Pages

Monday, 28 January 2013

WANITA DAN HANDBAG

 -ASSALAMUALAIKUM-

Hai semua,,Aku jenis yang tak suka nak pegang atau jinjit apa-apa barang dekat tangan...macam handbag or purse...sebab aku rasa rimas dan sesak...lepas tuh aku pulak jenis yang pelupa..dan suka campak barang-barang aku merata-rata...bak kata +Ayie Abas  mungkin aku tak menghargai barang sendiri sebab aku tak beli benda tuh pakai duit aku...terima kasih ayie atas nasihat anda..so sekarang aku jadi lebih alert... di sebabkan aku jenis yang suka benda simple and try to be simplicity...jadi aku hanya akan simpan phone dan purse aku dalam poket...no need handbag...lagipun bahaya...sebab takut kena ragut..semalam aku baru beli a new ermm...tak tahu nak panggil wallet or purse...hehee...



actually benda ni lelaki punya accessories....hoho...tapi sebab purse perempuan semua nye gedabak dan poket seluar aku nampak kembung kalau disumbatkan benda ni..maka aku pun beli jela...bising juga mak aku mulanya sebab benda ni macam lelaki...tapi dah namanya aku...memang aku pujuk rayu mak aku la kan..hehehe...dapat juga akhirnya beli benda ni..

Okey...satu masalah perempuan ni mereka suka jinjing handbag kat tangan

BAHAYA bawa hand bag anda macam ni...

Sekarang hari-hari kita boleh baca dan tonton kes tentang ragut...kebanyakkan mangsa yang terpilih secara semula jadi ialah wanita...tambah lagi mereka yang suka pakai barangan emas meleret-leret dari pangkal tangan sampai ke pangkal lengan...duk pakai rantai emas 24 karat 196 yang berat sampai 60 kg yang dah sampai tahap nak cecah lantai..memanglah mangsa yang sangat terbaik untuk kes ini..

So,aku nak pesan kat wanita-wanita....lelaki pun sama...berhati-hati ketika berada dikawasan awam yang terbuka...kawasan bank ke...mana-mana lah kan...jaga barangan peribadi anda yang bernilai okey...kalau yang jenis guna hand bag tu mohon kepit handbag anda sampai lebam okey...dan janganlah terlalu menonjol ketika berada di luar rumah..sebab anda akan menarik minat sang pemangsa untuk menjadikan anda mangsa mereka,,,lebih baik kita sediakan payung sebelum hujan..(erm,ok ke peribahasa ni aku letak kat sini?) Tak kesah lah...yang penting korang kena alert ok..

#tunggu aku dah bekerja mungkin aku akan pakai hand bag untuk jadi lebih feminin dan sesuai untuk simpan khazanah aku...sebab sekarang aku takda apa nak di isikan dalam hand bag...aku hanya ada IC,lesen,sedikit wang yang kalau nak beli tiket ke bali pun belum tentu lepas...hoho...buat rugi je beli hand bag kan..

=> I have no money,no resources,no hopes,I am the happiest man alive - Henry Miller








                                                   

8 comments:

Tinta Lana said...

Assalammualaikum.

Lana pun jenis simple2.

Masa umur ak 24, tu lah 1st time lana ad handbag, beli guna duit sendiri.

Tu pun rasa mcm nak tak nak je beli. Sebab lana biasa kemana2 pkai beg galas je.. sumbat semua pa yg ada kt blkg.

cik kaki ketawe said...

waalaikumsalam...

sy pun jenis senang pakai bag galas...sebab boleh sumbat telekung dan segala macam barang bila travel....hoho...

kay_are said...

pembetulan.. laki punye dompet tu name wallet ye.. =P aku pun mula2 ingat purse tu same ngan wallet.. rupe nye tak.. ish ish.. hmm.. betul2.. memang bahaye bawak beg tangan sekarang ni.. tambah jenis lenggang kangkung tu kan.. so hati hati r..

cik kaki ketawe said...

haha...memang la wallet bro...tp sebab aku yg guna so aku nk panggil dia purse jugak...hahaha...yg lenggang kangkung tuh memang la target peragut wei...memang kena berhati2

czueka zulaikha said...

samalah.. czueka pun jenis suka use wallet macam tu. sebab snang x tercicir dan plg pnting sng nak bwk motor haha.. bahayakan sekarang.. kalau dgn family or kawan lelaki mgkin sesuai la utk use handbag or purse gedabak tu, tapi if sorang je prefer pakai wallet. selamat n mudah :)

cik kaki ketawe said...

yeah..senang dan simple kan...part nak bawak moto tuh memang sy sokong...sb kalau nak bawak moto nanti sakit kalau purse tebal dlm poket..

misz aisya said...

purse akak agi bsr dri wallet kamu. motif purse gedabak? akak bnyk simpan name card, bank card, and member card. dats y, nak xnak kne ade handbag gak. semua jnis hndbg akak ada. sling bag, bag galas, handbag, tote bag..kne sesuai dgn baju. plus, bwk beg mcm2 boleh sumbat. :)

style sangkut kat siku tu, lec akak suh pkai kat skolah. dia kata, cikgu kne bergaya. and it works! rse konfiden level tu meninggi sbb rse dri hot pgg bag style cenggitu. kat luar akak sangkut btul2 lah kak bahu.

apesal pnjg sgt komen ni? mohon copy dan buat trus entry baru. hahaha

cik kaki ketawe said...

hahaha...akak banyak barang boleh lah pakai handbag kak...sy tak ada apa nak isi...membazir je beli handbag ni...hoho...

err,cikgu memang bergaya ke kak? tp rasanya memang pun..kat skolah sy dulu cikgu semua dressing macam ratu cantik...wakakaka...tp kalau betul boleh naikkan self confident apa salahnya...kita pun semangat kan...

#hahaa...tak kesah la panjang ke apa kak... =)

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P