Pages

Tuesday, 27 November 2012

SELESAI SEMUANYA


ALHAMDULILLAH syukur kepada Allah..akhirnya aku tamat SIJIL PELAJARAN MALAYSIA..dah tua aku nampak nya,..tepat jam 3.30 dengan berakhirnya kertas biology paper 3..aku melangkah keluar dewan dengan perasaan yang bercampur baur..

gembira sebab lepas ni aku boleh bakar dah baju sekolah aku..tak perlu skema bangun pagi pukul 5 pagi semata2 nak tunggu bas sekolah...tak perlu beratur macam kanak2 tadika dengan pengetua membebel sepatah pun aku tak faham!! sedih sebab lepas ni tak de dah kes yang aku nak buat...

kalau sebelum ni muka aku ni muka jenayah dengan member2 aku..even kami di gelar "geng ustazah"...wateverlah kan...macam aku takde life je...mesti rindu nak buli budak form 1..nak jual mosha di kiosk PUM...dan aku sebagai CEO yang berdedikasi menjerit2 kat anak buah aku..walaupun aku tau sure ada yang macam nak pancung aku dari belakang...hahha...

ssoooo sweett!! aku suka sangat zaman sekolah menengah..macam2 benda baru yang aku belajar..dari perkara baik hingga yang agak kurang baik..hehehe...memonteng kelas subject yang bosan tahap 5..berdiri atas pentas aku membaca ikrar pelajar..(walaupun aku kaki buat jenayah) ahhaha... jadi pengerusi PRS walaupun aku sebenarnya lebih kepada perosak rakan sebaya...

haish..aku akan merindui zaman kenakalan kami...macam2 benda kami buat..aku sayang sangat nak tinggalkan sekolah..tapi aku sedar..setiap pertemuan pasti ader perpisahan..hope korang tak lupa pada aku...semua nak bawa haluan masing2..sebelum balik tadi..aku dah sempat berposing sampai lebam dengan member2 aku...

giler...2 malam aku tak tido semata2 nak study KIMIA DGN BIOLOGY...hari ni nak rehat sampai tertonggeng...besok nak shopping....gilerr....banyak benda nak buat..nanti nak ambik lesen motor dan kereta...yeahh...tapi aku pasti tetap rindukan sekolah...yeay..lepas nie cikgu fizik tak payah susah2 cari kat mana aku duduk time kelas dia..padahal aku lepak kelas sebelah..hai..banyak buat dosa dengan cikgu tuh...

tak payah dah aku mengusung buku kimia..walhal tak pernah pung..hahaha...dah la..tak tahu nak cerita apa dah..dan aku rasa lega semua nya dah selesai..ehh...jap2..aku aknn rindu dengan cikgu hensem yang jadi pengawas peperiksaan tuh...hampeh tadi dia kejut aku sebab aku tertido padahal tak siap lagi jawab..heheh =p ..macam2 kan...

kalau sebelum ni kami merebut segala gelaran yanga da..johon ke naib johan ke..semua kami rembat...selagi ada jawatan semua kami cekau..buat pertama kali aku mengadakan rombongan sendiri urusan semua nya dengan bantuan geng2...thanks...aku syukur dapat kawan cam korang...aku harap aku dengan geng2 dapat sekali lagi berdiri sebagai PELAJAR CEMERLANG...kalau 2 tahun lepas kami pelajar cemerlang PMR..biarlah kali ni kami juga menjadi pelajar cemerlang SPM..aaminn...

dan akhirrrrrrnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...............

aku TAMAT SEKOLAH MENENGAH DENGAN PENUH KENANGAN MANIS!!

 

10 comments:

misz aisya said...

tahniah wahai cik adik!

sampai skrg, akak rindu zaman skolah menengah. enjoy jugak tp jgn lupa berdoa..result kan xdpt agi..hehe

nway, manfaatkan mse terluang ni dgn bnde brfaedah. nnti dha masuk U, boleh fokus study.

cik kaki ketawe said...

hahak,,terima kasih kak..
zaman sekolah la paling best...insyaAllah..harap..akak sentiasa doakan sy juga..
masa terluang ni nak cari duit kak oii...hahaha...menjana ekonomi negara...

sutera putih said...

betul tuh..banyak kenangan manis dan pahit kita bersama kat sekolah tu..zaman persekolahn mrupkn zmn yg sgt2 best dalm hdup ak even ak belum mlgkah ke alm rmah tgga..haha..aku harap kau takkan lupakn aku smpai bila2..aku harap kita akn kwn smpai bila2..tadi nak melangkh keluar dri sekolah tuh rasa brt sgt hati nie..anyway,aku sayang korang semua..mmmuaahh..haha

cik kaki ketawe said...

yeay...betl tuh farah..aku pun sedih sangat semalam...aku rasa 4 tahun dengan korang tak cukup..sayang sgt kat sekolah tuh..dan sayang nak tinggalkan orang yang ader di situ..wewewewe

black_mel said...

haha...nnti tengok2 kena masuk form 6..pakai baju sekolah balik...

محمد رازيق said...

moga dapat result yang baik dik. pastu pilih bidang yang bersesuaian. all the best

cik kaki ketawe said...

wei jangan le doa gituh....orang nak masuk u...tak rela nak pakai uniform lagi!! hahaha

cik kaki ketawe said...

terima kasih encik raziq..harap2 mam tulah..insyaAllah =)

sutera putih said...

sedih rasanya...byk secret2 admirer kita kat situ..ahakks...*perasan di disitu*..huhu

cik kaki ketawe said...

hak nak muntah..hak aku!! ok..gejala di FB tadi tak abis lagi ngan kamu...wei jap2..kau jadi secrect admirer or org yg jadi SA kau..?? kekadang perasan itu tak bagus farah..sila ambik perhatian..wakakakaka

Post a Comment

boboiboy pernah berkata bahawasanya...komen biarlah ikhlas...
barulah terbaik... =P