Pages

Saturday, 30 March 2013

MY MEN

Assalamualaikum...selamat malam semua....satu hari lagi yang aku tak cukup tidur. Letih dan sakit kepala... Baru balik dari klinik... hemm.. Bagus! terasa sangat sedap apabila di cucuk dengan jarum... terasa tangan digigit oleh semut... Nasiblah doktor itu hensem...hehe... sejuk sikit mata memandang...

Hemm,Hari ni nak tulis tentang lelaki-lelaki dalam hidup aku...ewahh...macam cannot go je bila aku taip enry ni...hehe...sebenarnya teringat perangai abang-abang aku yang sengal-sengal belaka tuh... Kebetulan hari ni semua pakat balik kampung ramai-ramai...so memang meriah lah rumah...entah kenapa terasa nak bercerita pasal abang-abang aku pulak...hehe..sebab kekadang aku tergelak sendiri pun ada bila teringat perangai mereka-mereka...aku nak abadikan cerita mereka dalam blog aku...cewahh...okey aku mulakan ikut giliran ek...hoho..

Abang sulung

# Umur tahun ni dah masuk 29 tahun...masih bujang...hem2.. *ni aku nak kenenkan dengan kak aisya..opss...hehe... 
walaupun anak sulung tapi memang manja...
dalam banyak-banyak abang,dia yang paling aku respect...
# tak pernah lupa bagi semangat kat aku dalam pelajaran dan sentiasa sokong aku...ni kalau apa-apa memang dia back up aku...hehe...
satu perangai sengal dia kalau dia balik kampung dia suka menyusahkan aku...baju-baju dia aku kena basuh,sidai kat ampaian,then kalau dia makan kena berhidang macam takda kakitangan nak buat sendiri..haiyaa...nasib badan betul..

Abang kedua

Aku panggil Nyah...ni umur 26 tahun...bujang juga..
dalam banyak-banyak abang...dia paling kurus dan paling pendek...hehe..aku tinggi 5 inci dari dia...hehe...I loikeee...ni lain sikit...
# dia suka buat semua benda sendiri...rajin sangat...kalah aku...anak kesayangan mak aku...hemm...dia ni memang nak transparentkan aku jadi wanita melayu...
# pantang kalau aku duduk diam...ada je dia nak suruh aku...aku paling malas kalau dia balik...tension aku dengar tazkirah dia...aku duduk on9 dia bising...aku duduk baca novel dia kacau...ada je dia tuh..
# kuat menyakat!!.sabo jelah aku! Kadang kalau bergaduh dia suka mencubit then tarik tocang aku...benci betul aku dia ni!
# aku paling takut dan taat pada dia sebab dia garang dan kuat membebel

Abang ke tiga

Hah ni sempoi sikit...kawan aku bergaduh bergusti dan bergurau...
# baru umur 24 tahun...
# ni perangai suka mengarah je keja nye...
# tapi aku suka kacau dia...hehe...kalau dia tidur aku suka duduk atas badan dia...ngeh2...lepas tu satu rumah dia kejar aku...
# satu benda yang aku kongsi dengan dia ialah kami sama-sama suka tengok bleach...
#kalau demam memang lah manja ya amat...kerja aku tukang picit kepala dia...hailaaa....

Abang ke empat

# Ni kawan aku melabon a.k.a bergebang...
# abang aku yang ni memang protective...jangan ada sape berani mengorat adik dia tak pon kacau adik dia...err,abang aku ni pernah tumbuk kawan sekolah aku dulu sebab dia berani cuba-cuba sentuh aku...
# ni umur baru 22 tahun...
# pengkomen tegar...pasal mamat ni suka tegur apa aje yang aku pakai....kalau aku selekeh dia suh tukar baju lain...then dia suruh aku belajar memasak, dia suh aku belajar up to date sikit...*dia ingat adik dia ni kaki melaram ke?
# dia paling pantang kalau aku tak jaga aurat even nak pergi sidai kain kat luar rumah je pun...huhu...bagus..selalu ingatkan aku...
satu perangai dia yang aku suka...dia suka usap kepala aku...tempat aku nak bermanja ni...macam aku budak 5 tahun! hehehe...
# dia pandai masak ! dan masakan dia sedap!

last but not least...my youngest brother...

# Ni baru 16 tahun...adik bongsu aku...tapi tinggi dari abang-abang aku...dan dia paling tinggi sebenarnya...saba jelah aku...
# ni sekor ni manja ya amat...setiap hari aku kena siapkan makanan dia balik dari sekolah...kalau aku tak buat membebel je kerja dia...then kadang-kadang makan pun nak aku suap...hailaa..
# dia ni perangai kuat rembat perfume aku....
# kalau bersiap memang lambat...macam perempuan...
#  kalau muka dia naik jerawat aku lah jadi nurse dia tukang picit jerawat dia...pantang ada jerawat dekat muka...haiyakk!


walau sengal macam amna pun mereka...mereka ialah lelaki-lelaki kesayangan aku...ehem..tak tahu macam mana bila mereka dah berkahwin...mesti aku hilang tempat nak manja-manja..hohoho...jadi aku rasa tu tandanya aku kena kawen awal...opsss! hehee....

So itu jelah kot..sebenarnya banyak lagi..tapi sebab dah panjang aku malas nak taip lagi...korang pun belum tentu baca sampai habis kan? Hahaha...layan jelah...

10 comments:

Alyn Roslan said...

e'eh ramai nyer abang dia..best nya ada abang kan..hmm..

khairil azam said...

sista!!
kau tinggal pasal abang kau nan seorang ini...
sampai hati...
aku merajuk 5 hari dengan kau!
kenapa aku takde?
hehehe...
kau tak sedar yang kau tu manja dan suka jugak menyusahkan?
ni aku pakat nak calling abang2 yang lain ni....hahaha

Ayie Abas said...

salam CKK..:)

best entry ni..leh kenal dgn adik beradik CKK...cuba la CKK letak gambar famili..setakat baca jer x kenal muka....rasa x best laa...:)

Hatimi Tahirruddin said...

hoho ramai adik beradik lelaki kau rupanya...

cik kaki ketawe said...

tak jugak...dapat yg sengal macam diorang letih dibuatnya...hoho

cik kaki ketawe said...

erkkk,perlu ke?
ko kecoh kat abang aku
aku report awek ko...hehehe,...
pilih mana ko nak abang....
aku no hal...hoho

cik kaki ketawe said...

wasalam ayie...

nanti kalau sy bubuh gambar takut
ada orang kenal abang2 sy...hoho...tak suprise lah kalau orang dah kenal...hehehe...

cik kaki ketawe said...

gitulah nampaknya...memang lelaki lah majoritinya

misz aisya said...

hahahha kak aisya yg dimention tu kak aisya mne ek? huhu.

kamu rmai abg. akak rmai anak buah lelaki. diorg layan makcu ni mcm kawan2 dia je. sengal!

cik kaki ketawe said...

alahhh...kak aiysa yg tuuuuuu <--------- hahaha...ewahhhh....


dah mak cu dia pun standard cam kanak2 ribena gak kekadang...hahhaa...

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P