cik kaki ketawe said...

haha,,,amboihhh :P

cik kaki ketawe said...

haha...yupp...senyum sengsorang ;)

cik kaki ketawe said...

emm,weh Timi aku confuse...laksa orang ada bubuh belacan ke?
bukan asam keping ehh? ke aku yg salah ni? :P

cik kaki ketawe said...

haha...dekat situ je sy diam...last2 sy fire balik...Mama sy ni tak lah begitu baik nak diam je...kih kih :P

cik kaki ketawe said...

kahkahkah...dia meroyan kak...memang memory lahh...legend tu kak...haha

cik kaki ketawe said...

haha...tulahh...kenangan masa zaman nakal-nakal dulu...

Ayie Abas said...

as salam CKK :)

kesian pulak ayie bila bab2 kena buang sekolah nih...tentu terganggu pembelajaran dia kn...

cik kaki ketawe said...

wasalam Ayie...

itu memang tak boleh buat apa...keputusan pihak sekolah...

khairil azam said...

budak kecik..ayahanda hantar pergi sekolah suruh belajar bukan cari gaduh tau...
haiyakkk...

p/s: kenapa tak simbah balik dekat dia? tak grand lah gaduh-gaduh manja..opsss! :P

Hatimi Tahirruddin said...

lol taruk belacan baru kaw2 rasa dia...

kay_are said...

untung r ade bodyguard.. tak rakam pastu upload dalam youtube? =P

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P